Door:
Vice Versa

21 mei 2012

Categorieën

Tags

Elections are an inevitable phase in the democratization process in post-conflict DRC. But are they enough to bring about real change? This seminar will assess how the elections have contributed to political awareness and mobilization. While they gave hope for a brief period, they have also opened up new wounds and caused serious social frustration. People are claiming that they have been robbed of their democratic rights but the opposition does not have a workable strategy and is losing momentum. And Congo’s international partners are powerless to do little more than voice limited criticism. President Kabila is becoming increasingly vulnerable. Ordinary Congolese are, however, the main victims of a political stalemate that is mortgaging development prospects for the post-electoral phase. Date:  Thursday 7 June 2012 Time: 15.30-17.00 Place: Room 5B04 (5th floor), Pieter de la Court building Speaker: Théodore Trefon, Royal Museum for Central Africa, Tervuren Discussant: Kris Berwouts, independent expert on Central Africa and former director of EurAc, a network of European NGOs for advocacy on Central Africa Aanmelden via de website van ASC.

‘Een vrouw hoort niet in de schijnwerpers te staan’

Door Siri Lijfering | 12 december 2019

Hoewel vrouwen het meest lijden onder de vervuiling van de Nigerdelta, vraagt men hen zelden naar de oplossing. Het partnerschap Global Alliance for Green and Gender Action wil dat veranderen: ‘Te lang hebben mannen hier de beslissingen genomen en daaruit is niet veel goeds voortgekomen’, zegt Martha Agbani. Op pad door de Delta.

Lees artikel

‘Niets dan verwoesting van ons land’

Door Siri Lijfering | 10 december 2019

De olie-industrie levert de Nigeriaanse staat miljarden op, maar de bevolking van de Nigerdelta ziet haast niets ervan terug en lijdt zeer onder de vervuiling. De lokale koning daagt Shell voor de rechter en twee strategische partnerschappen gaan de problemen te lijf. Vandaag: deel één.

Lees artikel

‘Wie ik tegenkom, wil ik in beweging brengen’

Door Lizan Nijkrake | 09 december 2019

Houda Loukili was Nederlands jeugdkampioen kickboksen en baande zich, als meisje met Marokkaanse achtergrond, een weg door een traditioneel mannelijke wereld. Nu geeft ze sporttraining aan kinderen en vrouwen buiten de boksring. ‘Ik wil doen wat mijn coach voor míj heeft gedaan.’

Lees artikel