Door:
Vice Versa

6 augustus 2012

Categorieën

Tags

International Public Health Aan het werk in een ontwikkelingsland? Met de post-hbo opleiding International Public Health ben je beter voorbereid! Het programma omvat niet alleen tropenziekten, maar ook projectmanagement en trainingsvaardigheden. Kom voor meer informatie naar de voorlichtingsbijeenkomst op 3 september; aanmelden graag via steinfort.j@hsleiden.nl maandag 3 september 15.30 tot 17.00 uur Hogeschool Leiden www.hsleiden.nl/iph

Hoe verander je de machtsverhoudingen binnen internationale samenwerking?

Door Marc Broere | 24 maart 2019

De roep om de machtsverhoudingen binnen internationale samenwerking te veranderen klinkt steeds luider. Er is zelfs een beweging met de hashtag #ShiftThePower. Maar de praktijk is weerbarstig, schrijft Marc Broere. Ook Nederlandse organisaties geven hun privileges niet zomaar op.

Lees artikel

Tijd voor reflectie

Door Barbara van Paassen | 12 maart 2019

Barbara van Paassen zegde onlangs haar baan op bij ActionAid en vertrok naar Italië. Mede geïnspireerd door Duncan Green’s ‘How Change Happens’, die stelt dat elke activist ook reflectivist moet zijn en hiervoor veel te weinig ruimte is binnen de ontwikkelingssamenwerking, gaat zij op zoek naar wat dit betekent in de praktijk.

Lees artikel

Het dooit in Ethiopië

Door Niels Posthumus | 10 maart 2019

Sinds premier Abiy Ahmed vorig jaar in Ethiopië aan de macht kwam, voert hij vlug democratische veranderingen door. Maar de strijd tussen haviken en hervormers is nog niet gestreden. Verslag van een ommezwaai.

Lees artikel