Door:
Vice Versa

15 mei 2012

Categorieën

Tags

A rising number of rural youth in developing and emerging economies are turning their back on small-scale agriculture. Limited access to markets, assets, finance and infrastructure in rural areas, coupled with perceived employment opportunities in urban areas increasingly makes cities the preferred choice in the search for a better life. Yet small-scale farming remains a key source of livelihood and employment and will be critical to future food security. Engaging rural youth in agriculture is key in an era of rapid rural change. But are today’s policies and institutions up to the task? Hivos and IIED organise a provocative seminar on this topic. Date: 24 May Time: 9.00 until 12.00 hour Location: Idazaal, Prinsestraat 37, The Hague  Voor meer informatie, zie de website van Hivos

‘Een vrouw hoort niet in de schijnwerpers te staan’

Door Siri Lijfering | 12 december 2019

Hoewel vrouwen het meest lijden onder de vervuiling van de Nigerdelta, vraagt men hen zelden naar de oplossing. Het partnerschap Global Alliance for Green and Gender Action wil dat veranderen: ‘Te lang hebben mannen hier de beslissingen genomen en daaruit is niet veel goeds voortgekomen’, zegt Martha Agbani. Op pad door de Delta.

Lees artikel

‘Niets dan verwoesting van ons land’

Door Siri Lijfering | 10 december 2019

De olie-industrie levert de Nigeriaanse staat miljarden op, maar de bevolking van de Nigerdelta ziet haast niets ervan terug en lijdt zeer onder de vervuiling. De lokale koning daagt Shell voor de rechter en twee strategische partnerschappen gaan de problemen te lijf. Vandaag: deel één.

Lees artikel

‘Wie ik tegenkom, wil ik in beweging brengen’

Door Lizan Nijkrake | 09 december 2019

Houda Loukili was Nederlands jeugdkampioen kickboksen en baande zich, als meisje met Marokkaanse achtergrond, een weg door een traditioneel mannelijke wereld. Nu geeft ze sporttraining aan kinderen en vrouwen buiten de boksring. ‘Ik wil doen wat mijn coach voor míj heeft gedaan.’

Lees artikel