Door:
Vice Versa

19 juni 2012

Categorieën

Tags

Ook dit jaar reikt de Evert Vermeer Stichting (EVS) weer de Fair Politician of the Year Awards uit. Politici kunnen deze winnen door zich in te zetten voor eerlijk beleid dat de belangen van ontwikkelingslanden niet ondermijnt, maar juist ten goede komt. Het belooft een spannende strijd te worden waarvan de ontknoping nadert. Wie zich de ‘Fair Politician 2011-2012’ van de Tweede Kamer mag noemen en wie per fractie de meest faire politicus is geworden, wordt donderdag 28 juni tussen 17.00 uur en 18.00 uur in Nieuwspoort in de Frits van de Poel zaal bekendgemaakt. We nodigen je graag uit bij deze uitreiking aanwezig te zijn. Aansluitend is er een borrel, ook in Nieuwspoort. Het Fair Politics programma van de EVS streeft ernaar dat politieke beslissingen in Den Haag en Brussel niet in strijd zijn met de belangen van ontwikkelingslanden. Eén van de manieren waarop de EVS dit wil bereiken is het monitoren van de inzet van Tweede Kamerleden op verschillende Fair Politics beleidsdossiers zoals belastingen, grondstoffen en handel (zie www.fairpolitics.nl). Wij hopen van harte dat je er op 28 juni bij kunt zijn! Graag aanmelden via koudman@evertvermeer.nl/ 020-5512293.

Het Raadsel van de ander

Door Vice Versa | 08 oktober 2019

In de nieuwe Vice Versa die komend weekend verschijnt staat ‘de ander’ centraal en zoeken we naar een nieuw, progressief narratief. Angst voor de ander kun je alleen bestrijden met menselijke verhalen, schrijven Ayaan Abukar en Marc Broere.

Lees artikel

Bouwstenen voor een nieuw Latijns-Amerika beleid

Door Vice Versa | 01 oktober 2019

Hoewel Latijns-Amerika al een tijd verdwenen is uit de spotlichten van de Nederlandse politiek, hebben we meer met elkaar te maken dan we denken. Is het niet tijd voor een nieuw en actief Latijns-Amerika beleid? Op maandagmiddag 14 oktober gaan we hierover in Den Haag tijdens de bijeenkomst ‘Het Koninkrijk en zijn buren’ in gesprek met experts en politici.

Lees artikel

Amsterdam ontmoet Mogadishu

Door Lizan Nijkrake | 28 september 2019

Daily Paper, het Amsterdamse straatmodemerk, maakte een collectie T-shirts met tekeningen van voormalige kindsoldaten in Somalië. Wat begon als een klein project voor het Elman Peace Center, leidde dankzij sociale media tot iets groters: fotografen en filmmakers, muzikanten en klanten bieden hun hulp aan. ‘Jonge mensen zijn vaak zó idealistisch, ze willen betrokken blijven.’ Een profiel.

Lees artikel