Door:
Marc Broere

2 oktober 2014

Tags

43._Roelof_van_LaarRoelof van Laar vraagt om duidelijkheid over proces strategische partnerschappen. De woordvoerder Ontwikkelingssamenwerking van de PvdA, Roelof van Laar, heeft schriftelijke Kamervragen gesteld aan minister Ploumen naar aanleiding van het bericht gisteren op de website van Vice Versa waarop stond dat het ministerie de spelregels voor de Strategische Partnerschappen eenzijdig zou hebben veranderd. Van Laar vraag aan de minister of ze kan toelichten waarom er sprake is van maximaal een maand uitstel voor de beoordeling of organisaties aan de drempelcriteria voldoen. Ook is het Kamerlid benieuwd of de minister de mening deelt dat in een gelijkwaardig partnerschap beide partijen zich aan gemaakte afspraken moeten houden. Daarnaast vraagt Van Laar, die de initiatiefnemer was van een motie in de Tweede Kamer om ook zuidelijk penvoerderschap toe te staan, of Ploumen de mening deel dat zuidelijke penvoerders door de zeer strakke tijdplanning rond de pitches, waarbij organisaties slechts een week van te voren een uitnodiging krijgen, benadeeld worden ten opzichte van andere penvoerders. Als de minister deze mening deelt, vraag hij om meer flexibiliteit te  betrachten ten opzichte van penvoerders als zij niet in de aangegeven week in Nederland kunnen zijn. En tot slot vraagt Van Laar of de minister kan garanderen dat verdere vertraging niet op zal treden in dit proces, zodat voldoende tijd overblijft om goede afspraken te maken en voorbereidingen te treffen voor de start van het partnerschap.

Het Raadsel van de ander

Door Vice Versa | 08 oktober 2019

In de nieuwe Vice Versa die komend weekend verschijnt staat ‘de ander’ centraal en zoeken we naar een nieuw, progressief narratief. Angst voor de ander kun je alleen bestrijden met menselijke verhalen, schrijven Ayaan Abukar en Marc Broere.

Lees artikel

Bouwstenen voor een nieuw Latijns-Amerika beleid

Door Vice Versa | 01 oktober 2019

Hoewel Latijns-Amerika al een tijd verdwenen is uit de spotlichten van de Nederlandse politiek, hebben we meer met elkaar te maken dan we denken. Is het niet tijd voor een nieuw en actief Latijns-Amerika beleid? Op maandagmiddag 14 oktober gaan we hierover in Den Haag tijdens de bijeenkomst ‘Het Koninkrijk en zijn buren’ in gesprek met experts en politici.

Lees artikel

Amsterdam ontmoet Mogadishu

Door Lizan Nijkrake | 28 september 2019

Daily Paper, het Amsterdamse straatmodemerk, maakte een collectie T-shirts met tekeningen van voormalige kindsoldaten in Somalië. Wat begon als een klein project voor het Elman Peace Center, leidde dankzij sociale media tot iets groters: fotografen en filmmakers, muzikanten en klanten bieden hun hulp aan. ‘Jonge mensen zijn vaak zó idealistisch, ze willen betrokken blijven.’ Een profiel.

Lees artikel