Door:
Vice Versa

22 juni 2012

Categorieën

Tags

Op zaterdag 30 juni 2012 vindt de Jaardag van PBI Nederland plaats. Het thema is “Mensenrechten: universeel én lokaal?”. We bieden eerst een dagprogramma met een terugblik op 2011 en onze toekomstplannen, gevolgd door lezingen, een workshop en debatten. Na het dagprogramma wordt de dag feestelijk afgesloten met een culturele avond met live muziek, wereldse hapjes en een loterij. U bent van harte welkom! De entree voor het dagprogramma is gratis, deelname aan de culturele avond kost € 6. Beide vinden plaats in De Kargadoor aan de Oudegracht 36, Utrecht. Dagprogramma 13.30  Inloop met koffie en thee 13.50  Welkomstwoord, door Anja van Balen 14.00  Presentatie jaarverslag PBI 2011, door Janine Tijhoff en Emma Jansen 14.30  Inhoudelijke lezing: Prof. dr. Theo van Boven over het thema ‘Mensenrechten: universeel én lokaal?’ 15.00  Programmaonderdeel MasterPeace, met o.a. een docuviral 15.15  Pauze met koffie en thee 15.30  Keuzeprogramma: – optie 1: tafeldebatten, met onder andere Sofie Smeets van Pax-it en Anoek Letschert van Amnesty – optie 2: workshop conflicthantering 17.00  Plenaire afsluiting en aankondiging avond 17.30  Uitloop, mensen gedag zeggen die gaan, borrelen voor mensen die blijven Culturele Avond 18.00  Buffet (aanmelden vereist!) 19.30  Inloop werfkelder 19.45  Welkomstwoord 20.00  Afwisselend: bands, hapjes en loterij 22.15  Afsluitend woord 22.30-00.00 Borrelen en dansen! Voor vragen en aanmelden: pbi.communicatie(at)remove-this.gmail.com Bekijk ook de flyer van dit bijzondere evenement!

Het Raadsel van de ander

Door Vice Versa | 08 oktober 2019

In de nieuwe Vice Versa die komend weekend verschijnt staat ‘de ander’ centraal en zoeken we naar een nieuw, progressief narratief. Angst voor de ander kun je alleen bestrijden met menselijke verhalen, schrijven Ayaan Abukar en Marc Broere.

Lees artikel

Bouwstenen voor een nieuw Latijns-Amerika beleid

Door Vice Versa | 01 oktober 2019

Hoewel Latijns-Amerika al een tijd verdwenen is uit de spotlichten van de Nederlandse politiek, hebben we meer met elkaar te maken dan we denken. Is het niet tijd voor een nieuw en actief Latijns-Amerika beleid? Op maandagmiddag 14 oktober gaan we hierover in Den Haag tijdens de bijeenkomst ‘Het Koninkrijk en zijn buren’ in gesprek met experts en politici.

Lees artikel

Amsterdam ontmoet Mogadishu

Door Lizan Nijkrake | 28 september 2019

Daily Paper, het Amsterdamse straatmodemerk, maakte een collectie T-shirts met tekeningen van voormalige kindsoldaten in Somalië. Wat begon als een klein project voor het Elman Peace Center, leidde dankzij sociale media tot iets groters: fotografen en filmmakers, muzikanten en klanten bieden hun hulp aan. ‘Jonge mensen zijn vaak zó idealistisch, ze willen betrokken blijven.’ Een profiel.

Lees artikel