Door:
Vice Versa

7 mei 2012

Categorieën

Tags

Food Crisis Sahel: urgent action and long-term prevention. How can we act now and also prevent the next crisis? Part 1: Food crisis Sahel: What is happening; root causes; lessons learned from previous and other food crises? What to do? Key note/analysis: Food crisis and food aid – putting this food crisis in a broader perspective of a sequence of food crises and dependency from food aid. What action is needed – by the different actors? Part 2: How can we prevent the next food crisis?

» Production / productivity » Transport / logistics » Storage / warehousing » Extension » Microinsurance

For each topic a company /organization/ scientist with innovative approaches, e.g. drip irrigation, warehouse systems, refrigerator truck, insurance systems. 

De erfenis van vier bevlogen vrouwelijke ministers

Door Paul Hoebink | 07 juli 2020

Vier vrouwelijke ministers van Ontwikkelingssamenwerking sloegen eind vorige eeuw de handen ineen met de ‘Utstein-4’. De Nederlandse Eveline Herfkens was een van hen. Wat hebben zij samen bereikt? Herfkens’ long time partner in life and work poogt in zijn nieuwste boek de balans op te maken, maar raakt verstrikt in de feiten.

Lees artikel

‘Opgeven is erger dan verliezen’

Door Marc Broere | 29 juni 2020

Carolyne Ndalilah, directeur van de spraakmakende Keniaanse jongerenorganisatie TYSA, helpt jongeren zichzelf én de uitdagingen van hun gemeenschap te leren kennen. ‘Wat onze samenleving nodig heeft, zijn jongeren die voorbij de dag van morgen denken; die het als een uitdaging zien het onmogelijke uit te proberen.’

Lees artikel

In coronatijd schiet de noodhulpsector terug in oude reflexen

Door Sarah Haaij | 18 juni 2020

Noodhulp moet effectiever en meer lokaal worden georganiseerd, sprak de internationale gemeenschap in 2016 af. Voortaan zou een kwart van het hulpgeld zo direct mogelijk naar lokale partners gaan. De kloof met de praktijk is ‘schokkend’: o,1 procent van het corona-noodhulpgeld gaat rechtstreeks naar lokale ngo’s, voor wie inspraak en toegang tot fondsen tijdens de pandemie nog moeilijker lijkt te worden.

Lees artikel