Door:
Vice Versa

7 mei 2012

Categorieën

Tags

Stichting SIFE (Students In Free Enterprise)Universiteit Leiden organiseert d.d. 15 mei een lustrumconferentie in internationaal perscentrum Nieuwspoort, over sociaal ondernemerschap. Sociaal ondernemerschap is het opzetten van duurzame projecten door middel van kennis en methodes uit het bedrijfsleven. Samen met de politiek, het bedrijfsleven, ontwikkelingsorganisaties, de wetenschap en studenten gaan wij in discussie over de manier en doeltreffendheid van sociaal ondernemen. Het jaar 2012 is het vijfde jaar dat SIFE Universiteit Leiden bestaat en wil daarom haar werkwijze in een breder perspectief plaatsen. SIFE Universiteit Leiden levert een bijdrage aan de huidige discussie rondom sociaal ondernemerschap discussie rondom ontwikkelingssamenwerking door het organiseren van een lustrumconferentie waarin de politiek, het bedrijfsleven, ontwikkelingsorganisaties, de wetenschap en studenten met elkaar in debat gaan. Tijdens de conferentie zal sociaal ondernemerschap vanuit verschillende perspectieven worden belicht. Er zal aandacht zijn voor de verschillen tussen  de publieke en de private sector en de betekenis hiervan voor sociaal ondernemerschap. Er zal gediscussieerd worden over de voorwaarden voor sociaal ondernemerschap, de rol van de politiek en concurrentie tussen bedrijven en NGO’s door verschillende sprekers uit de politiek, het bedrijfsleven de wetenschap en ontwikkelingsorganisaties. Sprekers: Jan Pronk (oud-minister Ontwikkelingssamenwerking), Ton Dietz (Directeur Afrika Studiecentrum), Ingrid de Caluwé (woordvoerder ontwikkelingssamenwerking VVD), Jeroen de Lange (woordvoerder internationale samenwerking PvdA), Carol Gribnau (hoofd SED HIVOS), Ruurd Brouwer (financial director FMO bank), Yannick du Pont (directeur Spark) , Joanne Meyboom (directeur GreenTec van Joulz), Sabine Luning (Universiteit Leiden)  Giuseppe van der Helm (directeur VBDO), Ron Jansen (directeur Ebbinge&Company en bestuurslid SIFE NL) Datum: Dinsdag 15 Mei 2012. Tijd: 13:30-19:00 uur. Locatie: International Perscentrum Nieuwspoort Lange Poten 10 2511 CL Den Haag Inschrijven: www.sifeleiden.nl/conferentie Voor meer informatie kunt u terecht bij Sara Veerman. E-mail:                       srveerman@gmail.com Telefoonnummer:       +31 (0) 640999394 Website:                    www.sifeleiden.nl en www.sifeleiden.nl/conferentie

Vechten voor het recht op liefde

Door Siri Lijfering | 05 december 2019

De antihomowet die in Nigeria is ingevoerd, maakt de lhbt-gemeenschap nòg kwetsbaarder. Zo is opkomen voor lesbische vrouwen zowel broodnodig als gevaarlijk; een kat-en-muisspel met hoge inzet. Hoe gaat het strategisch partnerschap Count Me In! ermee om?

Lees artikel

Venezolaanse vluchtelingen op Curaçao vallen tussen wal en schip

Door Bob van Dillen | 05 december 2019

Nu er een humanitaire crisis is in onze eigen regio, geeft de Nederlandse overheid niet thuis. Dat schrijft Bob van Dillen van Cordaid, die de situatie nauwgezet volgt, in deze opiniebijdrage. Ondertussen wordt de situatie steeds nijpender en krijgen vluchtelingen op Curaçao geen menswaardige behandeling.

Lees artikel

Strijd op twee fronten

Door Siri Lijfering | 04 december 2019

De Nigerdelta is aantrekkelijk voor sekswerkers, maar ook gevaarlijk: geweld en vervolging liggen op de loer. Het strategisch partnerschap Count Me In! probeert hun rechten te beschermen; beeldvorming en beïnvloeding van beleid lijken de sleutel te zijn. Twee sekswerkers doen hun verhaal.

Lees artikel