Door:
Vice Versa

19 juni 2012

Categorieën

Tags

Groene energie, verduurzaming en gedragsverandering; termen die op Sociëteit ‘Minerva’ steeds vaker gebruikt worden. Hoe zit het met de groene ambitie van Minerva? Wat betekent verduurzamen voor studenten? Is er wel echt sprake van klimaatproblematiek? Wat is groen denken en wat bedoelen ze met groene genen? Om daart achter te komen organiseert LSV Minerva op 26 juni ter Sociëteit ‘Minerva’ een symposium met als thema “Duurzaamheid, een trend of de toekomst?”. Het symposium heeft als doel studenten inzichten rond dit thema te verschaffen en mee te laten denken over de toekomst van de aarde. De groene partners van Minerva, onder wie Heineken, Rabobank, SLS Wonen, Carbon Matters grijpen de gelegenheid aan om te laten zien wat zij onder verduurzaming verstaan. De transities die daarvoor gemaakt worden zijn al ingezet, en dat zorgt voor een hoop nieuwe uitdagingen. Na het plenaire gedeelte wordt het publiek verdeeld in workshops, en kunnen ze brainstormen over oplossingen. Of je nu wel of niet iets met duurzaamheid hebt, dit symposium zal je ‘duurzaamheid’ op een geheel andere wijze doen beleven en is daarom zeker de moeite van het bezoeken waard. Meld je hier aan voor het symposium op 26 juni, deel de link via Facebook en Twitter, en discussieer mee! Inschrijven

Het Raadsel van de ander

Door Vice Versa | 08 oktober 2019

In de nieuwe Vice Versa die komend weekend verschijnt staat ‘de ander’ centraal en zoeken we naar een nieuw, progressief narratief. Angst voor de ander kun je alleen bestrijden met menselijke verhalen, schrijven Ayaan Abukar en Marc Broere.

Lees artikel

Bouwstenen voor een nieuw Latijns-Amerika beleid

Door Vice Versa | 01 oktober 2019

Hoewel Latijns-Amerika al een tijd verdwenen is uit de spotlichten van de Nederlandse politiek, hebben we meer met elkaar te maken dan we denken. Is het niet tijd voor een nieuw en actief Latijns-Amerika beleid? Op maandagmiddag 14 oktober gaan we hierover in Den Haag tijdens de bijeenkomst ‘Het Koninkrijk en zijn buren’ in gesprek met experts en politici.

Lees artikel

Amsterdam ontmoet Mogadishu

Door Lizan Nijkrake | 28 september 2019

Daily Paper, het Amsterdamse straatmodemerk, maakte een collectie T-shirts met tekeningen van voormalige kindsoldaten in Somalië. Wat begon als een klein project voor het Elman Peace Center, leidde dankzij sociale media tot iets groters: fotografen en filmmakers, muzikanten en klanten bieden hun hulp aan. ‘Jonge mensen zijn vaak zó idealistisch, ze willen betrokken blijven.’ Een profiel.

Lees artikel