Door:
Vice Versa

6 augustus 2012

Categorieën

Tags

We begrijpen dat een mogelijke uitzending voor 1 of 2 jaar een ingrijpende stap is, waar je je goed op voorbereidt. De Meet VSO is een goede start! Wat kun je verwachten?

  • Je krijgt advies op maat van onze plaatsingsadviseurs (tip: neem je CV mee);
  • Je hoort ervaringen van teruggekeerde vakdeskundigen;
  • Er zijn inspirerende filmpjes en er is veel informatie over onder andere praktische zaken en onze voorwaarden;
  • En uiteraard ligt er een greep uit ons actuele aanbod van banen.

Aanmelden VSO werkt op aanvraag van haar lokale partners in ontwikkelingslanden. Om goed aan te sluiten bij de actuele vraag en de beperkte middelen van VSO effectief te besteden, kunnen we alleen mensen uitnodigen waarvan wij uit ervaring weten dat er bij onze partners vraag naar is. Voldoe je aan onze basisvoorwaarden en kom je graag persoonlijk kennismaken? Meld je dan aan en kom naar deze inspirerende informatiemiddag! Je hoort binnen 5 werkdagen of je kunt deelnemen aan de Meet VSO.

Wanneer
15 sept 2012, 13:00
Waar
Omgeving Utrecht, bereikbaar met OV

Zie jij jezelf al in werkoverleg onder een apenbroodboom? Voldoe je aan de voorwaarden? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet.

‘In Guatemala hebben politici altijd geld van het volk geroofd. Maar Morales rooft ook de rechtsstaat’

Door Marjolein van de Water | 14 januari 2019

Als hoofdaanklager van het Openbaar Ministerie ontrafelde Thelma Aldana samen met de Internationale Commissie tegen Straffeloosheid in Guatemala (CICIG) een reusachtig corruptieschandaal. Een hoogtepunt in de strijd tegen corruptie en een voorbeeld voor de regio. Maar de huidige president Morales besloot CICIG het land uit te zetten, terwijl Aldana vreest voor haar leven. ‘Wat er ook gebeurt de komende maanden, een ding is voorgoed veranderd: de corruptie is zichtbaar geworden. De beerput kan niet meer dicht.’

Lees artikel

Water als wondermiddel?

Door Sarah Haaij | 20 december 2018

Een slokje water drinken, de wc doortrekken, handen wassen; het is allemaal even vanzelfsprekend. Totdat je je een keer terugvindt in Nepal vlak na de aardbeving, op een plattelandsschool in Kirgizië of in de migratieregio van Burkina Faso, dan is schoon water een kwestie van (over)leven. In 2030 moet iedereen toegang tot drinkwater hebben. Wat is de weg erheen? Drie experts vertellen.

Lees artikel

 Wie al kwetsbaar is, wordt kwetsbaarder

Door Joris Tielens | 19 december 2018

Waterschaarste neemt toe en wordt almaar vaker gezien als veiligheidsprobleem. Maar de relatie tussen gebrek aan zoet water, klimaatverandering en conflict en migratie is complex, stellen deskundigen. Schaarste kan mensen ook bijeenbrengen. Zeker is: kwetsbare mensen worden het hardst erdoor getroffen. Wat valt eraan te doen, ook door Nederland?

Lees artikel