Door:
Lydwien Batterink

14 januari 2015

Categorieën

Tags

Cover BijbelspecialOp dinsdag 20 januari overhandigt Vice Versa het eerste officiële exemplaar van de special over Bijbelse Inspiratie aan oud-politica Kathleen Ferrier. In dit speciale nummer over religie en ontwikkelingssamenwerking, dat Vice Versa heeft gemaakt in samenwerking met ICCO/Kerk in Actie, Prisma, WoordenDaad, Cordaid, Oikos en Mensen met een Missie, staat de rol van religie, met de nadruk op het christelijke geloof, binnen ontwikkelingssamenwerking centraal. Met onder anderen Brenda Bartelink (Kenniscentrum Religie en Ontwikkeling), Gonda de Haan (ICCO/Kerk in Actie), Jan Lock (WoordenDaad), Ton Groeneweg (Mensen met een Missie), Henk Jochemsen (Prisma) en een aantal auteurs van de special zal verder worden ingegaan op het thema. Daarbij zal onder andere de rol van religie in het Zuiden, religie als inspiratiebron voor ontwikkelingsorganisaties en hun medewerkers, en het belang van een duidelijke (religieuze) identiteit, ter sprake komen. U bent allen van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. 20 januari | 15:30u – 17:00u | Joseph Haydnlaan 2a Utrecht. Aanmelden graag via redactie1@viceversaonline.nl ovv presentatie religiespecial.

Dangote wants to increase Nigeria’s self-reliance on food

Door Emmanuel Ndadozie | 30 november 2020

Nigeria relies largely on imported food to feed its population. Some years ago, the Nigerian multinational Dangote decided to change this situation. It started by purchasing six rice mills that will become operational in the next 18 months. Dangote Rice has started restructuring the rice farming sector tells Robert Coleman, Agricultural Director of Dangote’s rice business in Nigeria. ‘I believe agriculture is the future of Africa.’

Lees artikel

Minister Wiebes: woordvoerder van Shell of Nederlands Minister voor Economische Zaken en Klimaat?

Door Jurrian Veldhuizen | 25 november 2020

Inmiddels twee maanden geleden stelde Lammert van Raan van de Partij voor de Dieren 25 zeer kritische Kamervragen aan Minister Hoekstra van Financiën en Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat over de twijfelachtige klimaatplannen van olie- en gasbedrijven. Minister Wiebes had lang de tijd nodig om antwoord te geven. Toen het uiteindelijk kwam, bleek de minister een uitstekende woordvoerder voor Shell en een kampioen in het ontwijken van vragen en daarmee verantwoordelijkheden, schrijft Jurrian Veldhuizen namens Building Change.

Lees artikel
UN Food Systems Summit 2021

Wie niet aan tafel mee mag praten, staat op het menu

Door Vice Versa | 24 november 2020

Oxfam Novib, Hivos, Both Ends en de AgriProFocus Food Security Policy Coalition pleiten voor duurzame en inclusieve voedselsystemen op de VN- wereldtop komend jaar. Tijdens de conferentie ‘Bold Actions for Food as a Source for Good’, op 23 en 24 November georganiseerd door de Wageningen Universiteit, het World Economic Forum en anderen, kan Minister Kaag aandringen op een ambitieuze Summit die harde afspraken maakt over de toekomst van ons voedsel.

Lees artikel