Door:
Vice Versa

27 april 2011

Categorieën

Tags

Press Now, Free Voice en RNTC presenteren op 3 mei 2011 de Avond van de Persvrijheid

 

Leiden internet en social media automatisch tot meer openheid en democratie? We zien revoluties overslaan van land naar land, opstandelingen inspireren elkaar. Ze delen hun ervaringen op Facebook, Twitter, YouTube en op andere plekken op het internet. Maar hetzelfde internet wordt ook met succes ingezet om mensen de toegang tot informatie te ontzeggen. Is het tijd voor wat cyberrealisme?

 

Lees meer over het programma: http://www.persvrijheid.nl/cms/view/17/agenda Iedereen is welkom, toegang is gratis.

   

 

   

‘De allerarmsten worden niet geholpen. En dat kan wél.’

Door Marc van Dijk | 05 augustus 2020

Te vaak lanceren hulporganisaties projecten zonder eerst te praten met degenen om wie het gaat. Onderzoeker Anika Altaf sprak met de allerarmsten in Ethiopië, Benin en Bangladesh. Om hen te bereiken moet het roer om.

Lees artikel

Richt je niet alleen op laaghangend fruit

Door Marc Broere | 30 juli 2020

In zijn hoofdredactioneel commentaar in de nieuwe Vice Versa doet Marc Broere een oproep aan ontwikkelingsorganisaties om een extra mijl te lopen om ook de meest gemarginaliseerden in te sluiten in hun projecten. Onderzoeker Anika Altaf laat zien dat het kan.

Lees artikel

Column Eva Nakato: Van nadeel tot voordeel

Door Eva Nakato | 27 juli 2020

Wat vroeger in je leven als ‘ongepast’ werd gezien door je omgeving, blijkt vaak de sleutel tot succes in je latere leven te zijn. Ook voor onze columniste Eva Nakato. Vroeger werd ze soms gepest om haar zware stem, nu wordt ze juist hiervoor uitgekozen voor het spreken in het openbaar en het inspreken van teksten.

Lees artikel