Door:
Vice Versa

28 mei 2012

Categorieën

Tags

Context organiseert een MasterClass over sociaal ondernemerschap

Het kick-off event is de opening en vrijblijvende introductie van de nieuwe serie Context MasterClasses over sociaal ondernemerschap die van start zal gaan in september 2012. In een zestal inspirerende MasterClasses nemen vooraanstaande sprekers en trainers u mee op ontdekkingsreis naar de strategische en toepasbare aspecten van sociaal ondernemerschap. Ontdek de mogelijkheden van sociaal ondernemen in de nieuwe economie en stem mee! Het kick-off event is de opening en vrijblijvende introductie van de nieuwe serie Context MasterClasses over sociaal ondernemerschap die van start zal gaan in september 2012. In een zestal inspirerende MasterClasses nemen vooraanstaande sprekers en trainers u mee op ontdekkingsreis naar de strategische en toepasbare aspecten van sociaal ondernemerschap.

Van de VN tot het World Economic Forum en van de Nederlandse overheid tot de EU, overal wordt met passie gesproken over de rol van sociaal ondernemerschap in de wereld van morgen. Laat u inspireren door voorspellingen van experts over:

• Het belang van nieuwe waarde creatie voor ontwikkelingssamenwerking

• De cruciale nieuwe rollen van overheid, bedrijven en burgers

• Sociaal ondernemerschap …als mogelijk alternatief?

Iets voor u? Schrijf u in voor het kick-off event! Let op: beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan door uw contact gegevens te mailen naar tvdl@developmenttraining.org

• Kosten: 15 euro

• Programma:

09.30 ontvangst met koffie en thee

10.00 start inhoudelijk programma

12.00 afsluiting met hapje en drankje

• Locatie: Seats2meet, Utrecht.

Voor meer informatie gaat u naar: www.contextmasterclass.nl

Curaçao op een tweesprong

Door Ayaan Abukar | 15 november 2019

De vlucht uit Venezuela gaat soms per bootje, naar het dichtbije Curaçao. Daar leidt het tot vertwijfeling: de weerslag is xenofobie èn solidariteit, een tekort aan kennis, vrees bij de Venezolanen – en stilte vanuit Den Haag. ‘Zonder politiek leiderschap gaan verhalen een eigen leven leiden.’ Ayaan Abukar vloog erheen en ging in gesprek.

Lees artikel

Hoe de ziel uit de ngo-sector verdwijnt

Door Marc Broere | 13 november 2019

Ze behoren tot de pioniers en innovators van de milieubeweging en ontwikkelingssamenwerking in Nederland en vormden decennialang een spraakmakend duo. Hoewel ze volop genieten van hun pensioen, luiden Ron van Huizen en Hans Guijt de noodklok over een ontwikkeling die hen zorgen baart: raden van toezicht die ontwikkelingsorganisaties willen laten besturen alsof het bedrijven zijn. ‘Stop met de idiote doelstelling dat je altijd moet groeien.’

Lees artikel

Deugen de meeste mensen nu wel of niet?

Door Hans Beerends | 31 oktober 2019

Historicus Rutger Bregman stelt in zijn nieuwe boek dat de meeste mensen deugen, verwijzend naar de prehistorie. Daar staat volgens Hans Beerends tegenover dat veel deugende mensen zich ook gemakkelijk laten misleiden.

Lees artikel