Door:
Vice Versa

23 mei 2012

Categorieën

Tags

Rio aan de Maas bundelt de krachten van bestuurders, burgers, ondernemers en ngo’s in hun gezamenlijke doel duurzaamheid in Nederland een stap verder te brengen. Op woensdag 30 mei komen de drie pijlers van duurzame ontwikkeling – groen, sociaal en economisch – samen en gaan meer dan 1000 deelnemers zelf aan de slag om een (eigen) duurzaam idee of initiatief te concretiseren of te versterken.  Het programma van 9.00 -17.00 uur bruist van diversiteit en daadkracht; vele prominente duurzame denkers en doeners hebben een actieve rol. Met deze dag steunt het Nationaal Platform Rio+20 lokale initiatieven, zet lokale duurzame ontwikkeling op de agenda en legt de relatie tussen lokale activiteiten en mondiale uitdagingen. Rio aan de Maas in de Van Nelle fabriek in Rotterdam laat zien dat duurzaamheid leeft in Nederland! Het Nationaal Platform Rio+20 nodigt u van harte uit op 30 mei aanwezig te zijn bij Rio aan de Maas.  Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met: Sabine Lucassen, communicatie@NPRio2012.nl, 06-46444308 Aankomsttijd Prins van Oranje: 10.00 uur Accreditatie (tot uiterlijk 28 mei, 18.00 uur) o.v.v. na(a)m(en), medium en functies(s) per e-mail: communicatie@NPRio2012.nl. Na uw aanmelding ontvangt u van ons een definitieve bevestiging Voor meer informatie over het programma, interessante persmomenten en hoogtepunten  zie www.rioaandemaas.nl/pers Speciaal voor jongeren vindt tegelijkertijd de jongerenconferentie Rio+20 plaats.  Deze omvat o.m. een simulatie van de VN top, debatten en een Open Space. Zie ookwww.rotterdam20.nl/Rotterdam20/Programma Datum: Woensdag 30 mei, 09.00 Locatie: Van Nelle fabriek Van Nelleweg 1 3044 BC Rotterdam    

Wacht nou eens op de hulpvraag!

Door Anika Altaf | 29 mei 2020

Bij deze COVID-19 crisis initiëren ontwikkelingsorganisaties allerlei acties in tientallen landen in Azië en Afrika. Maar sluiten die wel aan op waar mensen behoefte aan hebben en zijn deze wel kosteneffectief? Anika Altaf en Betteke de Gaay Fortman pleiten ervoor om niet in oude reflexen terug te vallen, maar nauwgezet uit te zoeken wat de hulpvraag is en goed te luisteren naar de mensen om wie het gaat.

Lees artikel

Corona steun via particuliere initiatieven

Door Marc Broere | 28 mei 2020

Niet alleen grote organisaties zijn actief met het geven van noodhulp tijdens de coronacrisis. Wilde Ganzen is een speciaal corona fonds gestart voor Nederlandse particuliere initiatieven en hun lokale partners. Zij zitten vaak in haarvaten van de samenleving en kunnen de meest gemarginaliseerde groepen bereiken.

Lees artikel

5 kernwaarden voor inclusieve waardeketens

Door Maria van der Heide | 27 mei 2020

De coronacrisis biedt kansen om te praten over wat het begrip waarde echt betekent in waardeketens, schrijven Maria van der Heide en Danielle Hirsch in deze opiniebijdrage. Waarde wordt nu uitgedrukt in economische termen als winst en groei. Maar wat hebben we aan winst en groei als de grondstoffen op zijn, mensen onbeschermd op straat staan en het klimaat de aarde onleefbaar maakt? Er zijn waardeketens, die wél werken en waar waarde een veel breder begrip is. 5 kernwaarden voor inclusieve waardeketens.

Lees artikel