Door:
Vice Versa

8 mei 2012

Categorieën

Tags

Van 20 tot en met 24 mei 2012 vindt in het World Forum te Den Haag het 14e internationale symposium over victimologie plaats van de World Society of Victimology. Wetenschappers, deskundigen uit het veld en beleidsmakers buigen zich over gerechtigheid voor slachtoffers vanuit diverse invalshoeken. Enkele sprekers zijn Christine Van den Wyngaert, rechter van het Internationaal Strafhof, José Zalaquett, voorzitter van de Waarheid en Verzoeningscommissie in Chili, Sekai Holland, minister van staat in Zimbabwe en Corinne Dettmeijer, Nationaal Rapporteur Mensenhandel. Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven zal het symposium openen in de Ridderzaal. Het doel van het symposium Justice for victims: cross-cultural perspectives on conflict, trauma and reconciliation is om de laatste wetenschappelijke inzichten te delen, maar ook om in workshops kruisbestuiving te laten plaatsvinden tussen wetenschap en praktijk. Onder de deelnemers bevinden zich juristen, advocaten, psychologen, psychiaters, sociologen en economen en verschillende nationale en internationale organisaties die zich bezighouden met slachtoffers van misdaad en machtsmisbruik. Datum: Maandag tot donderdag, 20-24 mei. Locatie: World Forum te Den Haag. Meer informatie, waaronder het complete programma, kunt u vinden op www.14thsymposiumwsv.nl. Voor het bijwonen van themasessies of het gehele symposium kunt u contact opnemen met Debbie Rovers van INTERVICT, d.a.e.rovers@uvt.nl of 013 – 466 3539.

‘Een vrouw hoort niet in de schijnwerpers te staan’

Door Siri Lijfering | 12 december 2019

Hoewel vrouwen het meest lijden onder de vervuiling van de Nigerdelta, vraagt men hen zelden naar de oplossing. Het partnerschap Global Alliance for Green and Gender Action wil dat veranderen: ‘Te lang hebben mannen hier de beslissingen genomen en daaruit is niet veel goeds voortgekomen’, zegt Martha Agbani. Op pad door de Delta.

Lees artikel

‘Niets dan verwoesting van ons land’

Door Siri Lijfering | 10 december 2019

De olie-industrie levert de Nigeriaanse staat miljarden op, maar de bevolking van de Nigerdelta ziet haast niets ervan terug en lijdt zeer onder de vervuiling. De lokale koning daagt Shell voor de rechter en twee strategische partnerschappen gaan de problemen te lijf. Vandaag: deel één.

Lees artikel

‘Wie ik tegenkom, wil ik in beweging brengen’

Door Lizan Nijkrake | 09 december 2019

Houda Loukili was Nederlands jeugdkampioen kickboksen en baande zich, als meisje met Marokkaanse achtergrond, een weg door een traditioneel mannelijke wereld. Nu geeft ze sporttraining aan kinderen en vrouwen buiten de boksring. ‘Ik wil doen wat mijn coach voor míj heeft gedaan.’

Lees artikel