Door:
Vice Versa

6 augustus 2012

Categorieën

Tags

De part-time post-hbo opleiding International Sustainable Development (ISD) focust op de internationale context van opkomende markten en ontwikkelingslanden. ISD biedt inzicht en vaardigheden om duurzaam beleid te kunnen ontwikkelen of uitvoeren en gaat in op: – actuele trends en dilemma’s; – richtlijnen en standaarden (OESO richtlijnen, ISO 26000, enz.); – ketenbeheer; – duurzame(re) businessmodellen; – samenwerking tussen non-profit en for-profit organisaties; – verandermanagement en leiderschap; – communicatie en verantwoording (duurzaamheidsverslaglegging). Opbouw: een- tot tweejarige part-time opleiding van 5 modules; 36 lesdagen. Resultaat: concrete handvatten om duurzaam beleid te kunnen ontwikkelen of uitvoeren. Werkwijze: koppeling tussen theorie, praktische voorbeelden en de werksituatie van de deelnemers. Doelgroep: beleidsmedewerkers, adviseurs, inkopers, managers in de for-profit en non-profit sector. Kom voor meer informatie naar de voorlichtingsbijeenkomst op 30 augustus van 18.30 tot 20.00 uur aanmelden graag via steinfort.j@hsleiden.nl Hogeschool Leiden: www.hsleiden.nl/isd

‘In Guatemala hebben politici altijd geld van het volk geroofd. Maar Morales rooft ook de rechtsstaat’

Door Marjolein van de Water | 14 januari 2019

Als hoofdaanklager van het Openbaar Ministerie ontrafelde Thelma Aldana samen met de Internationale Commissie tegen Straffeloosheid in Guatemala (CICIG) een reusachtig corruptieschandaal. Een hoogtepunt in de strijd tegen corruptie en een voorbeeld voor de regio. Maar de huidige president Morales besloot CICIG het land uit te zetten, terwijl Aldana vreest voor haar leven. ‘Wat er ook gebeurt de komende maanden, een ding is voorgoed veranderd: de corruptie is zichtbaar geworden. De beerput kan niet meer dicht.’

Lees artikel

Water als wondermiddel?

Door Sarah Haaij | 20 december 2018

Een slokje water drinken, de wc doortrekken, handen wassen; het is allemaal even vanzelfsprekend. Totdat je je een keer terugvindt in Nepal vlak na de aardbeving, op een plattelandsschool in Kirgizië of in de migratieregio van Burkina Faso, dan is schoon water een kwestie van (over)leven. In 2030 moet iedereen toegang tot drinkwater hebben. Wat is de weg erheen? Drie experts vertellen.

Lees artikel

 Wie al kwetsbaar is, wordt kwetsbaarder

Door Joris Tielens | 19 december 2018

Waterschaarste neemt toe en wordt almaar vaker gezien als veiligheidsprobleem. Maar de relatie tussen gebrek aan zoet water, klimaatverandering en conflict en migratie is complex, stellen deskundigen. Schaarste kan mensen ook bijeenbrengen. Zeker is: kwetsbare mensen worden het hardst erdoor getroffen. Wat valt eraan te doen, ook door Nederland?

Lees artikel