Door:
Vice Versa

6 augustus 2012

Categorieën

Tags

Young in Prison presenteert innovatieve creatieve re-integratie methodiek voor gedetineerde jongeren. Woensdag 26 september 2012 in SKVR, Las Palmas te Rotterdam Onder het motto ‘Creativiteit Bevrijdt’ biedt Young in Prison kinderen in gevangenissen in ZuidAfrika, Malawi en Colombia al 10 jaar uitzicht op een toekomst in vrijheid. Tijdens de Expert Meeting ‘Unlocking Skills for a New Life’ laat YiP Nederlandse professionals op het gebied van jeugddetentie en re-integratie van risicojongeren kennis maken met de methodiek van YIP en de resultaten en successen die daarmee in ontwikkelingslanden zijn behaald. De methodiek is geëvalueerd aan de hand van een intensief co-creatie traject.

Aanvang:  9.30 uur

Het volledige programma kunt u binnenkort vinden op www.younginprison.nl/nederland/expertmeeting/

Voor aanmelding en meer informatie kunt u terecht bij Sabrina Gehrlein via

expertmeeting@younginprison.nl of via 06-14734471.

Hoe verander je de machtsverhoudingen binnen internationale samenwerking?

Door Marc Broere | 24 maart 2019

De roep om de machtsverhoudingen binnen internationale samenwerking te veranderen klinkt steeds luider. Er is zelfs een beweging met de hashtag #ShiftThePower. Maar de praktijk is weerbarstig, schrijft Marc Broere. Ook Nederlandse organisaties geven hun privileges niet zomaar op.

Lees artikel

Tijd voor reflectie

Door Barbara van Paassen | 12 maart 2019

Barbara van Paassen zegde onlangs haar baan op bij ActionAid en vertrok naar Italië. Mede geïnspireerd door Duncan Green’s ‘How Change Happens’, die stelt dat elke activist ook reflectivist moet zijn en hiervoor veel te weinig ruimte is binnen de ontwikkelingssamenwerking, gaat zij op zoek naar wat dit betekent in de praktijk.

Lees artikel

Het dooit in Ethiopië

Door Niels Posthumus | 10 maart 2019

Sinds premier Abiy Ahmed vorig jaar in Ethiopië aan de macht kwam, voert hij vlug democratische veranderingen door. Maar de strijd tussen haviken en hervormers is nog niet gestreden. Verslag van een ommezwaai.

Lees artikel