Door:
Vice Versa

8 juni 2012

Categorieën

Tags

The ISS and Kentalis International are presenting public lecture:

The situation of the deaf in Africa – Challenges to participation in society – Challenges to participation in society.

Tuesday 19th  of June, 16:00 – 18:00 hr.

Presentation by Mr. Mukuma Chikwata, Zambia

Summary on the content of the lecture:

Mukuma Chikwata will provide information on the situation of Deaf education in Africa, covering primary, secondary and tertiary education opportunities and challenges. Due to his experience he can provide an insight into the situation in the rural as well as in the urban areas and into the obstacles for proper participation in social, economic and political life in contemporary African societies.

Venue: ISS, Kortenaerkade 12, The Hague

Please confirm your attendance to Kentalis International by sending an e-mail to kennisevenementen@kentalis.nl

   

Wacht nou eens op de hulpvraag!

Door Anika Altaf | 29 mei 2020

Bij deze COVID-19 crisis initiëren ontwikkelingsorganisaties allerlei acties in tientallen landen in Azië en Afrika. Maar sluiten die wel aan op waar mensen behoefte aan hebben en zijn deze wel kosteneffectief? Anika Altaf en Betteke de Gaay Fortman pleiten ervoor om niet in oude reflexen terug te vallen, maar nauwgezet uit te zoeken wat de hulpvraag is en goed te luisteren naar de mensen om wie het gaat.

Lees artikel

Corona steun via particuliere initiatieven

Door Marc Broere | 28 mei 2020

Niet alleen grote organisaties zijn actief met het geven van noodhulp tijdens de coronacrisis. Wilde Ganzen is een speciaal corona fonds gestart voor Nederlandse particuliere initiatieven en hun lokale partners. Zij zitten vaak in haarvaten van de samenleving en kunnen de meest gemarginaliseerde groepen bereiken.

Lees artikel

5 kernwaarden voor inclusieve waardeketens

Door Maria van der Heide | 27 mei 2020

De coronacrisis biedt kansen om te praten over wat het begrip waarde echt betekent in waardeketens, schrijven Maria van der Heide en Danielle Hirsch in deze opiniebijdrage. Waarde wordt nu uitgedrukt in economische termen als winst en groei. Maar wat hebben we aan winst en groei als de grondstoffen op zijn, mensen onbeschermd op straat staan en het klimaat de aarde onleefbaar maakt? Er zijn waardeketens, die wél werken en waar waarde een veel breder begrip is. 5 kernwaarden voor inclusieve waardeketens.

Lees artikel