Door:
Vice Versa

19 juni 2012

Categorieën

Tags

Groene energie, verduurzaming en gedragsverandering; termen die op Sociëteit ‘Minerva’ steeds vaker gebruikt worden. Hoe zit het met de groene ambitie van Minerva? Wat betekent verduurzamen voor studenten? Is er wel echt sprake van klimaatproblematiek? Wat is groen denken en wat bedoelen ze met groene genen? Om daart achter te komen organiseert LSV Minerva op 26 juni ter Sociëteit ‘Minerva’ een symposium met als thema “Duurzaamheid, een trend of de toekomst?”. Het symposium heeft als doel studenten inzichten rond dit thema te verschaffen en mee te laten denken over de toekomst van de aarde. De groene partners van Minerva, onder wie Heineken, Rabobank, SLS Wonen, Carbon Matters grijpen de gelegenheid aan om te laten zien wat zij onder verduurzaming verstaan. De transities die daarvoor gemaakt worden zijn al ingezet, en dat zorgt voor een hoop nieuwe uitdagingen. Na het plenaire gedeelte wordt het publiek verdeeld in workshops, en kunnen ze brainstormen over oplossingen. Of je nu wel of niet iets met duurzaamheid hebt, dit symposium zal je ‘duurzaamheid’ op een geheel andere wijze doen beleven en is daarom zeker de moeite van het bezoeken waard. Meld je hier aan voor het symposium op 26 juni, deel de link via Facebook en Twitter, en discussieer mee! Inschrijven

‘Opgeven is erger dan verliezen’

Door Marc Broere | 29 juni 2020

Carolyne Ndalilah, directeur van de spraakmakende Keniaanse jongerenorganisatie TYSA, helpt jongeren zichzelf én de uitdagingen van hun gemeenschap te leren kennen. ‘Wat onze samenleving nodig heeft, zijn jongeren die voorbij de dag van morgen denken; die het als een uitdaging zien het onmogelijke uit te proberen.’

Lees artikel

In coronatijd schiet de noodhulpsector terug in oude reflexen

Door Sarah Haaij | 18 juni 2020

Noodhulp moet effectiever en meer lokaal worden georganiseerd, sprak de internationale gemeenschap in 2016 af. Voortaan zou een kwart van het hulpgeld zo direct mogelijk naar lokale partners gaan. De kloof met de praktijk is ‘schokkend’: o,1 procent van het corona-noodhulpgeld gaat rechtstreeks naar lokale ngo’s, voor wie inspraak en toegang tot fondsen tijdens de pandemie nog moeilijker lijkt te worden.

Lees artikel

Vluchtelingen en migranten in de klem van corona en falend beleid

Door Frank van Lierde | 16 juni 2020

Wereldwijd raakt de coronacrisis migranten, ontheemden en vluchtelingen misschien nog wel het hardste. Ook in Nederland. Asielprocedures staan stil, opvangcentra zitten vol, en wie al wat verdiende verdient bijna niets meer. Migratie-expert Bob van Dillen geeft uitleg en komt met oplossingen en aanbevelingen.

Lees artikel