Door:
Vice Versa

9 augustus 2012

Categorieën

Tags

Op 5 september zal in de Rode Hoed in Amsterdam een debat plaatsvinden tussen buitenlandwoordvoerders van zeven politieke partijen.

Voorafgaande aan het debat zal demissionair minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal, inzicht geven in het gevoerde beleid. Het debat, georganiseerd door CIDI zal worden gevoerd door Harry van Bommel (SP), Han ten Broeke (VVD), Raymond Knops (CDA), Raymond de Roon (PVV), Sjoerd Sjoerdsma (D66), Frans Timmermans (PvdA) en Joel Voordewind (CU). Onderwerpen van discussie zijn het nederzettingenbeleid, de mogelijke erkenning van een Palestijnse staat, de dreiging vanuit Iran en de ontwikkeling van de Arabische Lente. De avond zal worden gepresenteerd door Monique van Hoogstraten, NOS-correspondente in Israel en de Palestijnse gebieden, en Esther Voet, adjunct-directeur CIDI. Entree: € 10 (Voor CIDI-vrienden en CiJO-leden is de entree gratis). Aanmelden is verplicht via cidi@cidi.nl onder vermelding van ‘Midden-Oosten debat 5 september – algemeen’. Zaal open: 19.30 uur Start avond: 20.00 uur Locatie: De Rode Hoed Adres: Keizersgracht 102 Amsterdam

Hoe verander je de machtsverhoudingen binnen internationale samenwerking?

Door Marc Broere | 24 maart 2019

De roep om de machtsverhoudingen binnen internationale samenwerking te veranderen klinkt steeds luider. Er is zelfs een beweging met de hashtag #ShiftThePower. Maar de praktijk is weerbarstig, schrijft Marc Broere. Ook Nederlandse organisaties geven hun privileges niet zomaar op.

Lees artikel

Tijd voor reflectie

Door Barbara van Paassen | 12 maart 2019

Barbara van Paassen zegde onlangs haar baan op bij ActionAid en vertrok naar Italië. Mede geïnspireerd door Duncan Green’s ‘How Change Happens’, die stelt dat elke activist ook reflectivist moet zijn en hiervoor veel te weinig ruimte is binnen de ontwikkelingssamenwerking, gaat zij op zoek naar wat dit betekent in de praktijk.

Lees artikel

Het dooit in Ethiopië

Door Niels Posthumus | 10 maart 2019

Sinds premier Abiy Ahmed vorig jaar in Ethiopië aan de macht kwam, voert hij vlug democratische veranderingen door. Maar de strijd tussen haviken en hervormers is nog niet gestreden. Verslag van een ommezwaai.

Lees artikel