Door:
Vice Versa

7 mei 2012

Categorieën

Tags

Stichting SIFE (Students In Free Enterprise)Universiteit Leiden organiseert d.d. 15 mei een lustrumconferentie in internationaal perscentrum Nieuwspoort, over sociaal ondernemerschap. Sociaal ondernemerschap is het opzetten van duurzame projecten door middel van kennis en methodes uit het bedrijfsleven. Samen met de politiek, het bedrijfsleven, ontwikkelingsorganisaties, de wetenschap en studenten gaan wij in discussie over de manier en doeltreffendheid van sociaal ondernemen. Het jaar 2012 is het vijfde jaar dat SIFE Universiteit Leiden bestaat en wil daarom haar werkwijze in een breder perspectief plaatsen. SIFE Universiteit Leiden levert een bijdrage aan de huidige discussie rondom sociaal ondernemerschap discussie rondom ontwikkelingssamenwerking door het organiseren van een lustrumconferentie waarin de politiek, het bedrijfsleven, ontwikkelingsorganisaties, de wetenschap en studenten met elkaar in debat gaan. Tijdens de conferentie zal sociaal ondernemerschap vanuit verschillende perspectieven worden belicht. Er zal aandacht zijn voor de verschillen tussen  de publieke en de private sector en de betekenis hiervan voor sociaal ondernemerschap. Er zal gediscussieerd worden over de voorwaarden voor sociaal ondernemerschap, de rol van de politiek en concurrentie tussen bedrijven en NGO’s door verschillende sprekers uit de politiek, het bedrijfsleven de wetenschap en ontwikkelingsorganisaties. Sprekers: Jan Pronk (oud-minister Ontwikkelingssamenwerking), Ton Dietz (Directeur Afrika Studiecentrum), Ingrid de Caluwé (woordvoerder ontwikkelingssamenwerking VVD), Jeroen de Lange (woordvoerder internationale samenwerking PvdA), Carol Gribnau (hoofd SED HIVOS), Ruurd Brouwer (financial director FMO bank), Yannick du Pont (directeur Spark) , Joanne Meyboom (directeur GreenTec van Joulz), Sabine Luning (Universiteit Leiden)  Giuseppe van der Helm (directeur VBDO), Ron Jansen (directeur Ebbinge&Company en bestuurslid SIFE NL) Datum: Dinsdag 15 Mei 2012. Tijd: 13:30-19:00 uur. Locatie: International Perscentrum Nieuwspoort Lange Poten 10 2511 CL Den Haag Inschrijven: www.sifeleiden.nl/conferentie Voor meer informatie kunt u terecht bij Sara Veerman. E-mail:                       srveerman@gmail.com Telefoonnummer:       +31 (0) 640999394 Website:                    www.sifeleiden.nl en www.sifeleiden.nl/conferentie

‘Controle over je portemonnee is controle over je keuzes’

Door Eva Huson | 23 januari 2020

In Nepal bindt een dappere vrouwenbeweging de strijd aan met hulpafhankelijkheid en weigert ze principieel fondsen van grote, buitenlandse geldschieters. Een interview in de shift the power-reeks over hoe je als kleine hulporganisatie prima het heft in eigen hand kunt nemen.

Lees artikel

Het Malinese huis van democratie is aan verbouwing toe

Door Ayaan Abukar | 22 januari 2020

Vóór de crisis in 2012 was Mali op het oog een modeldemocratie, maar door migratie en geweld in het noorden is het land nu van geopolitieke betekenis. En het ligt in een van de drie focusregio’s van het Nederlandse ontwikkelingsbeleid. Een tweeluik over het Malinese partnerschap: om te beginnen de politieke achtergrond, ter plekke geschetst.

Lees artikel

Samenwerken in Mali

Door Marc Broere | 20 januari 2020

De komende twee weken staat Mali centraal in ons project ‘Samenspraak en Tegenspraak: de oogst.’ Voor de crisis in 2012 was Mali op het oog een goed functionerende democratie dat weinig in de schijnwerpers stond, maar door de migratie en het geweld in het noorden is het land nu van geopolitieke betekenis. Ook ligt het in een van de drie focusregio’s van het Nederlandse ontwikkelingsbeleid.

Lees artikel