Door:
Vice Versa

21 september 2011

Categorieën

Tags

Uit: NOS, 21 september 2011 Staatssecretaris Knapen (CDA) wil vasthouden aan de afspraken uit het regeerakkoord over bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking, maar hij sluit een extra korting niet uit. “Onder druk wordt alles vloeibaar”, zei hij. Dit jaar en volgend jaar bezuinigt de staatssecretaris al een miljard euro op ontwikkelingshulp. Daarvan moet 400 miljoen nog worden ingevuld. Als er extra moet worden bezuinigd, wil de PVV dat er geld wordt weggehaald bij ontwikkelingssamenwerking. Knapen voelt er niets voor om daar nu al over te speculeren, “maar als het nodig is, zullen we op de afspraken terugkomen”. Vandaag en morgen debatteert de Tweede Kamer met de kabinetsleden over de Miljoenennota en de begrotingsstukken voor 2012. Ook ontwikkelingssamenwerking zal daarbij aan bod komen.

Minister Wiebes: woordvoerder van Shell of Nederlands Minister voor Economische Zaken en Klimaat?

Door Jurrian Veldhuizen | 25 november 2020

Inmiddels twee maanden geleden stelde Lammert van Raan van de Partij voor de Dieren 25 zeer kritische Kamervragen aan Minister Hoekstra van Financiën en Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat over de twijfelachtige klimaatplannen van olie- en gasbedrijven. Minister Wiebes had lang de tijd nodig om antwoord te geven. Toen het uiteindelijk kwam, bleek de minister een uitstekende woordvoerder voor Shell en een kampioen in het ontwijken van vragen en daarmee verantwoordelijkheden, schrijft Jurrian Veldhuizen namens Building Change.

Lees artikel
UN Food Systems Summit 2021

Wie niet aan tafel mee mag praten, staat op het menu

Door Vice Versa | 24 november 2020

Oxfam Novib, Hivos, Both Ends en de AgriProFocus Food Security Policy Coalition pleiten voor duurzame en inclusieve voedselsystemen op de VN- wereldtop komend jaar. Tijdens de conferentie ‘Bold Actions for Food as a Source for Good’, op 23 en 24 November georganiseerd door de Wageningen Universiteit, het World Economic Forum en anderen, kan Minister Kaag aandringen op een ambitieuze Summit die harde afspraken maakt over de toekomst van ons voedsel.

Lees artikel

‘Food security policy should focus less on production and more on consumers’

Door Joris Tielens | 22 november 2020

How can the Netherlands contribute to improving nutrition in Africa in the coming decade? Retiring Professor Ruerd Ruben would like to see Dutch government policy informed by a food systems approach – with more focus on consumers, and an active role for Dutch embassies entering into policy dialogue with the government in their African host countries. Minister for Foreign Trade and Development Cooperation Sigrid Kaag agrees: ‘The systems approach, where more priority is given to the environment and consumers, is now widespread. It will be high on the agenda of the UN summit in 2021.’

Lees artikel