Door:
Lydwien Batterink

14 januari 2015

Categorieën

Tags

Cover BijbelspecialOp dinsdag 20 januari overhandigt Vice Versa het eerste officiële exemplaar van de special over Bijbelse Inspiratie aan oud-politica Kathleen Ferrier. In dit speciale nummer over religie en ontwikkelingssamenwerking, dat Vice Versa heeft gemaakt in samenwerking met ICCO/Kerk in Actie, Prisma, WoordenDaad, Cordaid, Oikos en Mensen met een Missie, staat de rol van religie, met de nadruk op het christelijke geloof, binnen ontwikkelingssamenwerking centraal. Met onder anderen Brenda Bartelink (Kenniscentrum Religie en Ontwikkeling), Gonda de Haan (ICCO/Kerk in Actie), Jan Lock (WoordenDaad), Ton Groeneweg (Mensen met een Missie), Henk Jochemsen (Prisma) en een aantal auteurs van de special zal verder worden ingegaan op het thema. Daarbij zal onder andere de rol van religie in het Zuiden, religie als inspiratiebron voor ontwikkelingsorganisaties en hun medewerkers, en het belang van een duidelijke (religieuze) identiteit, ter sprake komen. U bent allen van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. 20 januari | 15:30u – 17:00u | Joseph Haydnlaan 2a Utrecht. Aanmelden graag via redactie1@viceversaonline.nl ovv presentatie religiespecial.

How to make smallholder farmers an interesting investment opportunity

Door Hans van de Veen | 22 oktober 2020

Smallholder farmers and small agrifood enterprises are key for sustainable food systems in Africa. They need access to capital, but banks consider it tedious, costly and too much of a risk to invest in them. Initiatives like the IDH Farmfit Fund and crowdfunding platform PlusPlus have been set up to try to break this deadlock. Can these new funds assist smallholder farmers and companies to become a commercially interesting opportunity for financial institutions?

Lees artikel

‘Minister Kaag schuift de verantwoordelijkheid voor de bescherming van mensenrechten door naar Europa’

Door Kelly Groen | 21 oktober 2020

Terwijl landen om ons heen nationale wetgeving optuigen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, laat Nederland het initiatief aan de EU. Zo schuift de minister de oplossing tegen mensenrechtenschendingen door Nederlandse bedrijven op de lange baan, schrijft Kelly Groen van ActionAid.

Lees artikel

Pionieren met gender-onderzoek in het door seksueel geweld geteisterde Congo

Door Marc van Dijk | 19 oktober 2020

Conflict hoeft academische samenwerking niet uit te sluiten. Thea Hilhorst, hoogleraar aan het Haagse International Institute of Social Studies, begeleidde Congolese promovendi en richtte samen met Congolese onderzoekers een onafhankelijk onderzoeksinstituut op. In gesprek met Hilhorst en de Congolese onderzoeksleider Rose Bashwira over potentie en internationale onwil.

Lees artikel