Door:
Henriette de Wit

4 januari 2011

Categorieën

Tags

Oost-Afrika heeft vorig jaar aansluiting gevonden met het breedbandinternet via drie onderzeese glasvezelkabels van Seacom, Eassy en Teams. De BBC ging er langs om te zien wat deze ontwikkeling Kenia heeft gebracht. Het goede nieuws; er ligt voor zo’n 20.000 km aan kabel door Kenia en er opereren bijna twintig commerciële internetaanbieders. Het slechte nieuws; die groei zit nog vooral in de tragere draadloze verbindingen. Moordende concurrentie en een slechte infrastructuur maken de kosten van een breedbandaansluiting nog te hoog. Lees het hele artikel op oneworld.nl

Tijd voor reflectie

Door Barbara van Paassen | 12 maart 2019

Barbara van Paassen zegde onlangs haar baan op bij ActionAid en vertrok naar Italië. Mede geïnspireerd door Duncan Green’s ‘How Change Happens’, die stelt dat elke activist ook reflectivist moet zijn en hiervoor veel te weinig ruimte is binnen de ontwikkelingssamenwerking, gaat zij op zoek naar wat dit betekent in de praktijk.

Lees artikel

Het dooit in Ethiopië

Door Niels Posthumus | 10 maart 2019

Sinds premier Abiy Ahmed vorig jaar in Ethiopië aan de macht kwam, voert hij vlug democratische veranderingen door. Maar de strijd tussen haviken en hervormers is nog niet gestreden. Verslag van een ommezwaai.

Lees artikel

‘Afrika wordt niet de fabriek van de wereld’

Door Joris Tielens | 06 maart 2019

Om de armoede uit Afrika te verbannen is er meer toerisme en verwerking van grondstoffen nodig, zegt IOB-onderzoeker Jan Bade. En meer hulp aan de armste overheden om zelf hun onderwijs, zorg en sociale bijstand te verbeteren. ‘Subsidie voor Nederlandse bedrijven in Afrika leidt niet zomaar tot inclusieve groei.’

Lees artikel