Door:
Vice Versa

12 juni 2012

Categorieën

Tags

Business Café Wageningen organiseert i.s.m. MVO Loont en Oikos een bijeenkomst over duurzaam internationaal ondernemen.

Programma:
16:00 Welkomstwoord door MVO Loont en Participand. Participand is een nieuw netwerk in de regio Food Valley van bedrijven, organisaties en (inter)nationale studenten die internationaal werkzaam zijn op het gebied van duurzaamheid.
16:10 Lezing over stimuleringsregelingen (o.a. Private Sector Investment Programme PSI) vanuit de overheid voor duurzaam internationaal ondernemen door drs. Bas van Engelen van Hezelburcht
16:45 Korte interviews door Qader Shafiq van COS Gelderland met ondernemers internationaal werkzaam. Één van de ondernemers is Ir. Samson J. Nibi van Samson & Open Source Housing in Ghana.
17:00 Netwerkborrel
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Moniek Kamm van COS Gelderland via m.kamm@cosgelderland.nl

Plaats: Hof van Wageningen, Lawickse Allee 9, Wageningen

Opinie: ‘Brief minister Kaag over maatschappelijk middenveld: analytisch zwak en weinig ambitieus’

Door Fons van der Velden | 09 juli 2019

Het is een groot goed dat de Nederlandse overheid zoveel fondsen ter beschikking stelt voor de versterking van maatschappelijke organisaties en maatschappelijk middenveld, schrijft Fons van der Velden in deze opiniebijdrage naar aanleiding van de kamerbrief van minister Kaag. Maar hij vindt de brief analytisch zwak en van weinig ambitie getuigen. Wat had beter gekund?

Lees artikel

Tip 3 aan Kaag: ‘Lever in op je privilege en geef zuidelijke organisaties meer inspraak bij het bepalen van prioriteiten’

Door Lizan Nijkrake | 08 juli 2019

Minister Kaag werkt hard aan een nieuw subsidiekader voor het maatschappelijk middenveld. Ze wil meer eigenaarschap geven aan zuidelijke ngo’s om hen meer legitimiteit te geven, en ziet daarbij een andere rol voor Nederlandse organisaties. Vice Versa vroeg vier zuidelijke organisaties hoe zij dit zien. Wat is hun gouden tip voor onze minister? Met vandaag Carla López Cabrera, directeur van Fondo Centroamericano de Mujeres (FCAM) in Nicaragua, een feministisch fonds dat lokale vrouwenrechtenbewegingen in Centraal Amerika steunt.

Lees artikel

Shifting fundamental power issues in funding relationships

Door Evelijne Bruning Ruerd Ruben en Lau Schulpen | 02 juli 2019

This article claims that the current aid architecture favours clientilism, dependency and short-term projects. The authors Evelijne Bruning (The Hunger Project) Ruerd Ruben (Wageningen University & Research) and Lau Schulpen (Radboud University Nijmegen) are suggesting four possible ways to overcome this in order to shift power closer to the ground.

Lees artikel