Door:
Vice Versa

16 mei 2012

Categorieën

Tags

Een fototentoonstelling van het fotografencollectief Activestills: We Never Finished 1948 Displacement in Israël / Palestine In 1948 en de daaropvolgende jaren werden meer dan 530 Palestijnse dorpen, steden en stedelijke buurten systematisch afgebroken door Israël. Veel Palestijnen die toen vluchteling werden, worden voor de tweede en soms voor een derde keer, slachtoffer door ‘interne verplaatsing’, een vorm van gedwongen verhuizing. Er is hier sprake van een duidelijke schending van het internationaal recht. gate48 – platform voor kritische Israëli’s die in Nederland leven – en SIVMO Steuncomité Israelische Vredes- en Mensenrechtenorganisaties zijn de initiatiefnemers en medeorganisatoren van de tentoonstelling. Datum: Donderdag 7 juni t/m zondag 1 juli 2012 Locatie: Melkweg Galerie Meer informatie zie de website van de Melkweg.

De erfenis van vier bevlogen vrouwelijke ministers

Door Paul Hoebink | 07 juli 2020

Vier vrouwelijke ministers van Ontwikkelingssamenwerking sloegen eind vorige eeuw de handen ineen met de ‘Utstein-4’. De Nederlandse Eveline Herfkens was een van hen. Wat hebben zij samen bereikt? Herfkens’ long time partner in life and work poogt in zijn nieuwste boek de balans op te maken, maar raakt verstrikt in de feiten.

Lees artikel

‘Opgeven is erger dan verliezen’

Door Marc Broere | 29 juni 2020

Carolyne Ndalilah, directeur van de spraakmakende Keniaanse jongerenorganisatie TYSA, helpt jongeren zichzelf én de uitdagingen van hun gemeenschap te leren kennen. ‘Wat onze samenleving nodig heeft, zijn jongeren die voorbij de dag van morgen denken; die het als een uitdaging zien het onmogelijke uit te proberen.’

Lees artikel

In coronatijd schiet de noodhulpsector terug in oude reflexen

Door Sarah Haaij | 18 juni 2020

Noodhulp moet effectiever en meer lokaal worden georganiseerd, sprak de internationale gemeenschap in 2016 af. Voortaan zou een kwart van het hulpgeld zo direct mogelijk naar lokale partners gaan. De kloof met de praktijk is ‘schokkend’: o,1 procent van het corona-noodhulpgeld gaat rechtstreeks naar lokale ngo’s, voor wie inspraak en toegang tot fondsen tijdens de pandemie nog moeilijker lijkt te worden.

Lees artikel