Door:
Vice Versa

8 juni 2012

Categorieën

Tags

De Teams 2015 staan dit jaar centraal tijdens de Millennium Gemeente symposia. Hoe richt je ze op, hoe organiseer je effectieve samenwerking en waar haal je(financiële) ondersteuning vandaan? Deze vragen en meer zullen behandeld worden. Voor de regio’s Midden, Noord en Zuid worden in 2012 de symposia gehouden op 14 juni in Utrecht, 8 november in Breda en 22 november in Assen. Voor de betrokken wereldburger die wil groeien in professionaliteit is er op 14 juni in Utrecht de Team2015 Power middag georganiseerd door TILUAN Adviesbureau en VNG International. Je krijgt tips, ideeën, kennis en antwoorden op vragen waar de succesvolle wereldburger tegenaan loopt. Ontmoet anderen die je inspireren en die jou bij jouw initiatief kunnen helpen. Deze middag staat in het teken van hoe jij je idee om aan de millenniumdoelen bij te dragen kan versterken! Doelgroep Het aanbod van deze middag is gericht op zowel de innovatieve starters als de meer ervaren wereldburger. Zowel voor individuen als voor bestaande teams. Of je nu voor jezelf bezig bent of werkzaam voor (millennium)gemeenten, bedrijven, jongerenclubs, of organisaties, ontmoet al deze verschillende partijen uit je gemeente op 14 juni in Utrecht. Programma Deze middag biedt voor een ieder wat wils met: de laatste stand van zaken van de vernieuwde Millennium Gemeente campagne “Jong geleerd”, jong gedaan en hoe VNG International jou kan ondersteunen. De trend van burger- naar overheidsparticipatie wordt uit de doeken gedaan en inspirerende millenniumgemeenten vertellen hoe zij bedrijven en jongeren betrekken. Er zijn workshops voor de wereldburger die verder wil groeien.  Zo zijn er workshops over hoe je je  prachtige idee/project kan uitrollen. Wat zijn je mogelijkheden, hoe zoek je naar andere personen of initiatieven in jouw gemeente die aansluiten. Ga aan de slag als een Team2015. Je krijgt de ins en outs te horen over hoe je oude en social media kan inzetten, je maakt je twitter account nu eindelijk aan en je test je eigen breinstijl. Tijdens de speed-date met Cordaid, Wilde Ganzen, MVO Nederland, 1% Club en subsidie adviesbureau DPAA krijg je een direct antwoord op je financiële vragen. En als afsluiter geniet je van tongstrelende tapas. Investeren Investeer in jezelf.  Deze middag, waarbij je niet alleen nieuwe kennis en aardigheden opdoet maar ook veel andere gelijkgestemden uit je gemeente ontmoet, draagt daar aan bij. Aan het einde van de dag ga je naar huis met een hoofd vol nieuwe ideeën en vaardigheden. Heb je bevestigd gekregen dat je het goed doet en/of heb je inspiratie hoe het anders kan. Bovendien een prima gelegenheid om te netwerken en nieuwe partijen uit je gemeente te ontmoeten. Waar: Stadskasteel Oudaen in Utrecht Wanneer: Donderdag 14 juni 2012 van 15.00-19.30 Deze eerste editie is gratis toegankelijk voor geïnteresseerden. Wel is registratie noodzakelijk via de registratiepagina op deze site. Aanmelden voor 14 Juni kan op www.vngi-events.nl

Wacht nou eens op de hulpvraag!

Door Anika Altaf | 29 mei 2020

Bij deze COVID-19 crisis initiëren ontwikkelingsorganisaties allerlei acties in tientallen landen in Azië en Afrika. Maar sluiten die wel aan op waar mensen behoefte aan hebben en zijn deze wel kosteneffectief? Anika Altaf en Betteke de Gaay Fortman pleiten ervoor om niet in oude reflexen terug te vallen, maar nauwgezet uit te zoeken wat de hulpvraag is en goed te luisteren naar de mensen om wie het gaat.

Lees artikel

Corona steun via particuliere initiatieven

Door Marc Broere | 28 mei 2020

Niet alleen grote organisaties zijn actief met het geven van noodhulp tijdens de coronacrisis. Wilde Ganzen is een speciaal corona fonds gestart voor Nederlandse particuliere initiatieven en hun lokale partners. Zij zitten vaak in haarvaten van de samenleving en kunnen de meest gemarginaliseerde groepen bereiken.

Lees artikel

5 kernwaarden voor inclusieve waardeketens

Door Maria van der Heide | 27 mei 2020

De coronacrisis biedt kansen om te praten over wat het begrip waarde echt betekent in waardeketens, schrijven Maria van der Heide en Danielle Hirsch in deze opiniebijdrage. Waarde wordt nu uitgedrukt in economische termen als winst en groei. Maar wat hebben we aan winst en groei als de grondstoffen op zijn, mensen onbeschermd op straat staan en het klimaat de aarde onleefbaar maakt? Er zijn waardeketens, die wél werken en waar waarde een veel breder begrip is. 5 kernwaarden voor inclusieve waardeketens.

Lees artikel