Door:
Vice Versa

6 augustus 2012

Categorieën

Tags

Fotograaf Kadir van Lohuizen is te gast tijdens de tweede van de zomerreeks Checkpoint Cinema avonden in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Maandag 13 augustus vertoont hij de film ‘Little Voices’ over de invloed van het conflict in Colombia op het leven van kinderen. Na afloop gaat hij met het publiek in gesprek over de film. De film ‘Little Voices’ gaat over vier Colombiaanse kinderen die vertellen over de invloed van het voortdurende conflict tussen de rebellen en het leger op hun jonge leven. Terwijl de kinderen aan het woord zijn, trekt hun leven als een animatie op het scherm aan de kijker voorbij. Het conflict biedt de kinderen vaak geen andere uitweg dan zich aan te sluiten bij het (rebellen)leger en maakt veel stuk in hun levens. Dag: maandag 13 augustus (kijkwijzer: 16 jr.) Aanvang: 19.00 uur Toegang: 5 euro Locatie: Louis Hartlooper Complex 030-232 0450 , Tolsteegbrug 1, Utrecht Meer informatie: www.hartlooper.nl en www.ikvpaxchristi.nl   Over Kadir van Lohuizen Fotograaf en documentairemaker Kadir van Lohuizen heeft de hele wereld over gereisd en een fotoserie en documentaire over het conflict in Colombia gemaakt.  In 1998 won hij de Zilveren Camera voor zijn reportage over Rwandese vluchtelingen in het toenmalige Zaïre. In 2007 won hij de fotoprijs Visa d’Or voor zijn fotoreportage over het conflict in Tsjaad in opdracht van de Franse krant Le Monde. Over Checkpoint Cinema In de filmreeks Checkpoint Cinema laten bekende, bevlogen Nederlanders het publiek hun film naar keuze zien. Een film die raakt aan kunst, conflict en activisme, die hen beweegt en waarvan zij vinden dat de wereld deze moet zien. Checkpoint Cinema is een initiatief van IKV Pax Christi, Vrede van Utrecht en het Louis Hartlooper Complex. De edities van juli, augustus en september zijn een aanloop naar de Internationale Dag van de Vrede op vrijdag 21 september.

Hoe verander je de machtsverhoudingen binnen internationale samenwerking?

Door Marc Broere | 24 maart 2019

De roep om de machtsverhoudingen binnen internationale samenwerking te veranderen klinkt steeds luider. Er is zelfs een beweging met de hashtag #ShiftThePower. Maar de praktijk is weerbarstig, schrijft Marc Broere. Ook Nederlandse organisaties geven hun privileges niet zomaar op.

Lees artikel

Tijd voor reflectie

Door Barbara van Paassen | 12 maart 2019

Barbara van Paassen zegde onlangs haar baan op bij ActionAid en vertrok naar Italië. Mede geïnspireerd door Duncan Green’s ‘How Change Happens’, die stelt dat elke activist ook reflectivist moet zijn en hiervoor veel te weinig ruimte is binnen de ontwikkelingssamenwerking, gaat zij op zoek naar wat dit betekent in de praktijk.

Lees artikel

Het dooit in Ethiopië

Door Niels Posthumus | 10 maart 2019

Sinds premier Abiy Ahmed vorig jaar in Ethiopië aan de macht kwam, voert hij vlug democratische veranderingen door. Maar de strijd tussen haviken en hervormers is nog niet gestreden. Verslag van een ommezwaai.

Lees artikel