Door:
Vice Versa

19 juni 2012

Categorieën

Tags

Tijdens deze speciale editie van het Kaukasus Café staat Nagorno-Karabach centraal. Het verhaal van deze niet-erkende republiek wordt verteld aan de hand van twee voetbalclubs uit de regio: het Armeense FK Karabakh Stepanakert en het Azerische FK Qarabag Agdam. De interessante en interactieve avond zal worden gepresenteerd door Chris Keulemans, directeur van de Tolhuistuin.

Fotograaf Dirk-Jan Visser en schrijver Arthur Huizinga introduceren hun projecten OFFSIDE – Football in Exile en Nooit een thuiswedstrijd en gaan in gesprek met Leon Willems (Free Press Unlimited) en Frank Westerman (schijver Ararat). Bas Vroege (Paradox) en Jeroen Kummer (Kummer & Herrman) bespreken het belang en de vorm van het eigentijdse beeldverhaal in tijden waarin de budgetten voor buitenlandjournalistiek onder zware druk staan. Avondprogramma 19.30  Opening 19.40  Guido de Graaf Bierbrauwer (IKV Pax Christi): introductie Nagorno-Karabach 20.00  Tweegesprek met Leon Willems (Free Press Unlimited) en Dirk-Jan Visser     (fotograaf OFFSIDE) over het belang en de bedreiging van onafhankelijke media en de ervaringen als journalist in landen waar ‘vrije media’ niet gewaardeerd worden 20.15  Tweegesprek met Bas Vroege (Paradox en YdocPublishing) en Jeroen Kummer (Kummer & Herrman en YdocPublishing): over de ontwikkeling van het project OFFSIDE: het concept en ontwerp en de relevantie van het buitenlandse beeldverhaal 20.30  Pauze 20.45  Presentatie Nooit een thuiswedstrijd, het non-fictie debuut van schrijver Arthur Huizinga 21.00  Tweegesprek met Arthur Huizinga (schrijver OFFSIDE en Nooit een thuiswedstrijd) en Frank Westerman (expert non-fictie, schrijver Ararat) over hun fascinatie voor de spookstad Agdam en de berg Ararat en de vertaling hiervan naar non-fictie 21.30  Interactie met de zaal 21.40  Slotwoord Guido de Graaf Bierbrauwer (IKV Pax Christi) 21.45 Einde van de avond. Locatie Pakhuis de Zwijger, Amsterdam Datum Dinsdag 26 juni 2012 Aanvang 19.30 uur Toegang Gratis Aanmelden via: http://www.dezwijger.nl/voetbalenoorlog

Het Raadsel van de ander

Door Vice Versa | 08 oktober 2019

In de nieuwe Vice Versa die komend weekend verschijnt staat ‘de ander’ centraal en zoeken we naar een nieuw, progressief narratief. Angst voor de ander kun je alleen bestrijden met menselijke verhalen, schrijven Ayaan Abukar en Marc Broere.

Lees artikel

Bouwstenen voor een nieuw Latijns-Amerika beleid

Door Vice Versa | 01 oktober 2019

Hoewel Latijns-Amerika al een tijd verdwenen is uit de spotlichten van de Nederlandse politiek, hebben we meer met elkaar te maken dan we denken. Is het niet tijd voor een nieuw en actief Latijns-Amerika beleid? Op maandagmiddag 14 oktober gaan we hierover in Den Haag tijdens de bijeenkomst ‘Het Koninkrijk en zijn buren’ in gesprek met experts en politici.

Lees artikel

Amsterdam ontmoet Mogadishu

Door Lizan Nijkrake | 28 september 2019

Daily Paper, het Amsterdamse straatmodemerk, maakte een collectie T-shirts met tekeningen van voormalige kindsoldaten in Somalië. Wat begon als een klein project voor het Elman Peace Center, leidde dankzij sociale media tot iets groters: fotografen en filmmakers, muzikanten en klanten bieden hun hulp aan. ‘Jonge mensen zijn vaak zó idealistisch, ze willen betrokken blijven.’ Een profiel.

Lees artikel