tegenmacht

 

Woensdagavond zullen er op de Nacht van de Tegenmacht in De Nieuwe Liefde gelijktijdig drie debatrondes plaatsvinden. Hieronder de drie rondes op een rij om u te helpen een keuze te maken. Vice Versa viert deze herfst de kracht van de tegenmacht. Samen met ActionAid, BothENDS, De Nieuwe Liefde, Partos en Pax organiseren we op woensdag 23 november de Nacht van de Tegenmacht: om tegenmacht te vieren, én om stil te staan bij toenemende uitdagingen voor activisten wereldwijd. Nog geen kaartje? Geen probleem: kaarten zijn normaal €12,50 en €10,- voor studenten en houders van een CJP- of Stadspas, en zijn hier verkrijgbaar.

 

Power tot the People!
Civic power in the global South

In Power to the People! Gaat debatleider Andrew Makkinga in gesprek met prominente internationale mensenrechtenactivisten over de krimpende ruimte voor het maatschappelijke middenveld in veel landen. Hierbij zal aandacht zijn voor lessen die getrokken kunnen worden om deze globale trend het hoofd te bieden.
Met:
Farah Kabir van ActionAid Bangladesh | Ethiopische mensenrechtenactivist Geresu Tufa | Surinaams parlementslid en mensenrechtenactivist Hugo Jabini | PvdA-kamerlid Roelof van Laar
Gesproken taal: EngelsPopulisme Café

Debatleider Jesse Bobbeldijk en journalist Selma Zijlstra gaan in het Populisme Café samen met het publiek het debat aan met populismedeskundige Meindert Fennema. Over Trump, Pegida, de anti-AZC-protesten, Wilders en andere recente verschijningen van tegenmacht in het Westen. Moeten we die alleen maar ‘verguizen’? Of kan het zo zijn dat deze mensen in werkelijkheid dezelfde ‘strijd’ tegen het huidige systeem voeren als linksactivisten – alleen zijn hun strategieën, doelen en oplossingen anders?
Gesproken taal: Nederlands

 

Journalism and Civic Power

In Journalism and Civic Power spreekt fotojournalist en managing director bij Noor Images Clément Saccomani over de maatschappelijke rol van de media en de fotojournalistiek in het bijzonder. Hoe wordt de fotograaf activist?
Gesproken taal: Engels

 

prog-tegenmacht