Door:
Vice Versa

19 juni 2012

Categorieën

Tags

De Stichting Multatuli Lezing Nederland en medefinancier vfonds zijn verheugd over het feit dat de voormalige premier van België Guy Verhofstadt bereid is gevonden op te treden als gastspreker van de 16e Multatulilezing. De stichting organiseert deze lezing op vrijdagmiddag 30 november 2012 in de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk in Breda. De Multatulilezingen vinden sinds 1996 jaarlijks plaats, alternerend in Breda en Leuven. Eerdere edities mochten rekenen op grote publieke belangstelling. Doel van de lezingen is een bijdrage te leveren aan het debat over de waarde van democratie, mensenrechten en vrede voor de internationale en lokale samenleving. Daarbij besteden de lezingen aandacht aan de daaruit voortvloeiende noodzakelijke veranderingen in beleid. In het bijzonder wil de Stichting met de editie van 2012 inzoomen op de verschuivende visies op democratie in Europa, met name op de positie van minderheden. De lezing is gratis toegankelijk, aanmelden (verplicht!) is mogelijk via i.vantongeren@cosbrabant.nl en vanaf september via www.multatuli-lezing.nl.

‘Opgeven is erger dan verliezen’

Door Marc Broere | 29 juni 2020

Carolyne Ndalilah, directeur van de spraakmakende Keniaanse jongerenorganisatie TYSA, helpt jongeren zichzelf én de uitdagingen van hun gemeenschap te leren kennen. ‘Wat onze samenleving nodig heeft, zijn jongeren die voorbij de dag van morgen denken; die het als een uitdaging zien het onmogelijke uit te proberen.’

Lees artikel

In coronatijd schiet de noodhulpsector terug in oude reflexen

Door Sarah Haaij | 18 juni 2020

Noodhulp moet effectiever en meer lokaal worden georganiseerd, sprak de internationale gemeenschap in 2016 af. Voortaan zou een kwart van het hulpgeld zo direct mogelijk naar lokale partners gaan. De kloof met de praktijk is ‘schokkend’: o,1 procent van het corona-noodhulpgeld gaat rechtstreeks naar lokale ngo’s, voor wie inspraak en toegang tot fondsen tijdens de pandemie nog moeilijker lijkt te worden.

Lees artikel

Vluchtelingen en migranten in de klem van corona en falend beleid

Door Frank van Lierde | 16 juni 2020

Wereldwijd raakt de coronacrisis migranten, ontheemden en vluchtelingen misschien nog wel het hardste. Ook in Nederland. Asielprocedures staan stil, opvangcentra zitten vol, en wie al wat verdiende verdient bijna niets meer. Migratie-expert Bob van Dillen geeft uitleg en komt met oplossingen en aanbevelingen.

Lees artikel