Door:
Vice Versa

6 augustus 2012

Categorieën

Tags

De part-time post-hbo opleiding International Sustainable Development (ISD) focust op de internationale context van opkomende markten en ontwikkelingslanden. ISD biedt inzicht en vaardigheden om duurzaam beleid te kunnen ontwikkelen of uitvoeren en gaat in op: – actuele trends en dilemma’s; – richtlijnen en standaarden (OESO richtlijnen, ISO 26000, enz.); – ketenbeheer; – duurzame(re) businessmodellen; – samenwerking tussen non-profit en for-profit organisaties; – verandermanagement en leiderschap; – communicatie en verantwoording (duurzaamheidsverslaglegging). Opbouw: een- tot tweejarige part-time opleiding van 5 modules; 36 lesdagen. Resultaat: concrete handvatten om duurzaam beleid te kunnen ontwikkelen of uitvoeren. Werkwijze: koppeling tussen theorie, praktische voorbeelden en de werksituatie van de deelnemers. Doelgroep: beleidsmedewerkers, adviseurs, inkopers, managers in de for-profit en non-profit sector. Kom voor meer informatie naar de voorlichtingsbijeenkomst op 30 augustus van 18.30 tot 20.00 uur aanmelden graag via steinfort.j@hsleiden.nl Hogeschool Leiden: www.hsleiden.nl/isd

Hoe verander je de machtsverhoudingen binnen internationale samenwerking?

Door Marc Broere | 24 maart 2019

De roep om de machtsverhoudingen binnen internationale samenwerking te veranderen klinkt steeds luider. Er is zelfs een beweging met de hashtag #ShiftThePower. Maar de praktijk is weerbarstig, schrijft Marc Broere. Ook Nederlandse organisaties geven hun privileges niet zomaar op.

Lees artikel

Tijd voor reflectie

Door Barbara van Paassen | 12 maart 2019

Barbara van Paassen zegde onlangs haar baan op bij ActionAid en vertrok naar Italië. Mede geïnspireerd door Duncan Green’s ‘How Change Happens’, die stelt dat elke activist ook reflectivist moet zijn en hiervoor veel te weinig ruimte is binnen de ontwikkelingssamenwerking, gaat zij op zoek naar wat dit betekent in de praktijk.

Lees artikel

Het dooit in Ethiopië

Door Niels Posthumus | 10 maart 2019

Sinds premier Abiy Ahmed vorig jaar in Ethiopië aan de macht kwam, voert hij vlug democratische veranderingen door. Maar de strijd tussen haviken en hervormers is nog niet gestreden. Verslag van een ommezwaai.

Lees artikel