Door:
Henriette de Wit

4 januari 2011

Categorieën

Tags

Oost-Afrika heeft vorig jaar aansluiting gevonden met het breedbandinternet via drie onderzeese glasvezelkabels van Seacom, Eassy en Teams. De BBC ging er langs om te zien wat deze ontwikkeling Kenia heeft gebracht. Het goede nieuws; er ligt voor zo’n 20.000 km aan kabel door Kenia en er opereren bijna twintig commerciële internetaanbieders. Het slechte nieuws; die groei zit nog vooral in de tragere draadloze verbindingen. Moordende concurrentie en een slechte infrastructuur maken de kosten van een breedbandaansluiting nog te hoog. Lees het hele artikel op oneworld.nl

Nieuwe burgerbewegingen op de bres voor Europese waarden

Door Guido Deuzeman | 08 mei 2019

Op 23 mei mogen we weer naar de stembus en er staat wat op het spel. De waarden onder de EU zelf staan onder druk. Ook in ons eigen land, zegt Guido Deuzeman. Maar gelukkig is er een groeiende beweging in Europa en Nederland van mensen die een grens willen trekken en zich laten horen. En werken ngo’s vaker succesvol samen om die mensen te mobiliseren. De campagne Hart boven Hard is een goed voorbeeld.

Lees artikel

‘Van deze rechtsstaat-in-naam wens ik de versierselen niet langer te dragen’

Door Marc van Dijk | 19 april 2019

Trots en dankbaar was Nico Keulemans toen hij door de koningin geridderd werd, na een leven vol ontwikkelingswerk. Nu stuurt de 88-jarige zijn onderscheiding terug. Hij herkent de rechtsstaat Nederland niet meer.

Lees artikel

Zijn we klaar voor verandering?

Door Siri Lijfering | 08 april 2019

Maatschappelijke organisaties staan wereldwijd onder druk. Dit kan het einde betekenen van het bestaan van een kritisch maatschappelijk middenveld én van internationale samenwerking. Door lokale organisaties te brandmerken als spreekbuis van het westen, proberen overheden kritische organisaties vleugellam te maken. Lokale fondsenwerving en mobilisatie van een sterke achterban zijn daarmee belangrijker geworden dan ooit.

Lees artikel