Door:
Vice Versa

8 mei 2012

Categorieën

Tags

Van 20 tot en met 24 mei 2012 vindt in het World Forum te Den Haag het 14e internationale symposium over victimologie plaats van de World Society of Victimology. Wetenschappers, deskundigen uit het veld en beleidsmakers buigen zich over gerechtigheid voor slachtoffers vanuit diverse invalshoeken. Enkele sprekers zijn Christine Van den Wyngaert, rechter van het Internationaal Strafhof, José Zalaquett, voorzitter van de Waarheid en Verzoeningscommissie in Chili, Sekai Holland, minister van staat in Zimbabwe en Corinne Dettmeijer, Nationaal Rapporteur Mensenhandel. Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven zal het symposium openen in de Ridderzaal. Het doel van het symposium Justice for victims: cross-cultural perspectives on conflict, trauma and reconciliation is om de laatste wetenschappelijke inzichten te delen, maar ook om in workshops kruisbestuiving te laten plaatsvinden tussen wetenschap en praktijk. Onder de deelnemers bevinden zich juristen, advocaten, psychologen, psychiaters, sociologen en economen en verschillende nationale en internationale organisaties die zich bezighouden met slachtoffers van misdaad en machtsmisbruik. Datum: Maandag tot donderdag, 20-24 mei. Locatie: World Forum te Den Haag. Meer informatie, waaronder het complete programma, kunt u vinden op www.14thsymposiumwsv.nl. Voor het bijwonen van themasessies of het gehele symposium kunt u contact opnemen met Debbie Rovers van INTERVICT, d.a.e.rovers@uvt.nl of 013 – 466 3539.

De erfenis van vier bevlogen vrouwelijke ministers

Door Paul Hoebink | 07 juli 2020

Vier vrouwelijke ministers van Ontwikkelingssamenwerking sloegen eind vorige eeuw de handen ineen met de ‘Utstein-4’. De Nederlandse Eveline Herfkens was een van hen. Wat hebben zij samen bereikt? Herfkens’ long time partner in life and work poogt in zijn nieuwste boek de balans op te maken, maar raakt verstrikt in de feiten.

Lees artikel

‘Opgeven is erger dan verliezen’

Door Marc Broere | 29 juni 2020

Carolyne Ndalilah, directeur van de spraakmakende Keniaanse jongerenorganisatie TYSA, helpt jongeren zichzelf én de uitdagingen van hun gemeenschap te leren kennen. ‘Wat onze samenleving nodig heeft, zijn jongeren die voorbij de dag van morgen denken; die het als een uitdaging zien het onmogelijke uit te proberen.’

Lees artikel

In coronatijd schiet de noodhulpsector terug in oude reflexen

Door Sarah Haaij | 18 juni 2020

Noodhulp moet effectiever en meer lokaal worden georganiseerd, sprak de internationale gemeenschap in 2016 af. Voortaan zou een kwart van het hulpgeld zo direct mogelijk naar lokale partners gaan. De kloof met de praktijk is ‘schokkend’: o,1 procent van het corona-noodhulpgeld gaat rechtstreeks naar lokale ngo’s, voor wie inspraak en toegang tot fondsen tijdens de pandemie nog moeilijker lijkt te worden.

Lees artikel