Door:
Vice Versa

9 augustus 2012

Categorieën

Tags

Op 5 september zal in de Rode Hoed in Amsterdam een debat plaatsvinden tussen buitenlandwoordvoerders van zeven politieke partijen.

Voorafgaande aan het debat zal demissionair minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal, inzicht geven in het gevoerde beleid. Het debat, georganiseerd door CIDI zal worden gevoerd door Harry van Bommel (SP), Han ten Broeke (VVD), Raymond Knops (CDA), Raymond de Roon (PVV), Sjoerd Sjoerdsma (D66), Frans Timmermans (PvdA) en Joel Voordewind (CU). Onderwerpen van discussie zijn het nederzettingenbeleid, de mogelijke erkenning van een Palestijnse staat, de dreiging vanuit Iran en de ontwikkeling van de Arabische Lente. De avond zal worden gepresenteerd door Monique van Hoogstraten, NOS-correspondente in Israel en de Palestijnse gebieden, en Esther Voet, adjunct-directeur CIDI. Entree: € 10 (Voor CIDI-vrienden en CiJO-leden is de entree gratis). Aanmelden is verplicht via cidi@cidi.nl onder vermelding van ‘Midden-Oosten debat 5 september – algemeen’. Zaal open: 19.30 uur Start avond: 20.00 uur Locatie: De Rode Hoed Adres: Keizersgracht 102 Amsterdam

‘Het gedrag van ontwikkelingsorganisaties lijkt op het orkest van de Titanic: doorspelen en doen alsof er niets aan de hand is’

Door Fons van der Velden | 18 juni 2019

De macht van het geld en van connecties spelen in particuliere ontwikkelingssamenwerking helaas nog steeds een doorslaggevende rol, betoogt Fons van der Velden. Dat belemmert een écht gelijkwaardige relatie met zuidelijke partners, terwijl juist daarin de sleutel tot legitimiteit en succes schuilt.

Lees artikel

Nieuwe burgerbewegingen op de bres voor Europese waarden

Door Guido Deuzeman | 08 mei 2019

Op 23 mei mogen we weer naar de stembus en er staat wat op het spel. De waarden onder de EU zelf staan onder druk. Ook in ons eigen land, zegt Guido Deuzeman. Maar gelukkig is er een groeiende beweging in Europa en Nederland van mensen die een grens willen trekken en zich laten horen. En werken ngo’s vaker succesvol samen om die mensen te mobiliseren. De campagne Hart boven Hard is een goed voorbeeld.

Lees artikel

‘Van deze rechtsstaat-in-naam wens ik de versierselen niet langer te dragen’

Door Marc van Dijk | 19 april 2019

Trots en dankbaar was Nico Keulemans toen hij door de koningin geridderd werd, na een leven vol ontwikkelingswerk. Nu stuurt de 88-jarige zijn onderscheiding terug. Hij herkent de rechtsstaat Nederland niet meer.

Lees artikel