Door:
Vice Versa

19 juni 2012

Categorieën

Tags

Ook dit jaar reikt de Evert Vermeer Stichting (EVS) weer de Fair Politician of the Year Awards uit. Politici kunnen deze winnen door zich in te zetten voor eerlijk beleid dat de belangen van ontwikkelingslanden niet ondermijnt, maar juist ten goede komt. Het belooft een spannende strijd te worden waarvan de ontknoping nadert. Wie zich de ‘Fair Politician 2011-2012’ van de Tweede Kamer mag noemen en wie per fractie de meest faire politicus is geworden, wordt donderdag 28 juni tussen 17.00 uur en 18.00 uur in Nieuwspoort in de Frits van de Poel zaal bekendgemaakt. We nodigen je graag uit bij deze uitreiking aanwezig te zijn. Aansluitend is er een borrel, ook in Nieuwspoort. Het Fair Politics programma van de EVS streeft ernaar dat politieke beslissingen in Den Haag en Brussel niet in strijd zijn met de belangen van ontwikkelingslanden. Eén van de manieren waarop de EVS dit wil bereiken is het monitoren van de inzet van Tweede Kamerleden op verschillende Fair Politics beleidsdossiers zoals belastingen, grondstoffen en handel (zie www.fairpolitics.nl). Wij hopen van harte dat je er op 28 juni bij kunt zijn! Graag aanmelden via koudman@evertvermeer.nl/ 020-5512293.

‘Opgeven is erger dan verliezen’

Door Marc Broere | 29 juni 2020

Carolyne Ndalilah, directeur van de spraakmakende Keniaanse jongerenorganisatie TYSA, helpt jongeren zichzelf én de uitdagingen van hun gemeenschap te leren kennen. ‘Wat onze samenleving nodig heeft, zijn jongeren die voorbij de dag van morgen denken; die het als een uitdaging zien het onmogelijke uit te proberen.’

Lees artikel

In coronatijd schiet de noodhulpsector terug in oude reflexen

Door Sarah Haaij | 18 juni 2020

Noodhulp moet effectiever en meer lokaal worden georganiseerd, sprak de internationale gemeenschap in 2016 af. Voortaan zou een kwart van het hulpgeld zo direct mogelijk naar lokale partners gaan. De kloof met de praktijk is ‘schokkend’: o,1 procent van het corona-noodhulpgeld gaat rechtstreeks naar lokale ngo’s, voor wie inspraak en toegang tot fondsen tijdens de pandemie nog moeilijker lijkt te worden.

Lees artikel

Vluchtelingen en migranten in de klem van corona en falend beleid

Door Frank van Lierde | 16 juni 2020

Wereldwijd raakt de coronacrisis migranten, ontheemden en vluchtelingen misschien nog wel het hardste. Ook in Nederland. Asielprocedures staan stil, opvangcentra zitten vol, en wie al wat verdiende verdient bijna niets meer. Migratie-expert Bob van Dillen geeft uitleg en komt met oplossingen en aanbevelingen.

Lees artikel