Skip to content

 

Door:
Mieke Olde Engberink

28 maart 2011

Categorieën

De Partij van de Vrijheid heeft laten weten geen reactie te zullen geven op de focusbrief van Ben Knapen, vanwege eerdere negatieve en kritische berichtgeving over de PVV op deze site. Volgens de woordvoerder van de PVV is Vice Versa te ver gegaan door berichten te publiceren waarin geschreven staat dat ‘moties van de PVV moeilijk serieus kunnen worden genomen’1 en dat ‘de PVV achterlijke kamervragen stelt’2. 1. Zie: De stemmingen over de begroting Buitenlandse Zaken: alle amendementen en moties op een rij. 2. Zie: Blog Manon: Een prijs op mijn hoofd. Eerdere berichtgeving over de PVV: Wim Kortenoeven (PVV): ‘Met goede doelen is niets mis, als het maar niet via belastinggeld gaat’ Lees ook: Samenvatting Vice Versa: ‘Focusbrief: ‘Leidraad is het maken van keuzes” Diederik van Dijk (SGP) Klaas Dijkhoff (VVD) Kathleen Ferrier (CDA) Sjoera Dikkers (PvdA) Wassila Hachchi (D66) Arjen El Fassed (GL) Niko Koffeman (PvdD)

De democratie moet leveren wat ze belooft 

Door Marc van Dijk | 05 februari 2020

In het Westen staat de democratie onder druk, in het mondiale Zuiden is ze als ideaal aan slijtage onderhevig. Experts uit drie continenten bieden bouwstenen, voor democratie voorbíj verkiezingen, een sociaal pact en een democratische nationale identiteit. ‘Doorbreek de dynamiek die nu dominant is: “de sterkste steeds sterker maken”.’ 

Lees artikel

In Mali is water een levensstroom

Door Marc Broere | 03 februari 2020

Hoe help je ngo’s en burgers in Mali beter voor hun rechten op te komen als het gaat om water en sanitatie? Het partnerschap Watershed gebruikt een heel palet aan activiteiten om de grondoorzaken op te lossen. ‘Je kunt migratie of geweld niet stoppen, als je het waterprobleem niet óók aanpakt.’

Lees artikel

En wat als Rutger Bregman los zou gaan op internationale samenwerking?

Door Dirk Jan Koch | 30 januari 2020

In deze column-serie licht Dirk-Jan Koch eens per twee maanden een onderwerp uit waar hij mee bezig is in het kader van zijn onderzoeksproject ‘ongeplande effecten van internationale samenwerking’. Deze keer: wat zijn de bijwerkingen van de verzakelijking van de sector?

Lees artikel
Scroll To Top