Door:
Vice Versa

8 mei 2012

Categorieën

Tags

Op weg naar een internationaal Wapenhandelverdrag? Voorafgaand aan de internationale VN-conferentie over een internationaal Wapenhandelverdrag, deze zomer in New York, organiseert het Nederlandse Rode Kruis samen met Amnesty International, IKV Pax Christi en Oxfam Novib op donderdag 24 mei de bijeenkomst The Arms Trade Treaty – Towards the UN Negotiations. Onderhandeligen en de Nederlandse rol Tijdens de bijeenkomst staat de relevantie van dit Wapenhandelverdrag en de rol die Nederland zou kunnen spelen tijdens de onderhandelingen centraal. Dit gebeurt door sprekers die zelf dicht bij de onderhandelingstafel zitten, zoals de hoofdonderhandelaar van de Nederlandse delegatie, Ambassadeur Paul van den IJssel van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Nathalie Weizmann van het Internationale Comité van het Rode Kruis. De sprekers gaan in op de achtergrond van het Verdrag en de wapenproblematiek. Aan bod komen ook het effect, het bereik en de criteria van het Verdrag, en de positie van Nederland daarin. De presentaties worden afgewisseld met debat en discussie met het publiek. Datum: Donderdag 24 mei, 17:00 uur – 20:00 uur Locatie: Humanity House Prinsegracht 8 2512 GA Den Haag Stuur een email naar aanmelden@humanityhouse.org met als onderwerp ‘The Arms Trade Treaty’. Je ontvangt van ons een bevestiging dat je op de gastenlijst staat. Reageer snel, voor deze bijeenkomst is veel belangstelling. Voertaal van de bijeenkomst is Engels

De schaduwzijde van de lokalisatie-agenda: ‘stropen’ van lokaal personeel

Door Dirk Jan Koch | 13 juli 2020

In deze column-serie licht Dirk-Jan Koch eens per twee maanden een onderwerp uit waar hij mee bezig is in het kader van zijn onderzoeksproject ‘ongeplande effecten van internationale samenwerking’. Deze keer: wat als ngo’s ook hun personeelsbeleid ‘lokaliseren’? ‘Voor de individuele medewerker is het top, maar het vertrek van de beste stafleden naar internationale clubs kan lokale organisaties verzwakken.’

Lees artikel

Zomernummer Vice Versa is uit

Door Marc Broere | 09 juli 2020

Het extra dikke zomernummer van Vice Versa is uit en staat weer boordevol interviews, reportages, achtergrondverhalen, beeldverhalen, essays en columns. Een overzicht van de artikelen.

Lees artikel

De erfenis van vier bevlogen vrouwelijke ministers

Door Paul Hoebink | 07 juli 2020

Vier vrouwelijke ministers van Ontwikkelingssamenwerking sloegen eind vorige eeuw de handen ineen met de ‘Utstein-4’. De Nederlandse Eveline Herfkens was een van hen. Wat hebben zij samen bereikt? Herfkens’ long time partner in life and work poogt in zijn nieuwste boek de balans op te maken, maar raakt verstrikt in de feiten.

Lees artikel