Door:
Vice Versa

6 juni 2012

Categorieën

Tags

FIAN en CoCooN nodigen u van harte uit voor een internationale conferentie op 6 en 7 juni aan de Universiteit Utrecht: Lands and Rights in Troubled Waters Land use change, socio-environmental harm and human rights violations in Colombia and Brazil Op donderdag 7 juni 2012 vindt aan de Universiteit Utrecht de tweede internationale conferentie plaats in het kader van het onderzoeksproject ‘Lands and Rights in Troubled Waters’. De conferentie wordt op woensdagavond 6 juni ingeleid met een filmvertoning en debat. Het ‘Lands and Rights in Troubled Waters’ – project gaat in op de gevolgen van veranderend landgebruik in Colombia en Brazilië. Op de conferentie zullen onderzoekers uit verschillende landen hun bevindingen uit de eerste fase van het project (2010-2012) presenteren. Zie het programma voor meer informatie over de sprekers. Naast presentaties over de actuele situatie in Brazilië en Colombia komen enkele prominente experts aan het woord. De conferentie heeft als doel om de dialoog te bevorderen tussen NGO’s, onderzoekers, beleidsmakers, journalisten en leiders van lokale gemeenschappen uit Colombia en Brazilië. Het project wordt gefinancierd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en is een samenwerkingsverband tussen verschillende universiteiten en NGO’s waaronder mensenrechtenorganisatie FIAN. Op woensdagavond 6 juni van 18.00 tot 21.30 uur wordt de conferentie ingeleid met de vertoning van twee korte documentaires en een debat met gastsprekers uit Brazilië en Colombia. ‘La Toma’ gaat over kleinschalige traditionele goudwinning versus de belangen van grote mijnbouwbedrijven, ‘Killerbean’ gaat over sojamonoculturen in het Amazonegebied. Link: Programma conferentie en registratie Tot ziens in Utrecht!

Deugen de meeste mensen nu wel of niet?

Door Hans Beerends | 31 oktober 2019

Historicus Rutger Bregman stelt in zijn nieuwe boek dat de meeste mensen deugen, verwijzend naar de prehistorie. Daar staat volgens Hans Beerends tegenover dat veel deugende mensen zich ook gemakkelijk laten misleiden.

Lees artikel

Het Raadsel van de ander

Door Vice Versa | 08 oktober 2019

In de nieuwe Vice Versa die komend weekend verschijnt staat ‘de ander’ centraal en zoeken we naar een nieuw, progressief narratief. Angst voor de ander kun je alleen bestrijden met menselijke verhalen, schrijven Ayaan Abukar en Marc Broere.

Lees artikel

Bouwstenen voor een nieuw Latijns-Amerika beleid

Door Vice Versa | 01 oktober 2019

Hoewel Latijns-Amerika al een tijd verdwenen is uit de spotlichten van de Nederlandse politiek, hebben we meer met elkaar te maken dan we denken. Is het niet tijd voor een nieuw en actief Latijns-Amerika beleid? Op maandagmiddag 14 oktober gaan we hierover in Den Haag tijdens de bijeenkomst ‘Het Koninkrijk en zijn buren’ in gesprek met experts en politici.

Lees artikel