Door:
Vice Versa

12 juni 2012

Categorieën

Tags

Business Café Wageningen organiseert i.s.m. MVO Loont en Oikos een bijeenkomst over duurzaam internationaal ondernemen.

Programma:
16:00 Welkomstwoord door MVO Loont en Participand. Participand is een nieuw netwerk in de regio Food Valley van bedrijven, organisaties en (inter)nationale studenten die internationaal werkzaam zijn op het gebied van duurzaamheid.
16:10 Lezing over stimuleringsregelingen (o.a. Private Sector Investment Programme PSI) vanuit de overheid voor duurzaam internationaal ondernemen door drs. Bas van Engelen van Hezelburcht
16:45 Korte interviews door Qader Shafiq van COS Gelderland met ondernemers internationaal werkzaam. Één van de ondernemers is Ir. Samson J. Nibi van Samson & Open Source Housing in Ghana.
17:00 Netwerkborrel
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Moniek Kamm van COS Gelderland via m.kamm@cosgelderland.nl

Plaats: Hof van Wageningen, Lawickse Allee 9, Wageningen

Het Raadsel van de ander

Door Vice Versa | 08 oktober 2019

In de nieuwe Vice Versa die komend weekend verschijnt staat ‘de ander’ centraal en zoeken we naar een nieuw, progressief narratief. Angst voor de ander kun je alleen bestrijden met menselijke verhalen, schrijven Ayaan Abukar en Marc Broere.

Lees artikel

Bouwstenen voor een nieuw Latijns-Amerika beleid

Door Vice Versa | 01 oktober 2019

Hoewel Latijns-Amerika al een tijd verdwenen is uit de spotlichten van de Nederlandse politiek, hebben we meer met elkaar te maken dan we denken. Is het niet tijd voor een nieuw en actief Latijns-Amerika beleid? Op maandagmiddag 14 oktober gaan we hierover in Den Haag tijdens de bijeenkomst ‘Het Koninkrijk en zijn buren’ in gesprek met experts en politici.

Lees artikel

Amsterdam ontmoet Mogadishu

Door Lizan Nijkrake | 28 september 2019

Daily Paper, het Amsterdamse straatmodemerk, maakte een collectie T-shirts met tekeningen van voormalige kindsoldaten in Somalië. Wat begon als een klein project voor het Elman Peace Center, leidde dankzij sociale media tot iets groters: fotografen en filmmakers, muzikanten en klanten bieden hun hulp aan. ‘Jonge mensen zijn vaak zó idealistisch, ze willen betrokken blijven.’ Een profiel.

Lees artikel