Door:
Vice Versa

30 juli 2015

Categorieën

Tags

Women standing in solidarity with Syrian detainees and martyrsAANKONDIGING – Er zijn twee plekken vrijgekomen voor onze Masterclass Storytelling. Dus wil je alles leren over vrouwen in conflictgebieden en samen met andere deelnemers hierover een publieksactie opzetten? Pak dan deze kans en meld je snel aan! Tijdens de Masterclass vergroot je in zes bijeenkomsten je inhoudelijke kennis over vrouwen, vrede en veiligheid en doe je praktische vaardigheden op in het opzetten van een publieksactie. De deelnemers krijgen in groepjes een bedrag van 1000 euro om na de bijeenkomsten praktisch aan de slag te gaan met een eigen campagne. De resultaten van de acties worden tijdens een slotsymposium aan professionals uit de ontwikkelingssector gepresenteerd. Meer weten over welke inspirerende sprekers en ervaren storytellers hun kennis en ervaringen komen delen? Lees dan hier verder! Aanmelden kan tot en met 9 augustus door een korte motivatiebrief en CV te mailen naar elleke[@]lokaalmondiaal.net.

‘De allerarmsten worden niet geholpen. En dat kan wél.’

Door Marc van Dijk | 05 augustus 2020

Te vaak lanceren hulporganisaties projecten zonder eerst te praten met degenen om wie het gaat. Onderzoeker Anika Altaf sprak met de allerarmsten in Ethiopië, Benin en Bangladesh. Om hen te bereiken moet het roer om.

Lees artikel

Richt je niet alleen op laaghangend fruit

Door Marc Broere | 30 juli 2020

In zijn hoofdredactioneel commentaar in de nieuwe Vice Versa doet Marc Broere een oproep aan ontwikkelingsorganisaties om een extra mijl te lopen om ook de meest gemarginaliseerden in te sluiten in hun projecten. Onderzoeker Anika Altaf laat zien dat het kan.

Lees artikel

Column Eva Nakato: Van nadeel tot voordeel

Door Eva Nakato | 27 juli 2020

Wat vroeger in je leven als ‘ongepast’ werd gezien door je omgeving, blijkt vaak de sleutel tot succes in je latere leven te zijn. Ook voor onze columniste Eva Nakato. Vroeger werd ze soms gepest om haar zware stem, nu wordt ze juist hiervoor uitgekozen voor het spreken in het openbaar en het inspreken van teksten.

Lees artikel