Skip to content

Vice Versa is het journalistieke platform over mondiale samenwerking. Vice Versa weet wat er speelt en houdt de lezers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, inzichten en analyses op het gebied van mondiale samenwerking. Dat doen we met onafhankelijke journalistieke berichtgeving, verdiepende achtergronden en door een podium te bieden aan prikkelende opinies.

Vice Versa is opgericht in 1965 door de Stichting Nederlandse Vrijwilligers (SNV). Inmiddels is Vice Versa uitgegroeid tot journalistiek platform met achtergronden en kritische kaders in het vakblad, het meest actuele nieuws, opinie en open discussies uit op de website en alle updates via Facebook en Twitter, spraakmakende debatten.

Onze missie

Vice Versa wil een gidsfunctie voor alle spelers op het terrein van mondiale samenwerking vervullen. We willen mensen inspireren, nieuwe ontwikkelingen identificeren, en helpen met het duiden van informatie. Vice Versa is de loodsboot die spelers op het terrein van mondiale samenwerking helpt met navigeren in woelige baren.

We verdiepen en continueren het debat over mondiale thema’s, daar waar andere media stoppen. De toegevoegde waarde van Vice Versa is dat (toekomstige) professionals die zich met mondiale samenwerking bezighouden optimale toegang krijgen tot de laatste informatie en opinies op hun vakgebied, waardoor ze hun werk nog beter kunnen doen.

Op die manier willen we:

  1. Spelers in de mondiale samenwerking samenbrengen en kennisuitwisseling faciliteren
  2. Beleidsmakers en andere professionals informeren en inspireren
  3. Het Nederlandse beleid op het gebied van mondiale samenwerking kritisch volgen
  4. Stemmen uit het Zuiden een plek geven in het Nederlandse ontwikkelingsdebat

Onze activiteiten

  1. Nieuwssite: met het laatste nieuws dat relevant is voor ons vakgebied en met journalistieke duiding van dat nieuws.
  2. Opinie en blogs: we faciliteren het debat door actief bloggers en gastschrijvers uit te nodigen om prikkelende opinies te schrijven en hun kennis te delen.
  3. Onderzoeksjournalistiek en kennisdossiers: een aantal thema’s hebben onze bijzondere belangstelling en zullen we verder uitdiepen.
  4. Debatten en seminars: Vice Versa faciliteert het debat en de kennisuitwisseling door het organiseren van online en offline debatten, seminars en mondiale cafés.
  5. De papieren Vice Versa: De papieren Vice Versa komt in 2016 vier keer uit met onderscheidende, verdiepende en inspirerende verhalen, opinies, reportages en interviews.
Scroll To Top