Door:
Vice Versa

15 mei 2012

Categorieën

Tags

Prof. dr. Stella Quimbo, de nieuwe Prins Claus Leerstoel houder 2011/2013, spreekt op maandag 21 mei 2012 haar inaugurele rede ‘Science Bridges Policy Reforms and Children’s Health’ uit bij het International Institute of Social Studies (ISS) in Den Haag.  Zij doet dit in aanwezigheid van H.K.H. Prinses Máxima. Aan de hand van een project in de Filipijnen laat professor Quimbo zien op welke wijze de overheid maatregelen kan nemen die een direct effect hebben op de gezondheid van de bevolking en de kosten van de zorg. In dit project staan een zorgverzekering voor kinderen en een betere beloning voor zorgverleners centraal. Stella Quimbo is hoogleraar economie aan de Universiteit van de Filipijnen waar zij onderzoek doet naar gezondheidszorg, de toegankelijkheid ervan en zorgverzekeringen. De Prins Claus Leerstoel in ‘Development and Equity’ is een wisselleerstoel op het gebied van ontwikkelingsvraagstukken, ingesteld door het ISS en de Universiteit Utrecht. Op deze leerstoel wordt elk jaar een uitmuntende jonge wetenschapper uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika of het Caraïbische gebied benoemd. Prinses Máxima is voorzitter van het Curatorium van de leerstoel. Datum: Maandag 21 mei 2012, 16.00 uur Locatie: ISS, Kortenaerkade 12, Den Haag Meer informatie en aanmelding: Drs Sandra Nijhof, nijhof@iss.nl International Institute of Social Studies Tel: 070 4260419 (06 51266151) http://www.iss.nl/ http://princeclauschair.nl/ Het ISS is een internationaal academisch instituut waar onderzoek en onderwijs wordt verricht op het gebied van ontwikkelingsstudies. Het ISS is een onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De studenten van het ISS – 300 à 400 per jaar – zijn afkomstig uit meer dan 60 landen, voor het merendeel ontwikkelingslanden. Het ISS werkt nauw samen met universiteiten in zowel Azië, Afrika als Latijns Amerika.

‘Niets dan verwoesting van ons land’

Door Siri Lijfering | 10 december 2019

De olie-industrie levert de Nigeriaanse staat miljarden op, maar de bevolking van de Nigerdelta ziet haast niets ervan terug en lijdt zeer onder de vervuiling. De lokale koning daagt Shell voor de rechter en twee strategische partnerschappen gaan de problemen te lijf. Vandaag: deel één.

Lees artikel

‘Wie ik tegenkom, wil ik in beweging brengen’

Door Lizan Nijkrake | 09 december 2019

Houda Loukili was Nederlands jeugdkampioen kickboksen en baande zich, als meisje met Marokkaanse achtergrond, een weg door een traditioneel mannelijke wereld. Nu geeft ze sporttraining aan kinderen en vrouwen buiten de boksring. ‘Ik wil doen wat mijn coach voor míj heeft gedaan.’

Lees artikel

Vechten voor het recht op liefde

Door Siri Lijfering | 05 december 2019

De antihomowet die in Nigeria is ingevoerd, maakt de lhbt-gemeenschap nòg kwetsbaarder. Zo is opkomen voor lesbische vrouwen zowel broodnodig als gevaarlijk; een kat-en-muisspel met hoge inzet. Hoe gaat het strategisch partnerschap Count Me In! ermee om?

Lees artikel