Door:
Vice Versa

22 juni 2012

Categorieën

Tags

Op zaterdag 30 juni 2012 vindt de Jaardag van PBI Nederland plaats. Het thema is “Mensenrechten: universeel én lokaal?”. We bieden eerst een dagprogramma met een terugblik op 2011 en onze toekomstplannen, gevolgd door lezingen, een workshop en debatten. Na het dagprogramma wordt de dag feestelijk afgesloten met een culturele avond met live muziek, wereldse hapjes en een loterij. U bent van harte welkom! De entree voor het dagprogramma is gratis, deelname aan de culturele avond kost € 6. Beide vinden plaats in De Kargadoor aan de Oudegracht 36, Utrecht. Dagprogramma 13.30  Inloop met koffie en thee 13.50  Welkomstwoord, door Anja van Balen 14.00  Presentatie jaarverslag PBI 2011, door Janine Tijhoff en Emma Jansen 14.30  Inhoudelijke lezing: Prof. dr. Theo van Boven over het thema ‘Mensenrechten: universeel én lokaal?’ 15.00  Programmaonderdeel MasterPeace, met o.a. een docuviral 15.15  Pauze met koffie en thee 15.30  Keuzeprogramma: – optie 1: tafeldebatten, met onder andere Sofie Smeets van Pax-it en Anoek Letschert van Amnesty – optie 2: workshop conflicthantering 17.00  Plenaire afsluiting en aankondiging avond 17.30  Uitloop, mensen gedag zeggen die gaan, borrelen voor mensen die blijven Culturele Avond 18.00  Buffet (aanmelden vereist!) 19.30  Inloop werfkelder 19.45  Welkomstwoord 20.00  Afwisselend: bands, hapjes en loterij 22.15  Afsluitend woord 22.30-00.00 Borrelen en dansen! Voor vragen en aanmelden: pbi.communicatie(at)remove-this.gmail.com Bekijk ook de flyer van dit bijzondere evenement!

‘Opgeven is erger dan verliezen’

Door Marc Broere | 29 juni 2020

Carolyne Ndalilah, directeur van de spraakmakende Keniaanse jongerenorganisatie TYSA, helpt jongeren zichzelf én de uitdagingen van hun gemeenschap te leren kennen. ‘Wat onze samenleving nodig heeft, zijn jongeren die voorbij de dag van morgen denken; die het als een uitdaging zien het onmogelijke uit te proberen.’

Lees artikel

In coronatijd schiet de noodhulpsector terug in oude reflexen

Door Sarah Haaij | 18 juni 2020

Noodhulp moet effectiever en meer lokaal worden georganiseerd, sprak de internationale gemeenschap in 2016 af. Voortaan zou een kwart van het hulpgeld zo direct mogelijk naar lokale partners gaan. De kloof met de praktijk is ‘schokkend’: o,1 procent van het corona-noodhulpgeld gaat rechtstreeks naar lokale ngo’s, voor wie inspraak en toegang tot fondsen tijdens de pandemie nog moeilijker lijkt te worden.

Lees artikel

Vluchtelingen en migranten in de klem van corona en falend beleid

Door Frank van Lierde | 16 juni 2020

Wereldwijd raakt de coronacrisis migranten, ontheemden en vluchtelingen misschien nog wel het hardste. Ook in Nederland. Asielprocedures staan stil, opvangcentra zitten vol, en wie al wat verdiende verdient bijna niets meer. Migratie-expert Bob van Dillen geeft uitleg en komt met oplossingen en aanbevelingen.

Lees artikel