Door:
Vice Versa

7 mei 2012

Categorieën

Tags

Food Crisis Sahel: urgent action and long-term prevention. How can we act now and also prevent the next crisis? Part 1: Food crisis Sahel: What is happening; root causes; lessons learned from previous and other food crises? What to do? Key note/analysis: Food crisis and food aid – putting this food crisis in a broader perspective of a sequence of food crises and dependency from food aid. What action is needed – by the different actors? Part 2: How can we prevent the next food crisis?

» Production / productivity » Transport / logistics » Storage / warehousing » Extension » Microinsurance

For each topic a company /organization/ scientist with innovative approaches, e.g. drip irrigation, warehouse systems, refrigerator truck, insurance systems. 

‘Een vrouw hoort niet in de schijnwerpers te staan’

Door Siri Lijfering | 12 december 2019

Hoewel vrouwen het meest lijden onder de vervuiling van de Nigerdelta, vraagt men hen zelden naar de oplossing. Het partnerschap Global Alliance for Green and Gender Action wil dat veranderen: ‘Te lang hebben mannen hier de beslissingen genomen en daaruit is niet veel goeds voortgekomen’, zegt Martha Agbani. Op pad door de Delta.

Lees artikel

‘Niets dan verwoesting van ons land’

Door Siri Lijfering | 10 december 2019

De olie-industrie levert de Nigeriaanse staat miljarden op, maar de bevolking van de Nigerdelta ziet haast niets ervan terug en lijdt zeer onder de vervuiling. De lokale koning daagt Shell voor de rechter en twee strategische partnerschappen gaan de problemen te lijf. Vandaag: deel één.

Lees artikel

‘Wie ik tegenkom, wil ik in beweging brengen’

Door Lizan Nijkrake | 09 december 2019

Houda Loukili was Nederlands jeugdkampioen kickboksen en baande zich, als meisje met Marokkaanse achtergrond, een weg door een traditioneel mannelijke wereld. Nu geeft ze sporttraining aan kinderen en vrouwen buiten de boksring. ‘Ik wil doen wat mijn coach voor míj heeft gedaan.’

Lees artikel