Door:
Vice Versa

22 juni 2012

Categorieën

Tags

Waarom deze leergang? De Academie voor Kleurrijk Leiderschap is een unieke leergang voor professionals met leiderschapstalent. Pluriformiteit in culturele en religieuze achtergrond, gender en seksuele geaardheid typeert onze samenleving. Dit vraagt om moderne leiders die in staat zijn stevige pilaren te creëren om duurzame bruggen te bouwen tussen verschillende groepen in de maatschappij. De academie stelt deelnemers in staat hun politiek-bestuurlijke participatie te verhogen. De rode draad wordt dan ook gevormd door de vraag: ‘ Hoe zet ik mijn betrokkenheid om in invloed?’ Wat kunt u verwachten? Door middel van acht inspirerende modules, interactieve opdrachten en begeleiding op maat krijgt u in een interculturele setting instrumenten om vanuit adviserende en bestuurlijke functies invloed uit te oefenen in de publieke en internationale arena. Individueel opgestelde leerdoelen vormen de basis van het persoonlijk leerproces. De volgende onderwerpen komen aan bod: Positionering en profilering; Identiteit en loyaliteit; Management van diversiteit; Persoonlijke effectiviteit bij conflicthantering; Politiek en bestuur; Strategisch beleid; Bestuursrecht; Beïnvloedingsvaardigheden. Deskundige en betrokken docenten verzorgen deze modules. Wie zoeken we? Bent u met een professionele carrière bezig en/of ambieert u een (hogere) leiderschapspositie? Heeft u behoefte aan instrumenten om deze ambities te verwezenlijken? Meld u dan aan! Voor deelname zijn een duidelijke ambitie, sterke motivatie, het beheersen van de Nederlandse taal en een HBO werk- en denkniveau vereist. Praktische informatie De academie gaat van start op 10 september 2012 en wordt afgerond in februari 2013. Het contactonderwijs vindt plaats op maandagen en bestaat uit twee aansluitende dagdelen: een middag- en een avonddeel. Als u e-mail stuurt naar a.smeets@cosgelderland.nl ontvangt u een inschrijfformulier. Aanmelden kan tot en met 28 juni. Er is een beperkt aantal plaatsen. Na aanmelding ontvangt u een uitnodiging voor het intakegesprek dat plaatsvindt in de laatste twee weken van juni. Na afloop van de intake wordt uw inschrijving pas definitief. Kosten voor deelname bedragen €1900. Bij selectie van deelnemers streven we naar een divers samengestelde groep. Contact Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met dhr. Qader Shafiq (q.shafiq@cosgelderland.nl of 024-3233018). Kent u in uw (werk)omgeving talenten die in aanmerking komen voor de academie? Meld hen dan aan!    

Het Raadsel van de ander

Door Vice Versa | 08 oktober 2019

In de nieuwe Vice Versa die komend weekend verschijnt staat ‘de ander’ centraal en zoeken we naar een nieuw, progressief narratief. Angst voor de ander kun je alleen bestrijden met menselijke verhalen, schrijven Ayaan Abukar en Marc Broere.

Lees artikel

Bouwstenen voor een nieuw Latijns-Amerika beleid

Door Vice Versa | 01 oktober 2019

Hoewel Latijns-Amerika al een tijd verdwenen is uit de spotlichten van de Nederlandse politiek, hebben we meer met elkaar te maken dan we denken. Is het niet tijd voor een nieuw en actief Latijns-Amerika beleid? Op maandagmiddag 14 oktober gaan we hierover in Den Haag tijdens de bijeenkomst ‘Het Koninkrijk en zijn buren’ in gesprek met experts en politici.

Lees artikel

Amsterdam ontmoet Mogadishu

Door Lizan Nijkrake | 28 september 2019

Daily Paper, het Amsterdamse straatmodemerk, maakte een collectie T-shirts met tekeningen van voormalige kindsoldaten in Somalië. Wat begon als een klein project voor het Elman Peace Center, leidde dankzij sociale media tot iets groters: fotografen en filmmakers, muzikanten en klanten bieden hun hulp aan. ‘Jonge mensen zijn vaak zó idealistisch, ze willen betrokken blijven.’ Een profiel.

Lees artikel