Door:
Vice Versa

21 juni 2012

Categorieën

Tags

Het Verdiepingstraject Mondiaal Burgerschap van NCDO neemt deelnemers mee op reis door de wereld van mondiaal burgerschap. Afgelopen jaar is een groep van 20 deelnemers aan de slag gegaan om oplossingen te zoeken voor de vraagstukken van deze tijd: Welke rol kunnen burgers spelen in het aanpakken van mondiale vraagstukken? Hoe haal je ‘het mondiale’ dichterbij en maak je vraagstukken minder complex? En hoe stimuleer je als organisatie gedrag dat recht doet aan de veranderende wereld, zowel bij burgers als bij andere maatschappelijke actoren? De inzichten van onze deelnemers en gastsprekers delen we graag met een brederpubliek. Bekijk hier de digitale publicatie! De reis gaat verder: op 6 september tijdens een inspirerende bijeenkomst! Laat je inspireren tijdens het Mondiaal Burgerschap Lab! Vervolg de tocht door de wereld van mondiaal burgerschap! Wissel van gedachten met deelnemers van het Verdiepingstraject 2011-2012. Ga met hen en elkaar dieper in op de thema’s en inzichten uit dat traject. En hoor spreker Nils Roemen (mede-initiatiefnemer van Durftevragen) vertellen over ‘De kracht van sociale overwaarde’. Het kan allemaal op 6 september, tijdens de publieke afsluiting van het Verdiepingstraject Mondiaal Burgerschap 2011-2012. Het wordt een feestelijke middag met veel ruimte voor interactie, ontmoeting, inspiratie en eigen inbreng. Kijk op de website voor het programma van 6 september, en om je direct aan te melden! Een nieuwe reis in 2012: Ga je mee? Er gaat weer een nieuw Verdiepingstraject van start in oktober 2012. Wil je meer informatie over het programma of wil je mee op reis? Kijk dan hier! Heb je vragen over het Verdiepingstraject? Stuur een e-mail aan Marieke Hart of Josje van de Grift. Wij verzorgen het verdiepingstraject en kunnen de meest actuele informatie geven.  

‘Opgeven is erger dan verliezen’

Door Marc Broere | 29 juni 2020

Carolyne Ndalilah, directeur van de spraakmakende Keniaanse jongerenorganisatie TYSA, helpt jongeren zichzelf én de uitdagingen van hun gemeenschap te leren kennen. ‘Wat onze samenleving nodig heeft, zijn jongeren die voorbij de dag van morgen denken; die het als een uitdaging zien het onmogelijke uit te proberen.’

Lees artikel

In coronatijd schiet de noodhulpsector terug in oude reflexen

Door Sarah Haaij | 18 juni 2020

Noodhulp moet effectiever en meer lokaal worden georganiseerd, sprak de internationale gemeenschap in 2016 af. Voortaan zou een kwart van het hulpgeld zo direct mogelijk naar lokale partners gaan. De kloof met de praktijk is ‘schokkend’: o,1 procent van het corona-noodhulpgeld gaat rechtstreeks naar lokale ngo’s, voor wie inspraak en toegang tot fondsen tijdens de pandemie nog moeilijker lijkt te worden.

Lees artikel

Vluchtelingen en migranten in de klem van corona en falend beleid

Door Frank van Lierde | 16 juni 2020

Wereldwijd raakt de coronacrisis migranten, ontheemden en vluchtelingen misschien nog wel het hardste. Ook in Nederland. Asielprocedures staan stil, opvangcentra zitten vol, en wie al wat verdiende verdient bijna niets meer. Migratie-expert Bob van Dillen geeft uitleg en komt met oplossingen en aanbevelingen.

Lees artikel