Door:
Vice Versa

21 juni 2012

Categorieën

Tags

Het Verdiepingstraject Mondiaal Burgerschap van NCDO neemt deelnemers mee op reis door de wereld van mondiaal burgerschap. Afgelopen jaar is een groep van 20 deelnemers aan de slag gegaan om oplossingen te zoeken voor de vraagstukken van deze tijd: Welke rol kunnen burgers spelen in het aanpakken van mondiale vraagstukken? Hoe haal je ‘het mondiale’ dichterbij en maak je vraagstukken minder complex? En hoe stimuleer je als organisatie gedrag dat recht doet aan de veranderende wereld, zowel bij burgers als bij andere maatschappelijke actoren? De inzichten van onze deelnemers en gastsprekers delen we graag met een brederpubliek. Bekijk hier de digitale publicatie! De reis gaat verder: op 6 september tijdens een inspirerende bijeenkomst! Laat je inspireren tijdens het Mondiaal Burgerschap Lab! Vervolg de tocht door de wereld van mondiaal burgerschap! Wissel van gedachten met deelnemers van het Verdiepingstraject 2011-2012. Ga met hen en elkaar dieper in op de thema’s en inzichten uit dat traject. En hoor spreker Nils Roemen (mede-initiatiefnemer van Durftevragen) vertellen over ‘De kracht van sociale overwaarde’. Het kan allemaal op 6 september, tijdens de publieke afsluiting van het Verdiepingstraject Mondiaal Burgerschap 2011-2012. Het wordt een feestelijke middag met veel ruimte voor interactie, ontmoeting, inspiratie en eigen inbreng. Kijk op de website voor het programma van 6 september, en om je direct aan te melden! Een nieuwe reis in 2012: Ga je mee? Er gaat weer een nieuw Verdiepingstraject van start in oktober 2012. Wil je meer informatie over het programma of wil je mee op reis? Kijk dan hier! Heb je vragen over het Verdiepingstraject? Stuur een e-mail aan Marieke Hart of Josje van de Grift. Wij verzorgen het verdiepingstraject en kunnen de meest actuele informatie geven.  

‘Niets dan verwoesting van ons land’

Door Siri Lijfering | 10 december 2019

De olie-industrie levert de Nigeriaanse staat miljarden op, maar de bevolking van de Nigerdelta ziet haast niets ervan terug en lijdt zeer onder de vervuiling. De lokale koning daagt Shell voor de rechter en twee strategische partnerschappen gaan de problemen te lijf. Vandaag: deel één.

Lees artikel

‘Wie ik tegenkom, wil ik in beweging brengen’

Door Lizan Nijkrake | 09 december 2019

Houda Loukili was Nederlands jeugdkampioen kickboksen en baande zich, als meisje met Marokkaanse achtergrond, een weg door een traditioneel mannelijke wereld. Nu geeft ze sporttraining aan kinderen en vrouwen buiten de boksring. ‘Ik wil doen wat mijn coach voor míj heeft gedaan.’

Lees artikel

Vechten voor het recht op liefde

Door Siri Lijfering | 05 december 2019

De antihomowet die in Nigeria is ingevoerd, maakt de lhbt-gemeenschap nòg kwetsbaarder. Zo is opkomen voor lesbische vrouwen zowel broodnodig als gevaarlijk; een kat-en-muisspel met hoge inzet. Hoe gaat het strategisch partnerschap Count Me In! ermee om?

Lees artikel