Door:
Vice Versa

4 juni 2015

Categorieën

Tags

Women standing in solidarity with Syrian detainees and martyrs   Wil jij onze nieuwe campaigner worden? Meld je dan snel aan voor de Masterclass Storytelling! Je krijgt een ruim budget om je eigen publieksactie op te zetten en je wordt getraind middels inspirerende workshops. Zo hebben we bijvoorbeeld Wendela de Vries, coördinator van Stop Wapenhandel en John Verhoeven, die alles weet over visual storytelling. Dus: expert worden op het gebied van vrouwen, vrede en veiligheid én waanzinnige campaigning skills opdoen? Grijp deze kans! Je kunt je nog opgeven tot 14 juni, dus ga snel naar onze Masterclass-pagina.

Gelijkwaardige samenwerking levert wederzijds voordeel op

Door Marc van Dijk | 17 september 2020

Er is nog lang geen sprake van volledige gelijkwaardigheid tussen het globale Noorden en Zuiden in de wetenschap. Ook in onderzoek naar inclusieve mondiale ontwikkeling is het Noorden dominant. Peter Taylor en Irene Agyepong, voortrekkers op dit gebied, proberen oude patronen te doorbreken.

Lees artikel

Groot contrast Troonrede en begroting Kaag

Door Marc Broere | 16 september 2020

Gisteren was het Prinsjesdag. We vroegen Paul van den Berg, politiek adviseur van Cordaid, of de koning het in zijn Troonrede nog over internationale samenwerking had en hoe de begroting van minister Kaag eruitziet.

Lees artikel

Kunnen we bedrijven dwingen onze telefoons en accu’s eerlijker te maken?

Door Sarah Haaij | 16 september 2020

Internationale afspraken ten spijt brengt de Congolese kobaltproductie de lokale gemeenschap vooral ellende, van landroof tot vervuiling en ernstige gezondheidsklachten In dit slot van een drieluik over de kobaltketen: is maatschappelijk verantwoord kobalt in de maak?

Lees artikel