Door:
Vice Versa

6 augustus 2012

Categorieën

Tags

Het 1%EVENT is een evenement dat slimme ideeën koppelt aan mensen, kennis en een wereldwijd netwerk. Het is de plek waar de 1%COMMUNITY samenkomt, zich verbindt en deelt. Het 1%EVENT werd in 2009 voor de eerste keer georganiseerd in Amsterdam, het jaar daarop in Amsterdam en Nairobi. In 2011 vond het 1%EVENT simultaan plaats in zeven steden in de wereld. Dit jaar organiseren we als onderdeel van het 1%EVENT de 1%FACTORY. We bouwen ons 1%Kantoor om tot de 1%FACTORY om in één middag met 100 young professionals 50 concrete 1%Challenges uit ontwikkelingslanden op te lossen. Een 1%Challenge varieert van “bedenk een marketing strategie voor een duurzame schoen in Kenia” tot “ontwerp van een logo voor een internet café in Nepal”. Heb jij zin in een energieke middag waar je je kennis, expertise en netwerk direct in kan zetten en waarin je samen met andere young professionals een directe bijdrage levert aan slimme ideeën uit de hele wereld? Meld je dan nu snel aan voor de 1%FACTORY want vol = vol! Wanneer: 14 september Waar: AmLab, ‘s Gravenhekje 1a, Amsterdam Tijdstip: 13.00-17.00 uur Deelname is gratis. Meer informatie en aanmelden: www.onepercentevent.com

Hoe verander je de machtsverhoudingen binnen internationale samenwerking?

Door Marc Broere | 24 maart 2019

De roep om de machtsverhoudingen binnen internationale samenwerking te veranderen klinkt steeds luider. Er is zelfs een beweging met de hashtag #ShiftThePower. Maar de praktijk is weerbarstig, schrijft Marc Broere. Ook Nederlandse organisaties geven hun privileges niet zomaar op.

Lees artikel

Tijd voor reflectie

Door Barbara van Paassen | 12 maart 2019

Barbara van Paassen zegde onlangs haar baan op bij ActionAid en vertrok naar Italië. Mede geïnspireerd door Duncan Green’s ‘How Change Happens’, die stelt dat elke activist ook reflectivist moet zijn en hiervoor veel te weinig ruimte is binnen de ontwikkelingssamenwerking, gaat zij op zoek naar wat dit betekent in de praktijk.

Lees artikel

Het dooit in Ethiopië

Door Niels Posthumus | 10 maart 2019

Sinds premier Abiy Ahmed vorig jaar in Ethiopië aan de macht kwam, voert hij vlug democratische veranderingen door. Maar de strijd tussen haviken en hervormers is nog niet gestreden. Verslag van een ommezwaai.

Lees artikel