Door:
Vice Versa

19 juni 2012

Categorieën

Tags

Ook dit jaar reikt de Evert Vermeer Stichting (EVS) weer de Fair Politician of the Year Awards uit. Politici kunnen deze winnen door zich in te zetten voor eerlijk beleid dat de belangen van ontwikkelingslanden niet ondermijnt, maar juist ten goede komt. Het belooft een spannende strijd te worden waarvan de ontknoping nadert. Wie zich de ‘Fair Politician 2011-2012’ van de Tweede Kamer mag noemen en wie per fractie de meest faire politicus is geworden, wordt donderdag 28 juni tussen 17.00 uur en 18.00 uur in Nieuwspoort in de Frits van de Poel zaal bekendgemaakt. We nodigen je graag uit bij deze uitreiking aanwezig te zijn. Aansluitend is er een borrel, ook in Nieuwspoort. Het Fair Politics programma van de EVS streeft ernaar dat politieke beslissingen in Den Haag en Brussel niet in strijd zijn met de belangen van ontwikkelingslanden. Eén van de manieren waarop de EVS dit wil bereiken is het monitoren van de inzet van Tweede Kamerleden op verschillende Fair Politics beleidsdossiers zoals belastingen, grondstoffen en handel (zie www.fairpolitics.nl). Wij hopen van harte dat je er op 28 juni bij kunt zijn! Graag aanmelden via koudman@evertvermeer.nl/ 020-5512293.

‘Niets dan verwoesting van ons land’

Door Siri Lijfering | 10 december 2019

De olie-industrie levert de Nigeriaanse staat miljarden op, maar de bevolking van de Nigerdelta ziet haast niets ervan terug en lijdt zeer onder de vervuiling. De lokale koning daagt Shell voor de rechter en twee strategische partnerschappen gaan de problemen te lijf. Vandaag: deel één.

Lees artikel

‘Wie ik tegenkom, wil ik in beweging brengen’

Door Lizan Nijkrake | 09 december 2019

Houda Loukili was Nederlands jeugdkampioen kickboksen en baande zich, als meisje met Marokkaanse achtergrond, een weg door een traditioneel mannelijke wereld. Nu geeft ze sporttraining aan kinderen en vrouwen buiten de boksring. ‘Ik wil doen wat mijn coach voor míj heeft gedaan.’

Lees artikel

Vechten voor het recht op liefde

Door Siri Lijfering | 05 december 2019

De antihomowet die in Nigeria is ingevoerd, maakt de lhbt-gemeenschap nòg kwetsbaarder. Zo is opkomen voor lesbische vrouwen zowel broodnodig als gevaarlijk; een kat-en-muisspel met hoge inzet. Hoe gaat het strategisch partnerschap Count Me In! ermee om?

Lees artikel