Door:
Vice Versa

6 augustus 2012

Categorieën

Tags

Young in Prison presenteert innovatieve creatieve re-integratie methodiek voor gedetineerde jongeren. Woensdag 26 september 2012 in SKVR, Las Palmas te Rotterdam Onder het motto ‘Creativiteit Bevrijdt’ biedt Young in Prison kinderen in gevangenissen in ZuidAfrika, Malawi en Colombia al 10 jaar uitzicht op een toekomst in vrijheid. Tijdens de Expert Meeting ‘Unlocking Skills for a New Life’ laat YiP Nederlandse professionals op het gebied van jeugddetentie en re-integratie van risicojongeren kennis maken met de methodiek van YIP en de resultaten en successen die daarmee in ontwikkelingslanden zijn behaald. De methodiek is geëvalueerd aan de hand van een intensief co-creatie traject.

Aanvang:  9.30 uur

Het volledige programma kunt u binnenkort vinden op www.younginprison.nl/nederland/expertmeeting/

Voor aanmelding en meer informatie kunt u terecht bij Sabrina Gehrlein via

expertmeeting@younginprison.nl of via 06-14734471.

‘In Guatemala hebben politici altijd geld van het volk geroofd. Maar Morales rooft ook de rechtsstaat’

Door Marjolein van de Water | 14 januari 2019

Als hoofdaanklager van het Openbaar Ministerie ontrafelde Thelma Aldana samen met de Internationale Commissie tegen Straffeloosheid in Guatemala (CICIG) een reusachtig corruptieschandaal. Een hoogtepunt in de strijd tegen corruptie en een voorbeeld voor de regio. Maar de huidige president Morales besloot CICIG het land uit te zetten, terwijl Aldana vreest voor haar leven. ‘Wat er ook gebeurt de komende maanden, een ding is voorgoed veranderd: de corruptie is zichtbaar geworden. De beerput kan niet meer dicht.’

Lees artikel

Water als wondermiddel?

Door Sarah Haaij | 20 december 2018

Een slokje water drinken, de wc doortrekken, handen wassen; het is allemaal even vanzelfsprekend. Totdat je je een keer terugvindt in Nepal vlak na de aardbeving, op een plattelandsschool in Kirgizië of in de migratieregio van Burkina Faso, dan is schoon water een kwestie van (over)leven. In 2030 moet iedereen toegang tot drinkwater hebben. Wat is de weg erheen? Drie experts vertellen.

Lees artikel

 Wie al kwetsbaar is, wordt kwetsbaarder

Door Joris Tielens | 19 december 2018

Waterschaarste neemt toe en wordt almaar vaker gezien als veiligheidsprobleem. Maar de relatie tussen gebrek aan zoet water, klimaatverandering en conflict en migratie is complex, stellen deskundigen. Schaarste kan mensen ook bijeenbrengen. Zeker is: kwetsbare mensen worden het hardst erdoor getroffen. Wat valt eraan te doen, ook door Nederland?

Lees artikel