Door:
Vice Versa

16 mei 2012

Categorieën

Tags

Een fototentoonstelling van het fotografencollectief Activestills: We Never Finished 1948 Displacement in Israël / Palestine In 1948 en de daaropvolgende jaren werden meer dan 530 Palestijnse dorpen, steden en stedelijke buurten systematisch afgebroken door Israël. Veel Palestijnen die toen vluchteling werden, worden voor de tweede en soms voor een derde keer, slachtoffer door ‘interne verplaatsing’, een vorm van gedwongen verhuizing. Er is hier sprake van een duidelijke schending van het internationaal recht. gate48 – platform voor kritische Israëli’s die in Nederland leven – en SIVMO Steuncomité Israelische Vredes- en Mensenrechtenorganisaties zijn de initiatiefnemers en medeorganisatoren van de tentoonstelling. Datum: Donderdag 7 juni t/m zondag 1 juli 2012 Locatie: Melkweg Galerie Meer informatie zie de website van de Melkweg.

‘Een vrouw hoort niet in de schijnwerpers te staan’

Door Siri Lijfering | 12 december 2019

Hoewel vrouwen het meest lijden onder de vervuiling van de Nigerdelta, vraagt men hen zelden naar de oplossing. Het partnerschap Global Alliance for Green and Gender Action wil dat veranderen: ‘Te lang hebben mannen hier de beslissingen genomen en daaruit is niet veel goeds voortgekomen’, zegt Martha Agbani. Op pad door de Delta.

Lees artikel

‘Niets dan verwoesting van ons land’

Door Siri Lijfering | 10 december 2019

De olie-industrie levert de Nigeriaanse staat miljarden op, maar de bevolking van de Nigerdelta ziet haast niets ervan terug en lijdt zeer onder de vervuiling. De lokale koning daagt Shell voor de rechter en twee strategische partnerschappen gaan de problemen te lijf. Vandaag: deel één.

Lees artikel

‘Wie ik tegenkom, wil ik in beweging brengen’

Door Lizan Nijkrake | 09 december 2019

Houda Loukili was Nederlands jeugdkampioen kickboksen en baande zich, als meisje met Marokkaanse achtergrond, een weg door een traditioneel mannelijke wereld. Nu geeft ze sporttraining aan kinderen en vrouwen buiten de boksring. ‘Ik wil doen wat mijn coach voor míj heeft gedaan.’

Lees artikel