Door:
Vice Versa

4 juni 2012

Categorieën

Tags

EU crisis: Another way is possible: What can we learn from the Latin American experience? The Transnational Institute (TNI) invites you to a public talk with Susan George (President of TNI and honorary president of ATTAC-France, author of ‘Whose Crisis, Whose Future (Polity Books 2010)’, Pablo Solón (Executive director of Focus on the Global South, former Bolivian Ambassador to the UN) and Pedro Paez (Former Plenipotentiary Ambassador for the Ecuadorian Government on the New International Financial Architecture and Chair of the Ecuadorian Presidential Technical Commission for the design of a New Regional Financial Architecture – Banco del Sur and former and former Minister of Economic Affairs in Ecuador). Date: Thursday June 7th 19.00-21.00 (doors open 18.00h) Place: Felix Meritis (Foyer) Keizersgracht 324, Amsterdam

Samenspraak en Tegenspraak was vrij revolutionair

Door Joris Tielens | 19 november 2019

Deze maand komt minister Kaag met nieuw beleid voor steun aan ngo’s, als vervolg op het programma Samenspraak en Tegenspraak, dat volgend jaar afloopt. Vice Versa kijkt in een lange reeks artikelen terug op de strategische partnerschappen. Vandaag: de introductie.

Lees artikel

‘Sport is een levensles’

Door Marc Broere | 18 november 2019

Voor Mariam Twahir is sport het beste gereedschap voor vredesopbouw. Ze is coach in een sloppenwijk in Nairobi, met meer meisjes dan jongens onder haar hoede. ‘Op het veld is er geen conflict en vergeten ze waar ze vandaan komen.’

Lees artikel

Curaçao op een tweesprong

Door Ayaan Abukar | 15 november 2019

De vlucht uit Venezuela gaat soms per bootje, naar het dichtbije Curaçao. Daar leidt het tot vertwijfeling: de weerslag is xenofobie èn solidariteit, een tekort aan kennis, vrees bij de Venezolanen – en stilte vanuit Den Haag. ‘Zonder politiek leiderschap gaan verhalen een eigen leven leiden.’ Ayaan Abukar vloog erheen en ging in gesprek.

Lees artikel