Door:
Vice Versa

6 augustus 2012

Categorieën

Tags

Young in Prison presenteert innovatieve creatieve re-integratie methodiek voor gedetineerde jongeren. Woensdag 26 september 2012 in SKVR, Las Palmas te Rotterdam Onder het motto ‘Creativiteit Bevrijdt’ biedt Young in Prison kinderen in gevangenissen in ZuidAfrika, Malawi en Colombia al 10 jaar uitzicht op een toekomst in vrijheid. Tijdens de Expert Meeting ‘Unlocking Skills for a New Life’ laat YiP Nederlandse professionals op het gebied van jeugddetentie en re-integratie van risicojongeren kennis maken met de methodiek van YIP en de resultaten en successen die daarmee in ontwikkelingslanden zijn behaald. De methodiek is geëvalueerd aan de hand van een intensief co-creatie traject.

Aanvang:  9.30 uur

Het volledige programma kunt u binnenkort vinden op www.younginprison.nl/nederland/expertmeeting/

Voor aanmelding en meer informatie kunt u terecht bij Sabrina Gehrlein via

expertmeeting@younginprison.nl of via 06-14734471.

‘Het gedrag van ontwikkelingsorganisaties lijkt op het orkest van de Titanic: doorspelen en doen alsof er niets aan de hand is’

Door Fons van der Velden | 18 juni 2019

De macht van het geld en van connecties spelen in particuliere ontwikkelingssamenwerking helaas nog steeds een doorslaggevende rol, betoogt Fons van der Velden. Dat belemmert een écht gelijkwaardige relatie met zuidelijke partners, terwijl juist daarin de sleutel tot legitimiteit en succes schuilt.

Lees artikel

Nieuwe burgerbewegingen op de bres voor Europese waarden

Door Guido Deuzeman | 08 mei 2019

Op 23 mei mogen we weer naar de stembus en er staat wat op het spel. De waarden onder de EU zelf staan onder druk. Ook in ons eigen land, zegt Guido Deuzeman. Maar gelukkig is er een groeiende beweging in Europa en Nederland van mensen die een grens willen trekken en zich laten horen. En werken ngo’s vaker succesvol samen om die mensen te mobiliseren. De campagne Hart boven Hard is een goed voorbeeld.

Lees artikel

‘Van deze rechtsstaat-in-naam wens ik de versierselen niet langer te dragen’

Door Marc van Dijk | 19 april 2019

Trots en dankbaar was Nico Keulemans toen hij door de koningin geridderd werd, na een leven vol ontwikkelingswerk. Nu stuurt de 88-jarige zijn onderscheiding terug. Hij herkent de rechtsstaat Nederland niet meer.

Lees artikel