Door:
Vice Versa

6 augustus 2012

Categorieën

Tags

Het 1%EVENT is een evenement dat slimme ideeën koppelt aan mensen, kennis en een wereldwijd netwerk. Het is de plek waar de 1%COMMUNITY samenkomt, zich verbindt en deelt. Het 1%EVENT werd in 2009 voor de eerste keer georganiseerd in Amsterdam, het jaar daarop in Amsterdam en Nairobi. In 2011 vond het 1%EVENT simultaan plaats in zeven steden in de wereld. Dit jaar organiseren we als onderdeel van het 1%EVENT de 1%FACTORY. We bouwen ons 1%Kantoor om tot de 1%FACTORY om in één middag met 100 young professionals 50 concrete 1%Challenges uit ontwikkelingslanden op te lossen. Een 1%Challenge varieert van “bedenk een marketing strategie voor een duurzame schoen in Kenia” tot “ontwerp van een logo voor een internet café in Nepal”. Heb jij zin in een energieke middag waar je je kennis, expertise en netwerk direct in kan zetten en waarin je samen met andere young professionals een directe bijdrage levert aan slimme ideeën uit de hele wereld? Meld je dan nu snel aan voor de 1%FACTORY want vol = vol! Wanneer: 14 september Waar: AmLab, ‘s Gravenhekje 1a, Amsterdam Tijdstip: 13.00-17.00 uur Deelname is gratis. Meer informatie en aanmelden: www.onepercentevent.com

‘In Guatemala hebben politici altijd geld van het volk geroofd. Maar Morales rooft ook de rechtsstaat’

Door Marjolein van de Water | 14 januari 2019

Als hoofdaanklager van het Openbaar Ministerie ontrafelde Thelma Aldana samen met de Internationale Commissie tegen Straffeloosheid in Guatemala (CICIG) een reusachtig corruptieschandaal. Een hoogtepunt in de strijd tegen corruptie en een voorbeeld voor de regio. Maar de huidige president Morales besloot CICIG het land uit te zetten, terwijl Aldana vreest voor haar leven. ‘Wat er ook gebeurt de komende maanden, een ding is voorgoed veranderd: de corruptie is zichtbaar geworden. De beerput kan niet meer dicht.’

Lees artikel

Water als wondermiddel?

Door Sarah Haaij | 20 december 2018

Een slokje water drinken, de wc doortrekken, handen wassen; het is allemaal even vanzelfsprekend. Totdat je je een keer terugvindt in Nepal vlak na de aardbeving, op een plattelandsschool in Kirgizië of in de migratieregio van Burkina Faso, dan is schoon water een kwestie van (over)leven. In 2030 moet iedereen toegang tot drinkwater hebben. Wat is de weg erheen? Drie experts vertellen.

Lees artikel

 Wie al kwetsbaar is, wordt kwetsbaarder

Door Joris Tielens | 19 december 2018

Waterschaarste neemt toe en wordt almaar vaker gezien als veiligheidsprobleem. Maar de relatie tussen gebrek aan zoet water, klimaatverandering en conflict en migratie is complex, stellen deskundigen. Schaarste kan mensen ook bijeenbrengen. Zeker is: kwetsbare mensen worden het hardst erdoor getroffen. Wat valt eraan te doen, ook door Nederland?

Lees artikel