Door:
Vice Versa

8 juni 2012

Categorieën

Tags

The ISS and Kentalis International are presenting public lecture:

The situation of the deaf in Africa – Challenges to participation in society – Challenges to participation in society.

Tuesday 19th  of June, 16:00 – 18:00 hr.

Presentation by Mr. Mukuma Chikwata, Zambia

Summary on the content of the lecture:

Mukuma Chikwata will provide information on the situation of Deaf education in Africa, covering primary, secondary and tertiary education opportunities and challenges. Due to his experience he can provide an insight into the situation in the rural as well as in the urban areas and into the obstacles for proper participation in social, economic and political life in contemporary African societies.

Venue: ISS, Kortenaerkade 12, The Hague

Please confirm your attendance to Kentalis International by sending an e-mail to kennisevenementen@kentalis.nl

   

Curaçao op een tweesprong

Door Ayaan Abukar | 15 november 2019

De vlucht uit Venezuela gaat soms per bootje, naar het dichtbije Curaçao. Daar leidt het tot vertwijfeling: de weerslag is xenofobie èn solidariteit, een tekort aan kennis, vrees bij de Venezolanen – en stilte vanuit Den Haag. ‘Zonder politiek leiderschap gaan verhalen een eigen leven leiden.’ Ayaan Abukar vloog erheen en ging in gesprek.

Lees artikel

Hoe de ziel uit de ngo-sector verdwijnt

Door Marc Broere | 13 november 2019

Ze behoren tot de pioniers en innovators van de milieubeweging en ontwikkelingssamenwerking in Nederland en vormden decennialang een spraakmakend duo. Hoewel ze volop genieten van hun pensioen, luiden Ron van Huizen en Hans Guijt de noodklok over een ontwikkeling die hen zorgen baart: raden van toezicht die ontwikkelingsorganisaties willen laten besturen alsof het bedrijven zijn. ‘Stop met de idiote doelstelling dat je altijd moet groeien.’

Lees artikel

Deugen de meeste mensen nu wel of niet?

Door Hans Beerends | 31 oktober 2019

Historicus Rutger Bregman stelt in zijn nieuwe boek dat de meeste mensen deugen, verwijzend naar de prehistorie. Daar staat volgens Hans Beerends tegenover dat veel deugende mensen zich ook gemakkelijk laten misleiden.

Lees artikel