Door:
Vice Versa

23 mei 2012

Categorieën

Tags

Rio aan de Maas bundelt de krachten van bestuurders, burgers, ondernemers en ngo’s in hun gezamenlijke doel duurzaamheid in Nederland een stap verder te brengen. Op woensdag 30 mei komen de drie pijlers van duurzame ontwikkeling – groen, sociaal en economisch – samen en gaan meer dan 1000 deelnemers zelf aan de slag om een (eigen) duurzaam idee of initiatief te concretiseren of te versterken.  Het programma van 9.00 -17.00 uur bruist van diversiteit en daadkracht; vele prominente duurzame denkers en doeners hebben een actieve rol. Met deze dag steunt het Nationaal Platform Rio+20 lokale initiatieven, zet lokale duurzame ontwikkeling op de agenda en legt de relatie tussen lokale activiteiten en mondiale uitdagingen. Rio aan de Maas in de Van Nelle fabriek in Rotterdam laat zien dat duurzaamheid leeft in Nederland! Het Nationaal Platform Rio+20 nodigt u van harte uit op 30 mei aanwezig te zijn bij Rio aan de Maas.  Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met: Sabine Lucassen, communicatie@NPRio2012.nl, 06-46444308 Aankomsttijd Prins van Oranje: 10.00 uur Accreditatie (tot uiterlijk 28 mei, 18.00 uur) o.v.v. na(a)m(en), medium en functies(s) per e-mail: communicatie@NPRio2012.nl. Na uw aanmelding ontvangt u van ons een definitieve bevestiging Voor meer informatie over het programma, interessante persmomenten en hoogtepunten  zie www.rioaandemaas.nl/pers Speciaal voor jongeren vindt tegelijkertijd de jongerenconferentie Rio+20 plaats.  Deze omvat o.m. een simulatie van de VN top, debatten en een Open Space. Zie ookwww.rotterdam20.nl/Rotterdam20/Programma Datum: Woensdag 30 mei, 09.00 Locatie: Van Nelle fabriek Van Nelleweg 1 3044 BC Rotterdam    

Minister Wiebes: woordvoerder van Shell of Nederlands Minister voor Economische Zaken en Klimaat?

Door Jurrian Veldhuizen | 25 november 2020

Inmiddels twee maanden geleden stelde Lammert van Raan van de Partij voor de Dieren 25 zeer kritische Kamervragen aan Minister Hoekstra van Financiën en Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat over de twijfelachtige klimaatplannen van olie- en gasbedrijven. Minister Wiebes had lang de tijd nodig om antwoord te geven. Toen het uiteindelijk kwam, bleek de minister een uitstekende woordvoerder voor Shell en een kampioen in het ontwijken van vragen en daarmee verantwoordelijkheden, schrijft Jurrian Veldhuizen namens Building Change.

Lees artikel
UN Food Systems Summit 2021

Wie niet aan tafel mee mag praten, staat op het menu

Door Vice Versa | 24 november 2020

Oxfam Novib, Hivos, Both Ends en de AgriProFocus Food Security Policy Coalition pleiten voor duurzame en inclusieve voedselsystemen op de VN- wereldtop komend jaar. Tijdens de conferentie ‘Bold Actions for Food as a Source for Good’, op 23 en 24 November georganiseerd door de Wageningen Universiteit, het World Economic Forum en anderen, kan Minister Kaag aandringen op een ambitieuze Summit die harde afspraken maakt over de toekomst van ons voedsel.

Lees artikel

‘Food security policy should focus less on production and more on consumers’

Door Joris Tielens | 22 november 2020

How can the Netherlands contribute to improving nutrition in Africa in the coming decade? Retiring Professor Ruerd Ruben would like to see Dutch government policy informed by a food systems approach – with more focus on consumers, and an active role for Dutch embassies entering into policy dialogue with the government in their African host countries. Minister for Foreign Trade and Development Cooperation Sigrid Kaag agrees: ‘The systems approach, where more priority is given to the environment and consumers, is now widespread. It will be high on the agenda of the UN summit in 2021.’

Lees artikel