Skip to content

 

Door:
Vice Versa

22 mei 2012

Categorieën

Tags

Fian Nederland presenteert: two documentaries introduce the international conference “Lands and Rights in Troubled Waters. They show paradigmatic conflicts in the Cauca/Colombia and in the Amazon/Brazil which are subject of the research and activities carried out by the LAR project. Program: 18.00 – 19.15 La Toma (30 min) Artisanal gold mining versus corporate interests. The struggle of an afro-Colombian community in the Cauca Valley for their land and livelihoods. Discussion with guest speakers from Colombia: The community La Toma, Friends of the Earth Colombia, national University of Colombia and Fian. 19.15-19.45 break with drinks and snacks 19.45 – 21.15 Killerbean (40 min) The conflicts caused by the rapid expansion of soy monocultures in West Pará are multiple: land grabbing, land conflicts, deforestation and loss of biodiversity. Defending the rights and livelihoods of the affected local communities is risky. Discussion with guest speakers from Brazil: Comissão Pastoral da Terra Santarém, UFOPA. Please register: s.dauphin@fian-nederland.nl www.landsandrights.blog.com www.fian-nederland.nl http://www.facebook.com/fian.nederland Datum: Woensdag 6 juni, 18.00-21.30 Locatie: Utrecht Universiteit Drift 13, room 004  

Zonder mondiale solidariteit komt corona als een boemerang bij ons terug

Door Marielle Bemelmans | 03 april 2020

In deze bijdrage legt Wemos-directeur Mariëlle Bemelmans uit waarom de Covid-19 crisis het belang van mondiale solidariteit blootlegt. ‘Het heeft geen zin om alleen de eigen zorg te verbeteren, en die elders te verwaarlozen – een virusuitbraak elders bereikt ons uiteindelijk toch in deze geglobaliseerde wereld. Zonder mondiale solidariteit, komt Corona als boemerang bij ons terug. ’

Lees artikel

Wat doet de corona-pandemie met de ontwikkelingssector?

Door Sarah Haaij | 31 maart 2020

Investeren in internettoegang, cursussen online aanbieden en digitaal collecteren – flexibiliteit en aanpassingsvermogen zitten in het DNA van de sector. Maar de angst voor een massale uitbraak in landen met een zwakke gezondheidszorg is groot. Vier ngo-directeuren vertellen over de impact van de crisis op hun werk.

Lees artikel

Corona in Afrika: ‘Als de lockdowns aanhouden, komen er hongersnoden’

Door Frank van Lierde | 30 maart 2020

Het Afrikaanse continent zet zich schrap voor corona. Veel landen kiezen meteen voor het zwaarste scenario: de lockdown. Wat moet er gebeuren om een ramp af te wenden? Wat kunnen ontwikkelingsorganisaties doen? Gesprek met Jos Dusseljee, de gezondheidsexpert van Cordaid. ‘Virussen die de wereld voor lange tijd kunnen bedreigen, moet je als wereldgemeenschap bestrijden, in elk land waar ze bestaan of uitbreken.’

Lees artikel
Scroll To Top