Door:
Bente Meindertsma

1 december 2010

Categorieën

Minister Rosenthal roept ICCO op het matje voor steun aan de Palestijnse internetsite, die mede werd opgericht door Arjan el Fassed (Groenlinks). ICCO legt in een reactie op haar website uit waarom de organisatie st Vanmorgen meldden dagbladen Trouw en Telegraaf dat minister van buitenlandse zaken Uri Rosenthal (VVD) een stevig gesprek met ICCO wil over haar financiering aan de Palestijnse website Electronic Intifada. Electronic Intifada werd medeopgericht door Arjan el Fassed, Tweede Kamerlid voor Groenlinks. Hij was tot begin 2010 vrijwillig betrokken bij de website. Hij benadrukt in Telegraaf dat de bijdragen vooral worden geschreven door bloggers uit betrokken gebieden en dat er veel internationale waardering is voor Electronic Intifada. Hij was niet bereikbaar voor commentaar. ICCO meldt dat de organisatie inmiddels een gesprek heeft gepland met Uri Rosentahl. Tot dat gesprek plaats heeft gevonden, verwijzen zij naar een algemene reactie op de website. http://www.icco.nl/nl/actueel/nieuwsoverzicht/2328/vragen-en-antwoorden-over-partnerorganisatie-electronic-intifada

‘De allerarmsten worden niet geholpen. En dat kan wél.’

Door Marc van Dijk | 05 augustus 2020

Te vaak lanceren hulporganisaties projecten zonder eerst te praten met degenen om wie het gaat. Onderzoeker Anika Altaf sprak met de allerarmsten in Ethiopië, Benin en Bangladesh. Om hen te bereiken moet het roer om.

Lees artikel

Richt je niet alleen op laaghangend fruit

Door Marc Broere | 30 juli 2020

In zijn hoofdredactioneel commentaar in de nieuwe Vice Versa doet Marc Broere een oproep aan ontwikkelingsorganisaties om een extra mijl te lopen om ook de meest gemarginaliseerden in te sluiten in hun projecten. Onderzoeker Anika Altaf laat zien dat het kan.

Lees artikel

Column Eva Nakato: Van nadeel tot voordeel

Door Eva Nakato | 27 juli 2020

Wat vroeger in je leven als ‘ongepast’ werd gezien door je omgeving, blijkt vaak de sleutel tot succes in je latere leven te zijn. Ook voor onze columniste Eva Nakato. Vroeger werd ze soms gepest om haar zware stem, nu wordt ze juist hiervoor uitgekozen voor het spreken in het openbaar en het inspreken van teksten.

Lees artikel