Door:
Vice Versa

8 mei 2012

Categorieën

Tags

Op weg naar een internationaal Wapenhandelverdrag? Voorafgaand aan de internationale VN-conferentie over een internationaal Wapenhandelverdrag, deze zomer in New York, organiseert het Nederlandse Rode Kruis samen met Amnesty International, IKV Pax Christi en Oxfam Novib op donderdag 24 mei de bijeenkomst The Arms Trade Treaty – Towards the UN Negotiations. Onderhandeligen en de Nederlandse rol Tijdens de bijeenkomst staat de relevantie van dit Wapenhandelverdrag en de rol die Nederland zou kunnen spelen tijdens de onderhandelingen centraal. Dit gebeurt door sprekers die zelf dicht bij de onderhandelingstafel zitten, zoals de hoofdonderhandelaar van de Nederlandse delegatie, Ambassadeur Paul van den IJssel van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Nathalie Weizmann van het Internationale Comité van het Rode Kruis. De sprekers gaan in op de achtergrond van het Verdrag en de wapenproblematiek. Aan bod komen ook het effect, het bereik en de criteria van het Verdrag, en de positie van Nederland daarin. De presentaties worden afgewisseld met debat en discussie met het publiek. Datum: Donderdag 24 mei, 17:00 uur – 20:00 uur Locatie: Humanity House Prinsegracht 8 2512 GA Den Haag Stuur een email naar aanmelden@humanityhouse.org met als onderwerp ‘The Arms Trade Treaty’. Je ontvangt van ons een bevestiging dat je op de gastenlijst staat. Reageer snel, voor deze bijeenkomst is veel belangstelling. Voertaal van de bijeenkomst is Engels

‘Wie ik tegenkom, wil ik in beweging brengen’

Door Lizan Nijkrake | 09 december 2019

Houda Loukili was Nederlands jeugdkampioen kickboksen en baande zich, als meisje met Marokkaanse achtergrond, een weg door een traditioneel mannelijke wereld. Nu geeft ze sporttraining aan kinderen en vrouwen buiten de boksring. ‘Ik wil doen wat mijn coach voor míj heeft gedaan.’

Lees artikel

Vechten voor het recht op liefde

Door Siri Lijfering | 05 december 2019

De antihomowet die in Nigeria is ingevoerd, maakt de lhbt-gemeenschap nòg kwetsbaarder. Zo is opkomen voor lesbische vrouwen zowel broodnodig als gevaarlijk; een kat-en-muisspel met hoge inzet. Hoe gaat het strategisch partnerschap Count Me In! ermee om?

Lees artikel

Venezolaanse vluchtelingen op Curaçao vallen tussen wal en schip

Door Bob van Dillen | 05 december 2019

Nu er een humanitaire crisis is in onze eigen regio, geeft de Nederlandse overheid niet thuis. Dat schrijft Bob van Dillen van Cordaid, die de situatie nauwgezet volgt, in deze opiniebijdrage. Ondertussen wordt de situatie steeds nijpender en krijgen vluchtelingen op Curaçao geen menswaardige behandeling.

Lees artikel