Door:
Vice Versa

22 juni 2012

Categorieën

Tags

Op zaterdag 30 juni 2012 vindt de Jaardag van PBI Nederland plaats. Het thema is “Mensenrechten: universeel én lokaal?”. We bieden eerst een dagprogramma met een terugblik op 2011 en onze toekomstplannen, gevolgd door lezingen, een workshop en debatten. Na het dagprogramma wordt de dag feestelijk afgesloten met een culturele avond met live muziek, wereldse hapjes en een loterij. U bent van harte welkom! De entree voor het dagprogramma is gratis, deelname aan de culturele avond kost € 6. Beide vinden plaats in De Kargadoor aan de Oudegracht 36, Utrecht. Dagprogramma 13.30  Inloop met koffie en thee 13.50  Welkomstwoord, door Anja van Balen 14.00  Presentatie jaarverslag PBI 2011, door Janine Tijhoff en Emma Jansen 14.30  Inhoudelijke lezing: Prof. dr. Theo van Boven over het thema ‘Mensenrechten: universeel én lokaal?’ 15.00  Programmaonderdeel MasterPeace, met o.a. een docuviral 15.15  Pauze met koffie en thee 15.30  Keuzeprogramma: – optie 1: tafeldebatten, met onder andere Sofie Smeets van Pax-it en Anoek Letschert van Amnesty – optie 2: workshop conflicthantering 17.00  Plenaire afsluiting en aankondiging avond 17.30  Uitloop, mensen gedag zeggen die gaan, borrelen voor mensen die blijven Culturele Avond 18.00  Buffet (aanmelden vereist!) 19.30  Inloop werfkelder 19.45  Welkomstwoord 20.00  Afwisselend: bands, hapjes en loterij 22.15  Afsluitend woord 22.30-00.00 Borrelen en dansen! Voor vragen en aanmelden: pbi.communicatie(at)remove-this.gmail.com Bekijk ook de flyer van dit bijzondere evenement!

‘Niets dan verwoesting van ons land’

Door Siri Lijfering | 10 december 2019

De olie-industrie levert de Nigeriaanse staat miljarden op, maar de bevolking van de Nigerdelta ziet haast niets ervan terug en lijdt zeer onder de vervuiling. De lokale koning daagt Shell voor de rechter en twee strategische partnerschappen gaan de problemen te lijf. Vandaag: deel één.

Lees artikel

‘Wie ik tegenkom, wil ik in beweging brengen’

Door Lizan Nijkrake | 09 december 2019

Houda Loukili was Nederlands jeugdkampioen kickboksen en baande zich, als meisje met Marokkaanse achtergrond, een weg door een traditioneel mannelijke wereld. Nu geeft ze sporttraining aan kinderen en vrouwen buiten de boksring. ‘Ik wil doen wat mijn coach voor míj heeft gedaan.’

Lees artikel

Vechten voor het recht op liefde

Door Siri Lijfering | 05 december 2019

De antihomowet die in Nigeria is ingevoerd, maakt de lhbt-gemeenschap nòg kwetsbaarder. Zo is opkomen voor lesbische vrouwen zowel broodnodig als gevaarlijk; een kat-en-muisspel met hoge inzet. Hoe gaat het strategisch partnerschap Count Me In! ermee om?

Lees artikel