Door:
Vice Versa

7 mei 2012

Categorieën

Tags

The FoodFirst Coalition is pleased to invite you to the second conference of the FoodFirst Floriade series. During this conference, co-organized with the RoundTable WorldConnectors, the focus will be on sustainable food production. The inspiring location for the event is the Floriade in Venlo, the world horticultural expo, and conference guests will be able to visit the Floriade free of charge on the day of the conference! Date: Tuesday 8 May, 2012 Time: Conference 13.45-17.00, followed by drinks Location: Innovatoren, Floriade, Venlo (www.floriade.nl) For more information and registration, please visit: www.foodfirst.eu/8mei2012 Participation in the conference is free. The discussion will centre on the following issues.

  • How can a growing world population be fed in a sustainable way?
  • Are fertilizers and intensive agriculture necessary to realize this aim, or are there ecological alternatives?
  • What is sustainable food production, and how can applicable standards be developed?
  • How can market parties be stimulated to produce food for 9 billion people as sustainably as possible?

Programme  13.45 Registration & coffee 14.15 Start programme Moderator Evelijne Bruning (Director The Hunger Project) 14.20 Welcome Hans Eenhoorn – (Worldconnector and Former Senior Vice President of Unilever) 14.30 Key note speech Nitin Desai (Trustee WWF International, Member of the Indian Prime Minister’s Council on Climate Change, Secretary-General of the WorldSummiton Sustainable Development in Johannesburg, 2002) 14.50 Key note speech Prem Bindraban (Director ISRIC World Soil Information, WageningenUR) 15.10 Questions from the audience and debate between keynote speakers 15.40 Break 16.10  Presentation of The True Price initiative Michel Scholte (Young Worldconnector) 16.20 Panel discussion with: Hans Eenhoorn (Worldconnector and Former Senior Vice President of Unilever) Paul Engel (Director of ECDPM and Professor Public Policy and Innovation,MaastrichtSchoolof Management) Paul Jansen (Director Corporate Public Affairs Agri at VION NV) Wouter Verhey (Policy Coordinator Food Security, Ministry of Economic Affairs, Agriculture and Innovation) 17.00 Closing

De schaduwzijde van de lokalisatie-agenda: ‘stropen’ van lokaal personeel

Door Dirk Jan Koch | 13 juli 2020

In deze column-serie licht Dirk-Jan Koch eens per twee maanden een onderwerp uit waar hij mee bezig is in het kader van zijn onderzoeksproject ‘ongeplande effecten van internationale samenwerking’. Deze keer: wat als ngo’s ook hun personeelsbeleid ‘lokaliseren’? ‘Voor de individuele medewerker is het top, maar het vertrek van de beste stafleden naar internationale clubs kan lokale organisaties verzwakken.’

Lees artikel

Zomernummer Vice Versa is uit

Door Marc Broere | 09 juli 2020

Het extra dikke zomernummer van Vice Versa is uit en staat weer boordevol interviews, reportages, achtergrondverhalen, beeldverhalen, essays en columns. Een overzicht van de artikelen.

Lees artikel

De erfenis van vier bevlogen vrouwelijke ministers

Door Paul Hoebink | 07 juli 2020

Vier vrouwelijke ministers van Ontwikkelingssamenwerking sloegen eind vorige eeuw de handen ineen met de ‘Utstein-4’. De Nederlandse Eveline Herfkens was een van hen. Wat hebben zij samen bereikt? Herfkens’ long time partner in life and work poogt in zijn nieuwste boek de balans op te maken, maar raakt verstrikt in de feiten.

Lees artikel