Door:
Vice Versa

22 juni 2012

Categorieën

Tags

Op maandag 17 september vindt er een symposium plaats voor programmamakers, regisseurs, communicatiemedewerkers en fondswervers. Dit symposium gaat over ‘verbeelden’ van armoede, onrecht en kwetsbare mensen. EO Metterdaad organiseert dit symposium in het kader van haar 40-jarig jubileum. De afgelopen decennia is ontwikkelingssamenwerking veranderd: van scholen en ziekenhuizen bouwen naar het trainen van mensen en organisaties. Maar hoe zit dat met de beeldvorming? Als we fondsen werven voor een project, gebruiken we andere beelden als wanneer we het publiek informeren over de voortgang van een project. Is dat erg? Waarom gaven en geven mensen eigenlijk aan goede doelen en wat is de rol van de televisie daarin? Kunnen we het publiek stimuleren te geven zonder tranen te trekken of is dat onmogelijk? Vragen waarover we op 17 september met elkaar in gesprekgaan. Jan Bloeming (beeldvorming), prof. Theo Schuyt (filantropie), prof. Henk Jochemsen (ontwikkelingssamenwerking) en Carla van Weelie (presentator Nederland Helpt) zetten vanuit hun eigen vakgebied prikkelend de ontwikkelingen over het ‘verbeelden’ van armoede neer. Ook is er alle ruimte voor debat met de zaal. Daarnaast vinden er diverse workshops plaats: 1.   Innovatieve manieren van ‘verbeelden’ vanontwikkelingssamenwerking door Dennis Brussaard van Content Division, 2.   Fondsenwerving en ethische grenzen, door Jan Bloeming en Marnix Niemeijer, directeur Tear. 3.   Neuromarketing bij charitas over de rol van ons brein bij het zien en geven, door Martin de Munnik, neuromarketing strateeg. Het symposium vindt plaats in Hilversum in het EO-gebouw.

Zomernummer Vice Versa is uit

Door Marc Broere | 09 juli 2020

Het extra dikke zomernummer van Vice Versa is uit en staat weer boordevol interviews, reportages, achtergrondverhalen, beeldverhalen, essays en columns. Een overzicht van de artikelen.

Lees artikel

De erfenis van vier bevlogen vrouwelijke ministers

Door Paul Hoebink | 07 juli 2020

Vier vrouwelijke ministers van Ontwikkelingssamenwerking sloegen eind vorige eeuw de handen ineen met de ‘Utstein-4’. De Nederlandse Eveline Herfkens was een van hen. Wat hebben zij samen bereikt? Herfkens’ long time partner in life and work poogt in zijn nieuwste boek de balans op te maken, maar raakt verstrikt in de feiten.

Lees artikel

‘Opgeven is erger dan verliezen’

Door Marc Broere | 29 juni 2020

Carolyne Ndalilah, directeur van de spraakmakende Keniaanse jongerenorganisatie TYSA, helpt jongeren zichzelf én de uitdagingen van hun gemeenschap te leren kennen. ‘Wat onze samenleving nodig heeft, zijn jongeren die voorbij de dag van morgen denken; die het als een uitdaging zien het onmogelijke uit te proberen.’

Lees artikel