Door:
Vice Versa

15 mei 2012

Categorieën

Tags

A rising number of rural youth in developing and emerging economies are turning their back on small-scale agriculture. Limited access to markets, assets, finance and infrastructure in rural areas, coupled with perceived employment opportunities in urban areas increasingly makes cities the preferred choice in the search for a better life. Yet small-scale farming remains a key source of livelihood and employment and will be critical to future food security. Engaging rural youth in agriculture is key in an era of rapid rural change. But are today’s policies and institutions up to the task? Hivos and IIED organise a provocative seminar on this topic. Date: 24 May Time: 9.00 until 12.00 hour Location: Idazaal, Prinsestraat 37, The Hague  Voor meer informatie, zie de website van Hivos

De erfenis van vier bevlogen vrouwelijke ministers

Door Paul Hoebink | 07 juli 2020

Vier vrouwelijke ministers van Ontwikkelingssamenwerking sloegen eind vorige eeuw de handen ineen met de ‘Utstein-4’. De Nederlandse Eveline Herfkens was een van hen. Wat hebben zij samen bereikt? Herfkens’ long time partner in life and work poogt in zijn nieuwste boek de balans op te maken, maar raakt verstrikt in de feiten.

Lees artikel

‘Opgeven is erger dan verliezen’

Door Marc Broere | 29 juni 2020

Carolyne Ndalilah, directeur van de spraakmakende Keniaanse jongerenorganisatie TYSA, helpt jongeren zichzelf én de uitdagingen van hun gemeenschap te leren kennen. ‘Wat onze samenleving nodig heeft, zijn jongeren die voorbij de dag van morgen denken; die het als een uitdaging zien het onmogelijke uit te proberen.’

Lees artikel

In coronatijd schiet de noodhulpsector terug in oude reflexen

Door Sarah Haaij | 18 juni 2020

Noodhulp moet effectiever en meer lokaal worden georganiseerd, sprak de internationale gemeenschap in 2016 af. Voortaan zou een kwart van het hulpgeld zo direct mogelijk naar lokale partners gaan. De kloof met de praktijk is ‘schokkend’: o,1 procent van het corona-noodhulpgeld gaat rechtstreeks naar lokale ngo’s, voor wie inspraak en toegang tot fondsen tijdens de pandemie nog moeilijker lijkt te worden.

Lees artikel