Door:
Vice Versa

1 juni 2015

Categorieën

Tags

Schermafbeelding 2015-06-03 om 09.37.48AANKONDIGING – Wie legt de miljarden voor de nieuwe Sustainable Development Goals op tafel? Wat is precies de rol van de private sector en hoe gaan we belastingontwijking aanpakken? Op 10 juni gaan we in De Balie hier over in debat, georganiseerd door Oxfam Novib in samenwerking met Vice Versa. Met onder andere: minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Farah Karimi (directeur Oxfam Novib), Rolph van der Hoeven (Institute of Social Studies), Ramon Dwarkasing (Dwarkasing & Partners), Daniëlle Hirsch (Both Ends), Nanno Kleiterp (FMO), Francis Weyzig (Oxfam Novib), Aart Nolten (Deloitte) en Michel Scholte (True Price). Dit debat vindt plaats in aanloop naar de Financing for Development conferentie in Addis Abeba, van 13-16 juli in Ethiopië. Hier proberen wereldleiders een antwoord te vinden op de cruciale vraag hoe we de Sustainable Development Goals kunnen financieren. Een belangrijke vraag, want zonder het benodigde geld, en een goed plan waar dat geld vandaan gehaald moet worden, hebben al die mooie ontwikkelingsdoelstellingen weinig kans van slagen. Op www.viceversaonline.nl wordt momenteel al druk gediscussieerd tijdens het zes weken lange online debat “Raising the Game – Wie betaalt de nieuwe ontwikkelingsagenda? Naast de online discussie gaan we ook live met elkaar in debat. Op 10 juni zullen panels met experts uit verschillende vakgebieden zich samen met u over verschillende thema’s buigen; de rol van het bedrijfsleven, het financiële systeem, belastingen, en het klimaat. De paneldiscussies, met bedrijfsleven, maatschappelijk middenveld en wetenschap, worden afgewisseld met prikkelende sprekers. Onder anderen minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) zal hierbij aanwezig zijn. En verder: Farah Karimi (directeur Oxfam Novib), Rolph van der Hoeven (hoogleraar Werkgelegenheid en Ontwikkelingseconomie aan het Institute of Social Studies in Den Haag en lid van de Adviesraad voor Internationale Vraagstukken), Daniëlle Hirsch (directeur Both Ends), Nanno Kleiterp (directeur FMO), Ramon Dwarkasing (managing partner van adviesbureau Dwarkasing & Partners), Francis Weyzig (beleidsadviseur Economic Inequality & Tax Justice Oxfam Novib), Aart Nolten (International Tax Partner Deloitte) en Michel Scholte (True Price). Debatteer mee! Aanmelden via aanmeldenFFD[a]oxfamnovib.nl Datum: 10 juni, aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur Locatie: Grote Zaal

Nieuwe burgerbewegingen op de bres voor Europese waarden

Door Guido Deuzeman | 08 mei 2019

Op 23 mei mogen we weer naar de stembus en er staat wat op het spel. De waarden onder de EU zelf staan onder druk. Ook in ons eigen land, zegt Guido Deuzeman. Maar gelukkig is er een groeiende beweging in Europa en Nederland van mensen die een grens willen trekken en zich laten horen. En werken ngo’s vaker succesvol samen om die mensen te mobiliseren. De campagne Hart boven Hard is een goed voorbeeld.

Lees artikel

‘Van deze rechtsstaat-in-naam wens ik de versierselen niet langer te dragen’

Door Marc van Dijk | 19 april 2019

Trots en dankbaar was Nico Keulemans toen hij door de koningin geridderd werd, na een leven vol ontwikkelingswerk. Nu stuurt de 88-jarige zijn onderscheiding terug. Hij herkent de rechtsstaat Nederland niet meer.

Lees artikel

Zijn we klaar voor verandering?

Door Siri Lijfering | 08 april 2019

Maatschappelijke organisaties staan wereldwijd onder druk. Dit kan het einde betekenen van het bestaan van een kritisch maatschappelijk middenveld én van internationale samenwerking. Door lokale organisaties te brandmerken als spreekbuis van het westen, proberen overheden kritische organisaties vleugellam te maken. Lokale fondsenwerving en mobilisatie van een sterke achterban zijn daarmee belangrijker geworden dan ooit.

Lees artikel