Door:
Vice Versa

29 mei 2012

Categorieën

Tags

Over the last fifteen years there is an increasing awareness that to meet these challenges it will not be effective nor sustainable to direct more money into the existing health care –mostly public – systems and organizations.  What is needed are systems that on the one hand improve the access and quality of services and on the other hand provide for a viable and inclusive health insurance system. Hence, the time has come to see where we stand, to share experiences, draw lessons and set an agenda for future actions and research. The objective of the conference is to bring researchers, policy makers and practitioners together and discuss the different initiatives and the different insurance and delivery models that have been developed and put into practice. The objectives of the conference can be summarized as follows:

  • To present the international state of the art regarding the development, implementation and evaluation of health insurance and  health delivery systems.
  • To present and discuss more in depth different initiatives in different countries, including research results.
  • To explicit the basic dilemma’s and barriers and conditions for an effective functioning of models and interventions.
  • To learn from each other and draw lessons from the different (local) contexts
  • To set up an agenda for the future.
  • To draw up a specific message for the VN conference on June 20 2012.

Datum: Donderdag 5 juni 2012, 9:00-18:00 uur Locatie: Erasmus University Rotterdam Woudestein Campus.

Curaçao op een tweesprong

Door Ayaan Abukar | 15 november 2019

De vlucht uit Venezuela gaat soms per bootje, naar het dichtbije Curaçao. Daar leidt het tot vertwijfeling: de weerslag is xenofobie èn solidariteit, een tekort aan kennis, vrees bij de Venezolanen – en stilte vanuit Den Haag. ‘Zonder politiek leiderschap gaan verhalen een eigen leven leiden.’ Ayaan Abukar vloog erheen en ging in gesprek.

Lees artikel

Hoe de ziel uit de ngo-sector verdwijnt

Door Marc Broere | 13 november 2019

Ze behoren tot de pioniers en innovators van de milieubeweging en ontwikkelingssamenwerking in Nederland en vormden decennialang een spraakmakend duo. Hoewel ze volop genieten van hun pensioen, luiden Ron van Huizen en Hans Guijt de noodklok over een ontwikkeling die hen zorgen baart: raden van toezicht die ontwikkelingsorganisaties willen laten besturen alsof het bedrijven zijn. ‘Stop met de idiote doelstelling dat je altijd moet groeien.’

Lees artikel

Deugen de meeste mensen nu wel of niet?

Door Hans Beerends | 31 oktober 2019

Historicus Rutger Bregman stelt in zijn nieuwe boek dat de meeste mensen deugen, verwijzend naar de prehistorie. Daar staat volgens Hans Beerends tegenover dat veel deugende mensen zich ook gemakkelijk laten misleiden.

Lees artikel