Door:
Vice Versa

29 mei 2012

Categorieën

Tags

Over the last fifteen years there is an increasing awareness that to meet these challenges it will not be effective nor sustainable to direct more money into the existing health care –mostly public – systems and organizations.  What is needed are systems that on the one hand improve the access and quality of services and on the other hand provide for a viable and inclusive health insurance system. Hence, the time has come to see where we stand, to share experiences, draw lessons and set an agenda for future actions and research. The objective of the conference is to bring researchers, policy makers and practitioners together and discuss the different initiatives and the different insurance and delivery models that have been developed and put into practice. The objectives of the conference can be summarized as follows:

  • To present the international state of the art regarding the development, implementation and evaluation of health insurance and  health delivery systems.
  • To present and discuss more in depth different initiatives in different countries, including research results.
  • To explicit the basic dilemma’s and barriers and conditions for an effective functioning of models and interventions.
  • To learn from each other and draw lessons from the different (local) contexts
  • To set up an agenda for the future.
  • To draw up a specific message for the VN conference on June 20 2012.

Datum: Donderdag 5 juni 2012, 9:00-18:00 uur Locatie: Erasmus University Rotterdam Woudestein Campus.

Wacht nou eens op de hulpvraag!

Door Anika Altaf | 29 mei 2020

Bij deze COVID-19 crisis initiëren ontwikkelingsorganisaties allerlei acties in tientallen landen in Azië en Afrika. Maar sluiten die wel aan op waar mensen behoefte aan hebben en zijn deze wel kosteneffectief? Anika Altaf en Betteke de Gaay Fortman pleiten ervoor om niet in oude reflexen terug te vallen, maar nauwgezet uit te zoeken wat de hulpvraag is en goed te luisteren naar de mensen om wie het gaat.

Lees artikel

Corona steun via particuliere initiatieven

Door Marc Broere | 28 mei 2020

Niet alleen grote organisaties zijn actief met het geven van noodhulp tijdens de coronacrisis. Wilde Ganzen is een speciaal corona fonds gestart voor Nederlandse particuliere initiatieven en hun lokale partners. Zij zitten vaak in haarvaten van de samenleving en kunnen de meest gemarginaliseerde groepen bereiken.

Lees artikel

5 kernwaarden voor inclusieve waardeketens

Door Maria van der Heide | 27 mei 2020

De coronacrisis biedt kansen om te praten over wat het begrip waarde echt betekent in waardeketens, schrijven Maria van der Heide en Danielle Hirsch in deze opiniebijdrage. Waarde wordt nu uitgedrukt in economische termen als winst en groei. Maar wat hebben we aan winst en groei als de grondstoffen op zijn, mensen onbeschermd op straat staan en het klimaat de aarde onleefbaar maakt? Er zijn waardeketens, die wél werken en waar waarde een veel breder begrip is. 5 kernwaarden voor inclusieve waardeketens.

Lees artikel