Door:
Vice Versa

28 mei 2012

Categorieën

Tags

Context organiseert een MasterClass over sociaal ondernemerschap

Het kick-off event is de opening en vrijblijvende introductie van de nieuwe serie Context MasterClasses over sociaal ondernemerschap die van start zal gaan in september 2012. In een zestal inspirerende MasterClasses nemen vooraanstaande sprekers en trainers u mee op ontdekkingsreis naar de strategische en toepasbare aspecten van sociaal ondernemerschap. Ontdek de mogelijkheden van sociaal ondernemen in de nieuwe economie en stem mee! Het kick-off event is de opening en vrijblijvende introductie van de nieuwe serie Context MasterClasses over sociaal ondernemerschap die van start zal gaan in september 2012. In een zestal inspirerende MasterClasses nemen vooraanstaande sprekers en trainers u mee op ontdekkingsreis naar de strategische en toepasbare aspecten van sociaal ondernemerschap.

Van de VN tot het World Economic Forum en van de Nederlandse overheid tot de EU, overal wordt met passie gesproken over de rol van sociaal ondernemerschap in de wereld van morgen. Laat u inspireren door voorspellingen van experts over:

• Het belang van nieuwe waarde creatie voor ontwikkelingssamenwerking

• De cruciale nieuwe rollen van overheid, bedrijven en burgers

• Sociaal ondernemerschap …als mogelijk alternatief?

Iets voor u? Schrijf u in voor het kick-off event! Let op: beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Inschrijven kan door uw contact gegevens te mailen naar tvdl@developmenttraining.org

• Kosten: 15 euro

• Programma:

09.30 ontvangst met koffie en thee

10.00 start inhoudelijk programma

12.00 afsluiting met hapje en drankje

• Locatie: Seats2meet, Utrecht.

Voor meer informatie gaat u naar: www.contextmasterclass.nl

5 jaar strategische partnerschappen: zonder wrijving geen glans

Door Siri Lijfering | 25 mei 2020

Komende vrijdag horen ontwikkelingsorganisaties of hun aanvraag voor het nieuwe subsidieprogramma Power of Voices is gehonoreerd. Nog een paar spannende dagen dus. In dit essay maakt Siri Lijfering de balans op van de voorganger Samenspraak en Tegenspraak. Wat kunnen we leren van vijf jaar strategische partnerschappen tussen de Nederlandse overheid en de ontwikkelingssector?

Lees artikel

Inclusief besluitvormingsproces essentieel bij effectieve aanpak COVID-19

Door Vice Versa | 20 mei 2020

Een glashelder en sterk pleidooi rondom de noodzaak van internationale solidariteit. Dat is de reactie van 12 mensen uit het maatschappelijk middenveld, bedrijfsleven en wetenschap op het spoedadvies van de Adviesraad Internationale Vraagstukken over de Nederlandse bijdrage aan de mondiale strijd tegen het coronavirus. Maar, voegen ze daar aan toe: het is van groot belang dat lokale actoren een beslissende rol krijgen in de praktische uitvoering. Voorkom dat alleen gekozen wordt voor bestaande partners die grootschalige bedragen weg kunnen zetten. Hieronder de volledige reactie en de namen van de ondertekenaars.

Lees artikel

Armoede bestrijden met een grotere caviamarkt?

Door Ellen Mangnus | 18 mei 2020

In deze nieuwe rubriek Omdenken met Ellen kijkt Ellen Mangnus waar de westerse manier van denken over ontwikkeling botst met lokale kennis en waarden. In de eerste aflevering: de cavia als gewild dier in de wereldberoemde Peruaanse keuken. Een weg uit de armoede voor de een, vernietiging van een wereld voor de ander

Lees artikel