Door:
Vice Versa

19 juni 2012

Categorieën

Tags

Tijdens deze speciale editie van het Kaukasus Café staat Nagorno-Karabach centraal. Het verhaal van deze niet-erkende republiek wordt verteld aan de hand van twee voetbalclubs uit de regio: het Armeense FK Karabakh Stepanakert en het Azerische FK Qarabag Agdam. De interessante en interactieve avond zal worden gepresenteerd door Chris Keulemans, directeur van de Tolhuistuin.

Fotograaf Dirk-Jan Visser en schrijver Arthur Huizinga introduceren hun projecten OFFSIDE – Football in Exile en Nooit een thuiswedstrijd en gaan in gesprek met Leon Willems (Free Press Unlimited) en Frank Westerman (schijver Ararat). Bas Vroege (Paradox) en Jeroen Kummer (Kummer & Herrman) bespreken het belang en de vorm van het eigentijdse beeldverhaal in tijden waarin de budgetten voor buitenlandjournalistiek onder zware druk staan. Avondprogramma 19.30  Opening 19.40  Guido de Graaf Bierbrauwer (IKV Pax Christi): introductie Nagorno-Karabach 20.00  Tweegesprek met Leon Willems (Free Press Unlimited) en Dirk-Jan Visser     (fotograaf OFFSIDE) over het belang en de bedreiging van onafhankelijke media en de ervaringen als journalist in landen waar ‘vrije media’ niet gewaardeerd worden 20.15  Tweegesprek met Bas Vroege (Paradox en YdocPublishing) en Jeroen Kummer (Kummer & Herrman en YdocPublishing): over de ontwikkeling van het project OFFSIDE: het concept en ontwerp en de relevantie van het buitenlandse beeldverhaal 20.30  Pauze 20.45  Presentatie Nooit een thuiswedstrijd, het non-fictie debuut van schrijver Arthur Huizinga 21.00  Tweegesprek met Arthur Huizinga (schrijver OFFSIDE en Nooit een thuiswedstrijd) en Frank Westerman (expert non-fictie, schrijver Ararat) over hun fascinatie voor de spookstad Agdam en de berg Ararat en de vertaling hiervan naar non-fictie 21.30  Interactie met de zaal 21.40  Slotwoord Guido de Graaf Bierbrauwer (IKV Pax Christi) 21.45 Einde van de avond. Locatie Pakhuis de Zwijger, Amsterdam Datum Dinsdag 26 juni 2012 Aanvang 19.30 uur Toegang Gratis Aanmelden via: http://www.dezwijger.nl/voetbalenoorlog

Opinie: ‘Brief minister Kaag over maatschappelijk middenveld: analytisch zwak en weinig ambitieus’

Door Fons van der Velden | 09 juli 2019

Het is een groot goed dat de Nederlandse overheid zoveel fondsen ter beschikking stelt voor de versterking van maatschappelijke organisaties en maatschappelijk middenveld, schrijft Fons van der Velden in deze opiniebijdrage naar aanleiding van de kamerbrief van minister Kaag. Maar hij vindt de brief analytisch zwak en van weinig ambitie getuigen. Wat had beter gekund?

Lees artikel

Tip 3 aan Kaag: ‘Lever in op je privilege en geef zuidelijke organisaties meer inspraak bij het bepalen van prioriteiten’

Door Lizan Nijkrake | 08 juli 2019

Minister Kaag werkt hard aan een nieuw subsidiekader voor het maatschappelijk middenveld. Ze wil meer eigenaarschap geven aan zuidelijke ngo’s om hen meer legitimiteit te geven, en ziet daarbij een andere rol voor Nederlandse organisaties. Vice Versa vroeg vier zuidelijke organisaties hoe zij dit zien. Wat is hun gouden tip voor onze minister? Met vandaag Carla López Cabrera, directeur van Fondo Centroamericano de Mujeres (FCAM) in Nicaragua, een feministisch fonds dat lokale vrouwenrechtenbewegingen in Centraal Amerika steunt.

Lees artikel

Shifting fundamental power issues in funding relationships

Door Evelijne Bruning Ruerd Ruben en Lau Schulpen | 02 juli 2019

This article claims that the current aid architecture favours clientilism, dependency and short-term projects. The authors Evelijne Bruning (The Hunger Project) Ruerd Ruben (Wageningen University & Research) and Lau Schulpen (Radboud University Nijmegen) are suggesting four possible ways to overcome this in order to shift power closer to the ground.

Lees artikel