Door:
Egbert Hermsen

20 mei 2015

Tags

 

dessirePODCAST – “If we miss it, we have really lost an opportunity that comes around only once in a generation”. Ontwikkelings-econoom Jeffrey Sachs is duidelijk: de VN conferentie Financing for Development, die in juli in Addis Abeba wordt gehouden, mag niet mislukken. In een serie podcasts ‘On the road to Addis’, hoort u de visie van deelnemers aan deze cruciale conferentie. Met vandaag: Desire Assogbavi (Oxfam International).

In aanloop naar de conferentie in Addis Abeba, maakt Vice Versa een rondje langs enkele conferentiegangers. Zal het een succes worden? Wat zijn de struikelblokken? Hoe gaan zij proberen die te overwinnen? En wat is voor hen het belangrijkste doel en hoe gaan ze dat eigen punt proberen binnen te halen?

Desire Assogbavi, die Oxfam International vertegenwoordigt bij de Afrikaanse Unie, benadrukt in deze pocast dat de dagen dat hulp het enige antwoord op ontwikkelingsvragen was, definitief voorbij zijn. Hij pleit voor het belang van de private sector, een eerlijker internationaal belastingstelsel en een kritische kijk op internationale geldstromen. Nu verdwijnt er volgens hem veel Afrikaans geld uit het continent. Geld dat nodig is voor ontwikkeling. En of de conferentie een succes zal worden? Luister!

Schermafbeelding 2015-05-20 om 13.17.58Klik HIER om de podcast te beluisteren.

‘De allerarmsten worden niet geholpen. En dat kan wél.’

Door Marc van Dijk | 05 augustus 2020

Te vaak lanceren hulporganisaties projecten zonder eerst te praten met degenen om wie het gaat. Onderzoeker Anika Altaf sprak met de allerarmsten in Ethiopië, Benin en Bangladesh. Om hen te bereiken moet het roer om.

Lees artikel

Richt je niet alleen op laaghangend fruit

Door Marc Broere | 30 juli 2020

In zijn hoofdredactioneel commentaar in de nieuwe Vice Versa doet Marc Broere een oproep aan ontwikkelingsorganisaties om een extra mijl te lopen om ook de meest gemarginaliseerden in te sluiten in hun projecten. Onderzoeker Anika Altaf laat zien dat het kan.

Lees artikel

Column Eva Nakato: Van nadeel tot voordeel

Door Eva Nakato | 27 juli 2020

Wat vroeger in je leven als ‘ongepast’ werd gezien door je omgeving, blijkt vaak de sleutel tot succes in je latere leven te zijn. Ook voor onze columniste Eva Nakato. Vroeger werd ze soms gepest om haar zware stem, nu wordt ze juist hiervoor uitgekozen voor het spreken in het openbaar en het inspreken van teksten.

Lees artikel