Door:
Vice Versa

15 mei 2012

Categorieën

Tags

Prof. dr. Stella Quimbo, de nieuwe Prins Claus Leerstoel houder 2011/2013, spreekt op maandag 21 mei 2012 haar inaugurele rede ‘Science Bridges Policy Reforms and Children’s Health’ uit bij het International Institute of Social Studies (ISS) in Den Haag.  Zij doet dit in aanwezigheid van H.K.H. Prinses Máxima. Aan de hand van een project in de Filipijnen laat professor Quimbo zien op welke wijze de overheid maatregelen kan nemen die een direct effect hebben op de gezondheid van de bevolking en de kosten van de zorg. In dit project staan een zorgverzekering voor kinderen en een betere beloning voor zorgverleners centraal. Stella Quimbo is hoogleraar economie aan de Universiteit van de Filipijnen waar zij onderzoek doet naar gezondheidszorg, de toegankelijkheid ervan en zorgverzekeringen. De Prins Claus Leerstoel in ‘Development and Equity’ is een wisselleerstoel op het gebied van ontwikkelingsvraagstukken, ingesteld door het ISS en de Universiteit Utrecht. Op deze leerstoel wordt elk jaar een uitmuntende jonge wetenschapper uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika of het Caraïbische gebied benoemd. Prinses Máxima is voorzitter van het Curatorium van de leerstoel. Datum: Maandag 21 mei 2012, 16.00 uur Locatie: ISS, Kortenaerkade 12, Den Haag Meer informatie en aanmelding: Drs Sandra Nijhof, nijhof@iss.nl International Institute of Social Studies Tel: 070 4260419 (06 51266151) http://www.iss.nl/ http://princeclauschair.nl/ Het ISS is een internationaal academisch instituut waar onderzoek en onderwijs wordt verricht op het gebied van ontwikkelingsstudies. Het ISS is een onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De studenten van het ISS – 300 à 400 per jaar – zijn afkomstig uit meer dan 60 landen, voor het merendeel ontwikkelingslanden. Het ISS werkt nauw samen met universiteiten in zowel Azië, Afrika als Latijns Amerika.

De schaduwzijde van de lokalisatie-agenda: ‘stropen’ van lokaal personeel

Door Dirk Jan Koch | 13 juli 2020

In deze column-serie licht Dirk-Jan Koch eens per twee maanden een onderwerp uit waar hij mee bezig is in het kader van zijn onderzoeksproject ‘ongeplande effecten van internationale samenwerking’. Deze keer: wat als ngo’s ook hun personeelsbeleid ‘lokaliseren’? ‘Voor de individuele medewerker is het top, maar het vertrek van de beste stafleden naar internationale clubs kan lokale organisaties verzwakken.’

Lees artikel

Zomernummer Vice Versa is uit

Door Marc Broere | 09 juli 2020

Het extra dikke zomernummer van Vice Versa is uit en staat weer boordevol interviews, reportages, achtergrondverhalen, beeldverhalen, essays en columns. Een overzicht van de artikelen.

Lees artikel

De erfenis van vier bevlogen vrouwelijke ministers

Door Paul Hoebink | 07 juli 2020

Vier vrouwelijke ministers van Ontwikkelingssamenwerking sloegen eind vorige eeuw de handen ineen met de ‘Utstein-4’. De Nederlandse Eveline Herfkens was een van hen. Wat hebben zij samen bereikt? Herfkens’ long time partner in life and work poogt in zijn nieuwste boek de balans op te maken, maar raakt verstrikt in de feiten.

Lees artikel