Door:
Vice Versa

7 mei 2012

Categorieën

Tags

The FoodFirst Coalition is pleased to invite you to the second conference of the FoodFirst Floriade series. During this conference, co-organized with the RoundTable WorldConnectors, the focus will be on sustainable food production. The inspiring location for the event is the Floriade in Venlo, the world horticultural expo, and conference guests will be able to visit the Floriade free of charge on the day of the conference! Date: Tuesday 8 May, 2012 Time: Conference 13.45-17.00, followed by drinks Location: Innovatoren, Floriade, Venlo (www.floriade.nl) For more information and registration, please visit: www.foodfirst.eu/8mei2012 Participation in the conference is free. The discussion will centre on the following issues.

  • How can a growing world population be fed in a sustainable way?
  • Are fertilizers and intensive agriculture necessary to realize this aim, or are there ecological alternatives?
  • What is sustainable food production, and how can applicable standards be developed?
  • How can market parties be stimulated to produce food for 9 billion people as sustainably as possible?

Programme  13.45 Registration & coffee 14.15 Start programme Moderator Evelijne Bruning (Director The Hunger Project) 14.20 Welcome Hans Eenhoorn – (Worldconnector and Former Senior Vice President of Unilever) 14.30 Key note speech Nitin Desai (Trustee WWF International, Member of the Indian Prime Minister’s Council on Climate Change, Secretary-General of the WorldSummiton Sustainable Development in Johannesburg, 2002) 14.50 Key note speech Prem Bindraban (Director ISRIC World Soil Information, WageningenUR) 15.10 Questions from the audience and debate between keynote speakers 15.40 Break 16.10  Presentation of The True Price initiative Michel Scholte (Young Worldconnector) 16.20 Panel discussion with: Hans Eenhoorn (Worldconnector and Former Senior Vice President of Unilever) Paul Engel (Director of ECDPM and Professor Public Policy and Innovation,MaastrichtSchoolof Management) Paul Jansen (Director Corporate Public Affairs Agri at VION NV) Wouter Verhey (Policy Coordinator Food Security, Ministry of Economic Affairs, Agriculture and Innovation) 17.00 Closing

‘Niets dan verwoesting van ons land’

Door Siri Lijfering | 10 december 2019

De olie-industrie levert de Nigeriaanse staat miljarden op, maar de bevolking van de Nigerdelta ziet haast niets ervan terug en lijdt zeer onder de vervuiling. De lokale koning daagt Shell voor de rechter en twee strategische partnerschappen gaan de problemen te lijf. Vandaag: deel één.

Lees artikel

‘Wie ik tegenkom, wil ik in beweging brengen’

Door Lizan Nijkrake | 09 december 2019

Houda Loukili was Nederlands jeugdkampioen kickboksen en baande zich, als meisje met Marokkaanse achtergrond, een weg door een traditioneel mannelijke wereld. Nu geeft ze sporttraining aan kinderen en vrouwen buiten de boksring. ‘Ik wil doen wat mijn coach voor míj heeft gedaan.’

Lees artikel

Vechten voor het recht op liefde

Door Siri Lijfering | 05 december 2019

De antihomowet die in Nigeria is ingevoerd, maakt de lhbt-gemeenschap nòg kwetsbaarder. Zo is opkomen voor lesbische vrouwen zowel broodnodig als gevaarlijk; een kat-en-muisspel met hoge inzet. Hoe gaat het strategisch partnerschap Count Me In! ermee om?

Lees artikel