Door:
Vice Versa

19 juni 2012

Categorieën

Tags

Groene energie, verduurzaming en gedragsverandering; termen die op Sociëteit ‘Minerva’ steeds vaker gebruikt worden. Hoe zit het met de groene ambitie van Minerva? Wat betekent verduurzamen voor studenten? Is er wel echt sprake van klimaatproblematiek? Wat is groen denken en wat bedoelen ze met groene genen? Om daart achter te komen organiseert LSV Minerva op 26 juni ter Sociëteit ‘Minerva’ een symposium met als thema “Duurzaamheid, een trend of de toekomst?”. Het symposium heeft als doel studenten inzichten rond dit thema te verschaffen en mee te laten denken over de toekomst van de aarde. De groene partners van Minerva, onder wie Heineken, Rabobank, SLS Wonen, Carbon Matters grijpen de gelegenheid aan om te laten zien wat zij onder verduurzaming verstaan. De transities die daarvoor gemaakt worden zijn al ingezet, en dat zorgt voor een hoop nieuwe uitdagingen. Na het plenaire gedeelte wordt het publiek verdeeld in workshops, en kunnen ze brainstormen over oplossingen. Of je nu wel of niet iets met duurzaamheid hebt, dit symposium zal je ‘duurzaamheid’ op een geheel andere wijze doen beleven en is daarom zeker de moeite van het bezoeken waard. Meld je hier aan voor het symposium op 26 juni, deel de link via Facebook en Twitter, en discussieer mee! Inschrijven

Opinie: ‘Brief minister Kaag over maatschappelijk middenveld: analytisch zwak en weinig ambitieus’

Door Fons van der Velden | 09 juli 2019

Het is een groot goed dat de Nederlandse overheid zoveel fondsen ter beschikking stelt voor de versterking van maatschappelijke organisaties en maatschappelijk middenveld, schrijft Fons van der Velden in deze opiniebijdrage naar aanleiding van de kamerbrief van minister Kaag. Maar hij vindt de brief analytisch zwak en van weinig ambitie getuigen. Wat had beter gekund?

Lees artikel

Tip 3 aan Kaag: ‘Lever in op je privilege en geef zuidelijke organisaties meer inspraak bij het bepalen van prioriteiten’

Door Lizan Nijkrake | 08 juli 2019

Minister Kaag werkt hard aan een nieuw subsidiekader voor het maatschappelijk middenveld. Ze wil meer eigenaarschap geven aan zuidelijke ngo’s om hen meer legitimiteit te geven, en ziet daarbij een andere rol voor Nederlandse organisaties. Vice Versa vroeg vier zuidelijke organisaties hoe zij dit zien. Wat is hun gouden tip voor onze minister? Met vandaag Carla López Cabrera, directeur van Fondo Centroamericano de Mujeres (FCAM) in Nicaragua, een feministisch fonds dat lokale vrouwenrechtenbewegingen in Centraal Amerika steunt.

Lees artikel

Shifting fundamental power issues in funding relationships

Door Evelijne Bruning Ruerd Ruben en Lau Schulpen | 02 juli 2019

This article claims that the current aid architecture favours clientilism, dependency and short-term projects. The authors Evelijne Bruning (The Hunger Project) Ruerd Ruben (Wageningen University & Research) and Lau Schulpen (Radboud University Nijmegen) are suggesting four possible ways to overcome this in order to shift power closer to the ground.

Lees artikel