Door:
Vice Versa

19 juni 2012

Categorieën

Tags

Groene energie, verduurzaming en gedragsverandering; termen die op Sociëteit ‘Minerva’ steeds vaker gebruikt worden. Hoe zit het met de groene ambitie van Minerva? Wat betekent verduurzamen voor studenten? Is er wel echt sprake van klimaatproblematiek? Wat is groen denken en wat bedoelen ze met groene genen? Om daart achter te komen organiseert LSV Minerva op 26 juni ter Sociëteit ‘Minerva’ een symposium met als thema “Duurzaamheid, een trend of de toekomst?”. Het symposium heeft als doel studenten inzichten rond dit thema te verschaffen en mee te laten denken over de toekomst van de aarde. De groene partners van Minerva, onder wie Heineken, Rabobank, SLS Wonen, Carbon Matters grijpen de gelegenheid aan om te laten zien wat zij onder verduurzaming verstaan. De transities die daarvoor gemaakt worden zijn al ingezet, en dat zorgt voor een hoop nieuwe uitdagingen. Na het plenaire gedeelte wordt het publiek verdeeld in workshops, en kunnen ze brainstormen over oplossingen. Of je nu wel of niet iets met duurzaamheid hebt, dit symposium zal je ‘duurzaamheid’ op een geheel andere wijze doen beleven en is daarom zeker de moeite van het bezoeken waard. Meld je hier aan voor het symposium op 26 juni, deel de link via Facebook en Twitter, en discussieer mee! Inschrijven

‘Niets dan verwoesting van ons land’

Door Siri Lijfering | 10 december 2019

De olie-industrie levert de Nigeriaanse staat miljarden op, maar de bevolking van de Nigerdelta ziet haast niets ervan terug en lijdt zeer onder de vervuiling. De lokale koning daagt Shell voor de rechter en twee strategische partnerschappen gaan de problemen te lijf. Vandaag: deel één.

Lees artikel

‘Wie ik tegenkom, wil ik in beweging brengen’

Door Lizan Nijkrake | 09 december 2019

Houda Loukili was Nederlands jeugdkampioen kickboksen en baande zich, als meisje met Marokkaanse achtergrond, een weg door een traditioneel mannelijke wereld. Nu geeft ze sporttraining aan kinderen en vrouwen buiten de boksring. ‘Ik wil doen wat mijn coach voor míj heeft gedaan.’

Lees artikel

Vechten voor het recht op liefde

Door Siri Lijfering | 05 december 2019

De antihomowet die in Nigeria is ingevoerd, maakt de lhbt-gemeenschap nòg kwetsbaarder. Zo is opkomen voor lesbische vrouwen zowel broodnodig als gevaarlijk; een kat-en-muisspel met hoge inzet. Hoe gaat het strategisch partnerschap Count Me In! ermee om?

Lees artikel