Door:
Vice Versa

21 juni 2012

Categorieën

Tags

Het Verdiepingstraject Mondiaal Burgerschap van NCDO neemt deelnemers mee op reis door de wereld van mondiaal burgerschap. Afgelopen jaar is een groep van 20 deelnemers aan de slag gegaan om oplossingen te zoeken voor de vraagstukken van deze tijd: Welke rol kunnen burgers spelen in het aanpakken van mondiale vraagstukken? Hoe haal je ‘het mondiale’ dichterbij en maak je vraagstukken minder complex? En hoe stimuleer je als organisatie gedrag dat recht doet aan de veranderende wereld, zowel bij burgers als bij andere maatschappelijke actoren? De inzichten van onze deelnemers en gastsprekers delen we graag met een brederpubliek. Bekijk hier de digitale publicatie! De reis gaat verder: op 6 september tijdens een inspirerende bijeenkomst! Laat je inspireren tijdens het Mondiaal Burgerschap Lab! Vervolg de tocht door de wereld van mondiaal burgerschap! Wissel van gedachten met deelnemers van het Verdiepingstraject 2011-2012. Ga met hen en elkaar dieper in op de thema’s en inzichten uit dat traject. En hoor spreker Nils Roemen (mede-initiatiefnemer van Durftevragen) vertellen over ‘De kracht van sociale overwaarde’. Het kan allemaal op 6 september, tijdens de publieke afsluiting van het Verdiepingstraject Mondiaal Burgerschap 2011-2012. Het wordt een feestelijke middag met veel ruimte voor interactie, ontmoeting, inspiratie en eigen inbreng. Kijk op de website voor het programma van 6 september, en om je direct aan te melden! Een nieuwe reis in 2012: Ga je mee? Er gaat weer een nieuw Verdiepingstraject van start in oktober 2012. Wil je meer informatie over het programma of wil je mee op reis? Kijk dan hier! Heb je vragen over het Verdiepingstraject? Stuur een e-mail aan Marieke Hart of Josje van de Grift. Wij verzorgen het verdiepingstraject en kunnen de meest actuele informatie geven.  

Het Raadsel van de ander

Door Vice Versa | 08 oktober 2019

In de nieuwe Vice Versa die komend weekend verschijnt staat ‘de ander’ centraal en zoeken we naar een nieuw, progressief narratief. Angst voor de ander kun je alleen bestrijden met menselijke verhalen, schrijven Ayaan Abukar en Marc Broere.

Lees artikel

Bouwstenen voor een nieuw Latijns-Amerika beleid

Door Vice Versa | 01 oktober 2019

Hoewel Latijns-Amerika al een tijd verdwenen is uit de spotlichten van de Nederlandse politiek, hebben we meer met elkaar te maken dan we denken. Is het niet tijd voor een nieuw en actief Latijns-Amerika beleid? Op maandagmiddag 14 oktober gaan we hierover in Den Haag tijdens de bijeenkomst ‘Het Koninkrijk en zijn buren’ in gesprek met experts en politici.

Lees artikel

Amsterdam ontmoet Mogadishu

Door Lizan Nijkrake | 28 september 2019

Daily Paper, het Amsterdamse straatmodemerk, maakte een collectie T-shirts met tekeningen van voormalige kindsoldaten in Somalië. Wat begon als een klein project voor het Elman Peace Center, leidde dankzij sociale media tot iets groters: fotografen en filmmakers, muzikanten en klanten bieden hun hulp aan. ‘Jonge mensen zijn vaak zó idealistisch, ze willen betrokken blijven.’ Een profiel.

Lees artikel