Door:
Vice Versa

9 mei 2012

Categorieën

Tags

Stichting Woord en Daad organiseert een debatavond over de toekomst van ontwikkelingssamenwerking. In politiek, samenleving en bedrijfsleven klinken steeds meer kritische stemmen, als het gaat om ontwikkelingssamenwerking. Komt het geld wel goed terecht? Heeft het wel zin? Moet het niet allemaal anders? Woord en Daad gaat het debat hierover aan: we laten ons graag kritisch bevragen, maar grijpen ook de gelegenheid een krachtig weerwoord te geven. En om onze eigen plannen voor de toekomst tegen het licht te houden. Debat deel 1 – Terugkijken – Een slecht geweten Arend Jan Boekestijn (oud VVD politicus) geeft op scherpe, puntige wijze zijn visie op de geschiedenis van ontwikkelingssamenwerking tot vandaag de dag. Ook houdt hij Woord en Daad een spiegel voor. Na korte reacties van Rina Molenaar (manager Communicatie en Fondsen) en Evert-Jan Brouwer (politiek adviseur), is het woord aan de zaal: hebben vijftig jaar ontwikkelingssamenwerking ons opgezadeld met een slecht geweten, of mogen we dankbaar terugkijken? ( Inloop en koffie: 19.15 – 19.30. Opening door Dicky Nieuwenhuis: 19.30 – 19.40. begin deel een van het debat: 19.40 – 20.30) Een korte pauze om 20.30 – 20.45. Vervolg van het debat: 20.45 – 21.30 – Vooruitkijken – Vuile handen We schrijven 2015. De Millenniumdoelen zijn gehaald (of niet). De nieuwe VVD-minister voor Ontwikkelingssamenwerking  Arend Jan Boekestijn voert topoverleg met Dicky Nieuwenhuis (lid raad van bestuur Woord en Daad) namens de ontwikkelingssector en Teun van den Dool (voormalig directeur Hortilux Schréder) namens ondernemend Nederland. Aan hen de taak om samen de agenda voor ontwikkelingssamenwerking voor de toekomst vast te stellen. Gaat dat lukken zonder vuile handen? Tijdens dit live debat hebben zij drie kwartier om het eens te worden, en de zaal te overtuigen, of zich juist door de aanwezigen te laten inspireren. Praat mee, beslis mee. Datum: Vrijdag 1 juni, 1915-2130. Locatie: De aula van de Gomarus Scholengemeenschap, Hoefslag 11, 4205 NK Gorinchem Aanmelden via pers@woordendaad.nl. Voor meer informatie over de debatavond zie de website van Woord en Daad.

‘Wie ik tegenkom, wil ik in beweging brengen’

Door Lizan Nijkrake | 09 december 2019

Houda Loukili was Nederlands jeugdkampioen kickboksen en baande zich, als meisje met Marokkaanse achtergrond, een weg door een traditioneel mannelijke wereld. Nu geeft ze sporttraining aan kinderen en vrouwen buiten de boksring. ‘Ik wil doen wat mijn coach voor míj heeft gedaan.’

Lees artikel

Vechten voor het recht op liefde

Door Siri Lijfering | 05 december 2019

De antihomowet die in Nigeria is ingevoerd, maakt de lhbt-gemeenschap nòg kwetsbaarder. Zo is opkomen voor lesbische vrouwen zowel broodnodig als gevaarlijk; een kat-en-muisspel met hoge inzet. Hoe gaat het strategisch partnerschap Count Me In! ermee om?

Lees artikel

Venezolaanse vluchtelingen op Curaçao vallen tussen wal en schip

Door Bob van Dillen | 05 december 2019

Nu er een humanitaire crisis is in onze eigen regio, geeft de Nederlandse overheid niet thuis. Dat schrijft Bob van Dillen van Cordaid, die de situatie nauwgezet volgt, in deze opiniebijdrage. Ondertussen wordt de situatie steeds nijpender en krijgen vluchtelingen op Curaçao geen menswaardige behandeling.

Lees artikel