Door:
Vice Versa

6 augustus 2012

Categorieën

Tags

Het 1%EVENT is een evenement dat slimme ideeën koppelt aan mensen, kennis en een wereldwijd netwerk. Het is de plek waar de 1%COMMUNITY samenkomt, zich verbindt en deelt. Het 1%EVENT werd in 2009 voor de eerste keer georganiseerd in Amsterdam, het jaar daarop in Amsterdam en Nairobi. In 2011 vond het 1%EVENT simultaan plaats in zeven steden in de wereld. Dit jaar organiseren we als onderdeel van het 1%EVENT de 1%FACTORY. We bouwen ons 1%Kantoor om tot de 1%FACTORY om in één middag met 100 young professionals 50 concrete 1%Challenges uit ontwikkelingslanden op te lossen. Een 1%Challenge varieert van “bedenk een marketing strategie voor een duurzame schoen in Kenia” tot “ontwerp van een logo voor een internet café in Nepal”. Heb jij zin in een energieke middag waar je je kennis, expertise en netwerk direct in kan zetten en waarin je samen met andere young professionals een directe bijdrage levert aan slimme ideeën uit de hele wereld? Meld je dan nu snel aan voor de 1%FACTORY want vol = vol! Wanneer: 14 september Waar: AmLab, ‘s Gravenhekje 1a, Amsterdam Tijdstip: 13.00-17.00 uur Deelname is gratis. Meer informatie en aanmelden: www.onepercentevent.com

‘Het gedrag van ontwikkelingsorganisaties lijkt op het orkest van de Titanic: doorspelen en doen alsof er niets aan de hand is’

Door Fons van der Velden | 18 juni 2019

De macht van het geld en van connecties spelen in particuliere ontwikkelingssamenwerking helaas nog steeds een doorslaggevende rol, betoogt Fons van der Velden. Dat belemmert een écht gelijkwaardige relatie met zuidelijke partners, terwijl juist daarin de sleutel tot legitimiteit en succes schuilt.

Lees artikel

Nieuwe burgerbewegingen op de bres voor Europese waarden

Door Guido Deuzeman | 08 mei 2019

Op 23 mei mogen we weer naar de stembus en er staat wat op het spel. De waarden onder de EU zelf staan onder druk. Ook in ons eigen land, zegt Guido Deuzeman. Maar gelukkig is er een groeiende beweging in Europa en Nederland van mensen die een grens willen trekken en zich laten horen. En werken ngo’s vaker succesvol samen om die mensen te mobiliseren. De campagne Hart boven Hard is een goed voorbeeld.

Lees artikel

‘Van deze rechtsstaat-in-naam wens ik de versierselen niet langer te dragen’

Door Marc van Dijk | 19 april 2019

Trots en dankbaar was Nico Keulemans toen hij door de koningin geridderd werd, na een leven vol ontwikkelingswerk. Nu stuurt de 88-jarige zijn onderscheiding terug. Hij herkent de rechtsstaat Nederland niet meer.

Lees artikel