Door:
Vice Versa

21 mei 2012

Categorieën

Tags

Elections are an inevitable phase in the democratization process in post-conflict DRC. But are they enough to bring about real change? This seminar will assess how the elections have contributed to political awareness and mobilization. While they gave hope for a brief period, they have also opened up new wounds and caused serious social frustration. People are claiming that they have been robbed of their democratic rights but the opposition does not have a workable strategy and is losing momentum. And Congo’s international partners are powerless to do little more than voice limited criticism. President Kabila is becoming increasingly vulnerable. Ordinary Congolese are, however, the main victims of a political stalemate that is mortgaging development prospects for the post-electoral phase. Date:  Thursday 7 June 2012 Time: 15.30-17.00 Place: Room 5B04 (5th floor), Pieter de la Court building Speaker: Théodore Trefon, Royal Museum for Central Africa, Tervuren Discussant: Kris Berwouts, independent expert on Central Africa and former director of EurAc, a network of European NGOs for advocacy on Central Africa Aanmelden via de website van ASC.

De erfenis van vier bevlogen vrouwelijke ministers

Door Paul Hoebink | 07 juli 2020

Vier vrouwelijke ministers van Ontwikkelingssamenwerking sloegen eind vorige eeuw de handen ineen met de ‘Utstein-4’. De Nederlandse Eveline Herfkens was een van hen. Wat hebben zij samen bereikt? Herfkens’ long time partner in life and work poogt in zijn nieuwste boek de balans op te maken, maar raakt verstrikt in de feiten.

Lees artikel

‘Opgeven is erger dan verliezen’

Door Marc Broere | 29 juni 2020

Carolyne Ndalilah, directeur van de spraakmakende Keniaanse jongerenorganisatie TYSA, helpt jongeren zichzelf én de uitdagingen van hun gemeenschap te leren kennen. ‘Wat onze samenleving nodig heeft, zijn jongeren die voorbij de dag van morgen denken; die het als een uitdaging zien het onmogelijke uit te proberen.’

Lees artikel

In coronatijd schiet de noodhulpsector terug in oude reflexen

Door Sarah Haaij | 18 juni 2020

Noodhulp moet effectiever en meer lokaal worden georganiseerd, sprak de internationale gemeenschap in 2016 af. Voortaan zou een kwart van het hulpgeld zo direct mogelijk naar lokale partners gaan. De kloof met de praktijk is ‘schokkend’: o,1 procent van het corona-noodhulpgeld gaat rechtstreeks naar lokale ngo’s, voor wie inspraak en toegang tot fondsen tijdens de pandemie nog moeilijker lijkt te worden.

Lees artikel