Door:
Vice Versa

12 juni 2012

Categorieën

Tags

Business Café Wageningen organiseert i.s.m. MVO Loont en Oikos een bijeenkomst over duurzaam internationaal ondernemen.

Programma:
16:00 Welkomstwoord door MVO Loont en Participand. Participand is een nieuw netwerk in de regio Food Valley van bedrijven, organisaties en (inter)nationale studenten die internationaal werkzaam zijn op het gebied van duurzaamheid.
16:10 Lezing over stimuleringsregelingen (o.a. Private Sector Investment Programme PSI) vanuit de overheid voor duurzaam internationaal ondernemen door drs. Bas van Engelen van Hezelburcht
16:45 Korte interviews door Qader Shafiq van COS Gelderland met ondernemers internationaal werkzaam. Één van de ondernemers is Ir. Samson J. Nibi van Samson & Open Source Housing in Ghana.
17:00 Netwerkborrel
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Moniek Kamm van COS Gelderland via m.kamm@cosgelderland.nl

Plaats: Hof van Wageningen, Lawickse Allee 9, Wageningen

‘Opgeven is erger dan verliezen’

Door Marc Broere | 29 juni 2020

Carolyne Ndalilah, directeur van de spraakmakende Keniaanse jongerenorganisatie TYSA, helpt jongeren zichzelf én de uitdagingen van hun gemeenschap te leren kennen. ‘Wat onze samenleving nodig heeft, zijn jongeren die voorbij de dag van morgen denken; die het als een uitdaging zien het onmogelijke uit te proberen.’

Lees artikel

In coronatijd schiet de noodhulpsector terug in oude reflexen

Door Sarah Haaij | 18 juni 2020

Noodhulp moet effectiever en meer lokaal worden georganiseerd, sprak de internationale gemeenschap in 2016 af. Voortaan zou een kwart van het hulpgeld zo direct mogelijk naar lokale partners gaan. De kloof met de praktijk is ‘schokkend’: o,1 procent van het corona-noodhulpgeld gaat rechtstreeks naar lokale ngo’s, voor wie inspraak en toegang tot fondsen tijdens de pandemie nog moeilijker lijkt te worden.

Lees artikel

Vluchtelingen en migranten in de klem van corona en falend beleid

Door Frank van Lierde | 16 juni 2020

Wereldwijd raakt de coronacrisis migranten, ontheemden en vluchtelingen misschien nog wel het hardste. Ook in Nederland. Asielprocedures staan stil, opvangcentra zitten vol, en wie al wat verdiende verdient bijna niets meer. Migratie-expert Bob van Dillen geeft uitleg en komt met oplossingen en aanbevelingen.

Lees artikel