Door:
Vice Versa

23 mei 2012

Categorieën

Tags

Rio aan de Maas bundelt de krachten van bestuurders, burgers, ondernemers en ngo’s in hun gezamenlijke doel duurzaamheid in Nederland een stap verder te brengen. Op woensdag 30 mei komen de drie pijlers van duurzame ontwikkeling – groen, sociaal en economisch – samen en gaan meer dan 1000 deelnemers zelf aan de slag om een (eigen) duurzaam idee of initiatief te concretiseren of te versterken.  Het programma van 9.00 -17.00 uur bruist van diversiteit en daadkracht; vele prominente duurzame denkers en doeners hebben een actieve rol. Met deze dag steunt het Nationaal Platform Rio+20 lokale initiatieven, zet lokale duurzame ontwikkeling op de agenda en legt de relatie tussen lokale activiteiten en mondiale uitdagingen. Rio aan de Maas in de Van Nelle fabriek in Rotterdam laat zien dat duurzaamheid leeft in Nederland! Het Nationaal Platform Rio+20 nodigt u van harte uit op 30 mei aanwezig te zijn bij Rio aan de Maas.  Voor meer informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met: Sabine Lucassen, communicatie@NPRio2012.nl, 06-46444308 Aankomsttijd Prins van Oranje: 10.00 uur Accreditatie (tot uiterlijk 28 mei, 18.00 uur) o.v.v. na(a)m(en), medium en functies(s) per e-mail: communicatie@NPRio2012.nl. Na uw aanmelding ontvangt u van ons een definitieve bevestiging Voor meer informatie over het programma, interessante persmomenten en hoogtepunten  zie www.rioaandemaas.nl/pers Speciaal voor jongeren vindt tegelijkertijd de jongerenconferentie Rio+20 plaats.  Deze omvat o.m. een simulatie van de VN top, debatten en een Open Space. Zie ookwww.rotterdam20.nl/Rotterdam20/Programma Datum: Woensdag 30 mei, 09.00 Locatie: Van Nelle fabriek Van Nelleweg 1 3044 BC Rotterdam    

Curaçao op een tweesprong

Door Ayaan Abukar | 15 november 2019

De vlucht uit Venezuela gaat soms per bootje, naar het dichtbije Curaçao. Daar leidt het tot vertwijfeling: de weerslag is xenofobie èn solidariteit, een tekort aan kennis, vrees bij de Venezolanen – en stilte vanuit Den Haag. ‘Zonder politiek leiderschap gaan verhalen een eigen leven leiden.’ Ayaan Abukar vloog erheen en ging in gesprek.

Lees artikel

Hoe de ziel uit de ngo-sector verdwijnt

Door Marc Broere | 13 november 2019

Ze behoren tot de pioniers en innovators van de milieubeweging en ontwikkelingssamenwerking in Nederland en vormden decennialang een spraakmakend duo. Hoewel ze volop genieten van hun pensioen, luiden Ron van Huizen en Hans Guijt de noodklok over een ontwikkeling die hen zorgen baart: raden van toezicht die ontwikkelingsorganisaties willen laten besturen alsof het bedrijven zijn. ‘Stop met de idiote doelstelling dat je altijd moet groeien.’

Lees artikel

Deugen de meeste mensen nu wel of niet?

Door Hans Beerends | 31 oktober 2019

Historicus Rutger Bregman stelt in zijn nieuwe boek dat de meeste mensen deugen, verwijzend naar de prehistorie. Daar staat volgens Hans Beerends tegenover dat veel deugende mensen zich ook gemakkelijk laten misleiden.

Lees artikel