Skip to content

 

Door:
Vice Versa

22 mei 2012

Categorieën

Tags

Fian Nederland presenteert: two documentaries introduce the international conference “Lands and Rights in Troubled Waters. They show paradigmatic conflicts in the Cauca/Colombia and in the Amazon/Brazil which are subject of the research and activities carried out by the LAR project. Program: 18.00 – 19.15 La Toma (30 min) Artisanal gold mining versus corporate interests. The struggle of an afro-Colombian community in the Cauca Valley for their land and livelihoods. Discussion with guest speakers from Colombia: The community La Toma, Friends of the Earth Colombia, national University of Colombia and Fian. 19.15-19.45 break with drinks and snacks 19.45 – 21.15 Killerbean (40 min) The conflicts caused by the rapid expansion of soy monocultures in West Pará are multiple: land grabbing, land conflicts, deforestation and loss of biodiversity. Defending the rights and livelihoods of the affected local communities is risky. Discussion with guest speakers from Brazil: Comissão Pastoral da Terra Santarém, UFOPA. Please register: s.dauphin@fian-nederland.nl www.landsandrights.blog.com www.fian-nederland.nl http://www.facebook.com/fian.nederland Datum: Woensdag 6 juni, 18.00-21.30 Locatie: Utrecht Universiteit Drift 13, room 004  

De democratie moet leveren wat ze belooft 

Door Marc van Dijk | 05 februari 2020

In het Westen staat de democratie onder druk, in het mondiale Zuiden is ze als ideaal aan slijtage onderhevig. Experts uit drie continenten bieden bouwstenen, voor democratie voorbíj verkiezingen, een sociaal pact en een democratische nationale identiteit. ‘Doorbreek de dynamiek die nu dominant is: “de sterkste steeds sterker maken”.’ 

Lees artikel

In Mali is water een levensstroom

Door Marc Broere | 03 februari 2020

Hoe help je ngo’s en burgers in Mali beter voor hun rechten op te komen als het gaat om water en sanitatie? Het partnerschap Watershed gebruikt een heel palet aan activiteiten om de grondoorzaken op te lossen. ‘Je kunt migratie of geweld niet stoppen, als je het waterprobleem niet óók aanpakt.’

Lees artikel

En wat als Rutger Bregman los zou gaan op internationale samenwerking?

Door Dirk Jan Koch | 30 januari 2020

In deze column-serie licht Dirk-Jan Koch eens per twee maanden een onderwerp uit waar hij mee bezig is in het kader van zijn onderzoeksproject ‘ongeplande effecten van internationale samenwerking’. Deze keer: wat zijn de bijwerkingen van de verzakelijking van de sector?

Lees artikel
Scroll To Top