Door:
Vice Versa

23 mei 2012

Categorieën

Tags

Wageningen UR Centre for Development Innovation (CDI) together with Communication Science (COM) of Wageningen University, and the Foundation OtherWise organise lectures and workshops on the different interactive methods and media for social change. Innovative and interactive tools, approaches, media and research methods will be practised and reflected upon. Four different tracks of 1,5 or 3 days each will take place :

  1. Action research for development by Annemarie van Paassen and Conny Almekinders (June 5th,7th,8th 09:00-12:30)
  2. Theatre for development with Sheila Preston and Tim Prentki (June 5th 09:00-17:00, June 7th 09:00-12:30 and June 12th,13th, 14th 09:00-12:30)
  3. Video for Development by Loes Witteveen and Margriet Goris (5th,6th and 7th of June 09:00-12:30 and 11th, 13th and June 14th 13:30-17:00), and,
  4. ICTs for Development with Hapee de Groot (mapping), Kersti Wissenbach (Cross-media) and Rolf Kleef (Open Data) (June 12th 09:00-17:00, June 13th 09:00-12:30).
Datum: 4 Jun 2012 – 15 Jun 2012
Locatie:
Wageningen Centre for Development and Innovation
The iweeks wiki (website) has the latesy news and programmes

You can find more information on programme and registration in this note.  

‘Beloon koplopers en reken af met freeriders’

Door Lennaert Rooijakkers | 02 juni 2020

Minister Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking wil na de zomer een nieuw beleid rond Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vormgeven. Wat is er de afgelopen jaren bereikt, hoe staat Nederland ervoor, en wat zijn de uitdagingen? Vandaag deel een van een tweeluik: met vrijblijvende convenanten hebben Nederlandse bedrijven nog een flinke slag te maken.

Lees artikel

Wacht nou eens op de hulpvraag!

Door Anika Altaf | 29 mei 2020

Bij deze COVID-19 crisis initiëren ontwikkelingsorganisaties allerlei acties in tientallen landen in Azië en Afrika. Maar sluiten die wel aan op waar mensen behoefte aan hebben en zijn deze wel kosteneffectief? Anika Altaf en Betteke de Gaay Fortman pleiten ervoor om niet in oude reflexen terug te vallen, maar nauwgezet uit te zoeken wat de hulpvraag is en goed te luisteren naar de mensen om wie het gaat.

Lees artikel

Corona steun via particuliere initiatieven

Door Marc Broere | 28 mei 2020

Niet alleen grote organisaties zijn actief met het geven van noodhulp tijdens de coronacrisis. Wilde Ganzen is een speciaal corona fonds gestart voor Nederlandse particuliere initiatieven en hun lokale partners. Zij zitten vaak in haarvaten van de samenleving en kunnen de meest gemarginaliseerde groepen bereiken.

Lees artikel