Door:
Vice Versa

22 juni 2012

Categorieën

Tags

Op zaterdag 30 juni 2012 vindt de Jaardag van PBI Nederland plaats. Het thema is “Mensenrechten: universeel én lokaal?”. We bieden eerst een dagprogramma met een terugblik op 2011 en onze toekomstplannen, gevolgd door lezingen, een workshop en debatten. Na het dagprogramma wordt de dag feestelijk afgesloten met een culturele avond met live muziek, wereldse hapjes en een loterij. U bent van harte welkom! De entree voor het dagprogramma is gratis, deelname aan de culturele avond kost € 6. Beide vinden plaats in De Kargadoor aan de Oudegracht 36, Utrecht. Dagprogramma 13.30  Inloop met koffie en thee 13.50  Welkomstwoord, door Anja van Balen 14.00  Presentatie jaarverslag PBI 2011, door Janine Tijhoff en Emma Jansen 14.30  Inhoudelijke lezing: Prof. dr. Theo van Boven over het thema ‘Mensenrechten: universeel én lokaal?’ 15.00  Programmaonderdeel MasterPeace, met o.a. een docuviral 15.15  Pauze met koffie en thee 15.30  Keuzeprogramma: – optie 1: tafeldebatten, met onder andere Sofie Smeets van Pax-it en Anoek Letschert van Amnesty – optie 2: workshop conflicthantering 17.00  Plenaire afsluiting en aankondiging avond 17.30  Uitloop, mensen gedag zeggen die gaan, borrelen voor mensen die blijven Culturele Avond 18.00  Buffet (aanmelden vereist!) 19.30  Inloop werfkelder 19.45  Welkomstwoord 20.00  Afwisselend: bands, hapjes en loterij 22.15  Afsluitend woord 22.30-00.00 Borrelen en dansen! Voor vragen en aanmelden: pbi.communicatie(at)remove-this.gmail.com Bekijk ook de flyer van dit bijzondere evenement!

Opinie: ‘Brief minister Kaag over maatschappelijk middenveld: analytisch zwak en weinig ambitieus’

Door Fons van der Velden | 09 juli 2019

Het is een groot goed dat de Nederlandse overheid zoveel fondsen ter beschikking stelt voor de versterking van maatschappelijke organisaties en maatschappelijk middenveld, schrijft Fons van der Velden in deze opiniebijdrage naar aanleiding van de kamerbrief van minister Kaag. Maar hij vindt de brief analytisch zwak en van weinig ambitie getuigen. Wat had beter gekund?

Lees artikel

Tip 3 aan Kaag: ‘Lever in op je privilege en geef zuidelijke organisaties meer inspraak bij het bepalen van prioriteiten’

Door Lizan Nijkrake | 08 juli 2019

Minister Kaag werkt hard aan een nieuw subsidiekader voor het maatschappelijk middenveld. Ze wil meer eigenaarschap geven aan zuidelijke ngo’s om hen meer legitimiteit te geven, en ziet daarbij een andere rol voor Nederlandse organisaties. Vice Versa vroeg vier zuidelijke organisaties hoe zij dit zien. Wat is hun gouden tip voor onze minister? Met vandaag Carla López Cabrera, directeur van Fondo Centroamericano de Mujeres (FCAM) in Nicaragua, een feministisch fonds dat lokale vrouwenrechtenbewegingen in Centraal Amerika steunt.

Lees artikel

Shifting fundamental power issues in funding relationships

Door Evelijne Bruning Ruerd Ruben en Lau Schulpen | 02 juli 2019

This article claims that the current aid architecture favours clientilism, dependency and short-term projects. The authors Evelijne Bruning (The Hunger Project) Ruerd Ruben (Wageningen University & Research) and Lau Schulpen (Radboud University Nijmegen) are suggesting four possible ways to overcome this in order to shift power closer to the ground.

Lees artikel