Door:
Vice Versa

6 augustus 2012

Categorieën

Tags

De part-time post-hbo opleiding International Sustainable Development (ISD) focust op de internationale context van opkomende markten en ontwikkelingslanden. ISD biedt inzicht en vaardigheden om duurzaam beleid te kunnen ontwikkelen of uitvoeren en gaat in op: – actuele trends en dilemma’s; – richtlijnen en standaarden (OESO richtlijnen, ISO 26000, enz.); – ketenbeheer; – duurzame(re) businessmodellen; – samenwerking tussen non-profit en for-profit organisaties; – verandermanagement en leiderschap; – communicatie en verantwoording (duurzaamheidsverslaglegging). Opbouw: een- tot tweejarige part-time opleiding van 5 modules; 36 lesdagen. Resultaat: concrete handvatten om duurzaam beleid te kunnen ontwikkelen of uitvoeren. Werkwijze: koppeling tussen theorie, praktische voorbeelden en de werksituatie van de deelnemers. Doelgroep: beleidsmedewerkers, adviseurs, inkopers, managers in de for-profit en non-profit sector. Kom voor meer informatie naar de voorlichtingsbijeenkomst op 30 augustus van 18.30 tot 20.00 uur aanmelden graag via steinfort.j@hsleiden.nl Hogeschool Leiden: www.hsleiden.nl/isd

‘Het gedrag van ontwikkelingsorganisaties lijkt op het orkest van de Titanic: doorspelen en doen alsof er niets aan de hand is’

Door Fons van der Velden | 18 juni 2019

De macht van het geld en van connecties spelen in particuliere ontwikkelingssamenwerking helaas nog steeds een doorslaggevende rol, betoogt Fons van der Velden. Dat belemmert een écht gelijkwaardige relatie met zuidelijke partners, terwijl juist daarin de sleutel tot legitimiteit en succes schuilt.

Lees artikel

Nieuwe burgerbewegingen op de bres voor Europese waarden

Door Guido Deuzeman | 08 mei 2019

Op 23 mei mogen we weer naar de stembus en er staat wat op het spel. De waarden onder de EU zelf staan onder druk. Ook in ons eigen land, zegt Guido Deuzeman. Maar gelukkig is er een groeiende beweging in Europa en Nederland van mensen die een grens willen trekken en zich laten horen. En werken ngo’s vaker succesvol samen om die mensen te mobiliseren. De campagne Hart boven Hard is een goed voorbeeld.

Lees artikel

‘Van deze rechtsstaat-in-naam wens ik de versierselen niet langer te dragen’

Door Marc van Dijk | 19 april 2019

Trots en dankbaar was Nico Keulemans toen hij door de koningin geridderd werd, na een leven vol ontwikkelingswerk. Nu stuurt de 88-jarige zijn onderscheiding terug. Hij herkent de rechtsstaat Nederland niet meer.

Lees artikel