Door:
Vice Versa

19 juni 2012

Categorieën

Tags

Tijdens deze speciale editie van het Kaukasus Café staat Nagorno-Karabach centraal. Het verhaal van deze niet-erkende republiek wordt verteld aan de hand van twee voetbalclubs uit de regio: het Armeense FK Karabakh Stepanakert en het Azerische FK Qarabag Agdam. De interessante en interactieve avond zal worden gepresenteerd door Chris Keulemans, directeur van de Tolhuistuin.

Fotograaf Dirk-Jan Visser en schrijver Arthur Huizinga introduceren hun projecten OFFSIDE – Football in Exile en Nooit een thuiswedstrijd en gaan in gesprek met Leon Willems (Free Press Unlimited) en Frank Westerman (schijver Ararat). Bas Vroege (Paradox) en Jeroen Kummer (Kummer & Herrman) bespreken het belang en de vorm van het eigentijdse beeldverhaal in tijden waarin de budgetten voor buitenlandjournalistiek onder zware druk staan. Avondprogramma 19.30  Opening 19.40  Guido de Graaf Bierbrauwer (IKV Pax Christi): introductie Nagorno-Karabach 20.00  Tweegesprek met Leon Willems (Free Press Unlimited) en Dirk-Jan Visser     (fotograaf OFFSIDE) over het belang en de bedreiging van onafhankelijke media en de ervaringen als journalist in landen waar ‘vrije media’ niet gewaardeerd worden 20.15  Tweegesprek met Bas Vroege (Paradox en YdocPublishing) en Jeroen Kummer (Kummer & Herrman en YdocPublishing): over de ontwikkeling van het project OFFSIDE: het concept en ontwerp en de relevantie van het buitenlandse beeldverhaal 20.30  Pauze 20.45  Presentatie Nooit een thuiswedstrijd, het non-fictie debuut van schrijver Arthur Huizinga 21.00  Tweegesprek met Arthur Huizinga (schrijver OFFSIDE en Nooit een thuiswedstrijd) en Frank Westerman (expert non-fictie, schrijver Ararat) over hun fascinatie voor de spookstad Agdam en de berg Ararat en de vertaling hiervan naar non-fictie 21.30  Interactie met de zaal 21.40  Slotwoord Guido de Graaf Bierbrauwer (IKV Pax Christi) 21.45 Einde van de avond. Locatie Pakhuis de Zwijger, Amsterdam Datum Dinsdag 26 juni 2012 Aanvang 19.30 uur Toegang Gratis Aanmelden via: http://www.dezwijger.nl/voetbalenoorlog

‘Niets dan verwoesting van ons land’

Door Siri Lijfering | 10 december 2019

De olie-industrie levert de Nigeriaanse staat miljarden op, maar de bevolking van de Nigerdelta ziet haast niets ervan terug en lijdt zeer onder de vervuiling. De lokale koning daagt Shell voor de rechter en twee strategische partnerschappen gaan de problemen te lijf. Vandaag: deel één.

Lees artikel

‘Wie ik tegenkom, wil ik in beweging brengen’

Door Lizan Nijkrake | 09 december 2019

Houda Loukili was Nederlands jeugdkampioen kickboksen en baande zich, als meisje met Marokkaanse achtergrond, een weg door een traditioneel mannelijke wereld. Nu geeft ze sporttraining aan kinderen en vrouwen buiten de boksring. ‘Ik wil doen wat mijn coach voor míj heeft gedaan.’

Lees artikel

Vechten voor het recht op liefde

Door Siri Lijfering | 05 december 2019

De antihomowet die in Nigeria is ingevoerd, maakt de lhbt-gemeenschap nòg kwetsbaarder. Zo is opkomen voor lesbische vrouwen zowel broodnodig als gevaarlijk; een kat-en-muisspel met hoge inzet. Hoe gaat het strategisch partnerschap Count Me In! ermee om?

Lees artikel