Door:
Vice Versa

18 juni 2012

Categorieën

Tags

PROMISES FOR PRESCHOOLERS: EARLY CHILDHOOD DEVELOPMENT AND HUMAN CAPITAL ACCUMULATION London, June 25-26, 2012 What: A two-day conference on early childhood development. Opening address by Andrew Mitchell, UK Secretary of State for International Development (TBC) Where:  University College London, Christopher Ingold Auditorium, 20 Gordon Street, WC1 6BT, London, UK What happens – or doesn’t happen – to children in the earliest years of their lives has an immediate effect on their well-being and their future. Early childhood development is now emerging as a priority issue in the policy agenda of developing countries, but do we know what investments need to be made to ensure that children are better equipped for primary school? Leading experts, policymakers and eminent researchers will gather in London to discuss pioneering research in early childhood development and call for more investment in evidence-based pre-school programmes as part of the efforts in achieving the Millennium development goal for universal primary education. A recent study funded by the International Initiative for Impact Evaluation (3ie) and the World Bank showed that children in rural Mozambique who attended preschool programmes run by the non-governmental organisation Save the Children were 24 percent more likely to enroll in primary school and were significantly better equipped to learn than children not covered by the programme. As a result, early childhood education was included in the country’s 2012-16 national education plan. The government of Mozambique has also created a national early childhood development commission. “The study, rare in Africa, has thrown light on the possibility that we in developing countries can explore to give our children a much better future,” said H.E. Zeferino Martins, Minister of Education, Mozambique. This is just one example of how evidence from impact evaluations can help improve lives. The Mozambique study will be presented with other cutting edge research and discussed by policymakers during the two-day conference. The event is organized by the International Initiative for Impact Evaluation (3ie) in partnership with University College London, Centre for the Evaluation of Development Policies at the Institute of Fiscal Studies and the Institute for New Economic Thinking. For further information on the conference, please visit http://www.ucl.ac.uk/economics/ecd http://www.3ieimpact.org/en/inform-policy/education/early-childhood-development/?preview

‘Niets dan verwoesting van ons land’

Door Siri Lijfering | 10 december 2019

De olie-industrie levert de Nigeriaanse staat miljarden op, maar de bevolking van de Nigerdelta ziet haast niets ervan terug en lijdt zeer onder de vervuiling. De lokale koning daagt Shell voor de rechter en twee strategische partnerschappen gaan de problemen te lijf. Vandaag: deel één.

Lees artikel

‘Wie ik tegenkom, wil ik in beweging brengen’

Door Lizan Nijkrake | 09 december 2019

Houda Loukili was Nederlands jeugdkampioen kickboksen en baande zich, als meisje met Marokkaanse achtergrond, een weg door een traditioneel mannelijke wereld. Nu geeft ze sporttraining aan kinderen en vrouwen buiten de boksring. ‘Ik wil doen wat mijn coach voor míj heeft gedaan.’

Lees artikel

Vechten voor het recht op liefde

Door Siri Lijfering | 05 december 2019

De antihomowet die in Nigeria is ingevoerd, maakt de lhbt-gemeenschap nòg kwetsbaarder. Zo is opkomen voor lesbische vrouwen zowel broodnodig als gevaarlijk; een kat-en-muisspel met hoge inzet. Hoe gaat het strategisch partnerschap Count Me In! ermee om?

Lees artikel