Door:
Vice Versa

22 mei 2015

Categorieën

Tags

raising-the-game14AANKONDIGING – Wie legt de miljarden voor de nieuwe Sustainable Development Goals op tafel? Wie draait er op voor de financiering van de bestrijding van de gevolgen van klimaatverandering, hoe fixen we ons financiële systeem, en hoe gaan we belastingontwijking aanpakken? Op 10 juni gaan we in De Balie hier over in debat, georganiseerd door Oxfam Novib in samenwerking met Vice Versa. Dit debat vindt plaats in aanloop naar de Financing for Development conferentie in Addis Abeba, van 13-16 juli in Ethiopië. Hier proberen wereldleiders een antwoord te vinden op de cruciale vraag hoe we de Sustainable Development Goals kunnen financieren. Een belangrijke vraag, want zonder het benodigde geld, en een goed plan waar dat geld vandaan gehaald moet worden, hebben al die mooie ontwikkelingsdoelstellingen weinig kans van slagen. Op www.viceversaonline.nl wordt momenteel al druk gediscussieerd tijdens het zes weken lange online debat “Raising the Game – Wie betaalt de nieuwe ontwikkelingsagenda? Naast de online discussie gaan we ook live met elkaar in debat. Op 10 juni zullen panels met experts uit verschillende vakgebieden zich samen met u over verschillende thema’s buigen; de rol van het bedrijfsleven, het financiële systeem, belastingen, en het klimaat. De paneldiscussies, met bedrijfsleven, maatschappelijk middenveld en wetenschap, worden afgewisseld met prikkelende sprekers. Onder anderen minister Lilianne Ploumen (buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking) zal hierbij aanwezig zijn. Debatteer mee! Aanmelden kan via aanmeldenFFD[a]oxfamnovib.nl Datum: 10 juni, aanvang 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur Locatie: Grote Zaal

Gelijkwaardige samenwerking levert wederzijds voordeel op

Door Marc van Dijk | 17 september 2020

Er is nog lang geen sprake van volledige gelijkwaardigheid tussen het globale Noorden en Zuiden in de wetenschap. Ook in onderzoek naar inclusieve mondiale ontwikkeling is het Noorden dominant. Peter Taylor en Irene Agyepong, voortrekkers op dit gebied, proberen oude patronen te doorbreken.

Lees artikel

Groot contrast Troonrede en begroting Kaag

Door Marc Broere | 16 september 2020

Gisteren was het Prinsjesdag. We vroegen Paul van den Berg, politiek adviseur van Cordaid, of de koning het in zijn Troonrede nog over internationale samenwerking had en hoe de begroting van minister Kaag eruitziet.

Lees artikel

Kunnen we bedrijven dwingen onze telefoons en accu’s eerlijker te maken?

Door Sarah Haaij | 16 september 2020

Internationale afspraken ten spijt brengt de Congolese kobaltproductie de lokale gemeenschap vooral ellende, van landroof tot vervuiling en ernstige gezondheidsklachten In dit slot van een drieluik over de kobaltketen: is maatschappelijk verantwoord kobalt in de maak?

Lees artikel