Door:
Vice Versa

4 juni 2012

Categorieën

Tags

EU crisis: Another way is possible: What can we learn from the Latin American experience? The Transnational Institute (TNI) invites you to a public talk with Susan George (President of TNI and honorary president of ATTAC-France, author of ‘Whose Crisis, Whose Future (Polity Books 2010)’, Pablo Solón (Executive director of Focus on the Global South, former Bolivian Ambassador to the UN) and Pedro Paez (Former Plenipotentiary Ambassador for the Ecuadorian Government on the New International Financial Architecture and Chair of the Ecuadorian Presidential Technical Commission for the design of a New Regional Financial Architecture – Banco del Sur and former and former Minister of Economic Affairs in Ecuador). Date: Thursday June 7th 19.00-21.00 (doors open 18.00h) Place: Felix Meritis (Foyer) Keizersgracht 324, Amsterdam

De erfenis van vier bevlogen vrouwelijke ministers

Door Paul Hoebink | 07 juli 2020

Vier vrouwelijke ministers van Ontwikkelingssamenwerking sloegen eind vorige eeuw de handen ineen met de ‘Utstein-4’. De Nederlandse Eveline Herfkens was een van hen. Wat hebben zij samen bereikt? Herfkens’ long time partner in life and work poogt in zijn nieuwste boek de balans op te maken, maar raakt verstrikt in de feiten.

Lees artikel

‘Opgeven is erger dan verliezen’

Door Marc Broere | 29 juni 2020

Carolyne Ndalilah, directeur van de spraakmakende Keniaanse jongerenorganisatie TYSA, helpt jongeren zichzelf én de uitdagingen van hun gemeenschap te leren kennen. ‘Wat onze samenleving nodig heeft, zijn jongeren die voorbij de dag van morgen denken; die het als een uitdaging zien het onmogelijke uit te proberen.’

Lees artikel

In coronatijd schiet de noodhulpsector terug in oude reflexen

Door Sarah Haaij | 18 juni 2020

Noodhulp moet effectiever en meer lokaal worden georganiseerd, sprak de internationale gemeenschap in 2016 af. Voortaan zou een kwart van het hulpgeld zo direct mogelijk naar lokale partners gaan. De kloof met de praktijk is ‘schokkend’: o,1 procent van het corona-noodhulpgeld gaat rechtstreeks naar lokale ngo’s, voor wie inspraak en toegang tot fondsen tijdens de pandemie nog moeilijker lijkt te worden.

Lees artikel